Draadloze vrijheid, het klinkt mij als muziek in de oren. Binnen 10 minuten draadloos internetten, lees ik in de folder en ook de verkoper van het ‘starterpakket’ is ervan overtuigd dat het zichzelf wijst mits je maar goed de gebruiksaanwijzing leest en hem stap voor stap volgt. Amen. Ik zet mij, door ervaringen gelouterd, inwendig al schrap bij zulke uitspraken omdat in dit soort situaties Murphy mijn beste vriend is. Zijn wet treedt onmiddellijk in werking wanneer er bij mij in huis iets technisch moet gebeuren. Alles wat mis kan gaan, gaat mis, volgens Murphy’s law.

Ik neem mij voor vooral geconcentreerd en rustig te blijven, tijdens het installeren. Iets wat overigens niet meevalt met een pratende puber om mij heen, die uitgerekend nu iets van me moet weten, keer op keer. Zucht. Voorzichtig en met een heilig ontzag pak ik het starterpakket uit. Deze inhoud moet ik koesteren. Deze spullen brengen mij dichter bij mijn doel. Vanuit mijn eigen huiskamer, op mijn nieuwe laptop, wil ik het internet verkennen en de inspiratie die ik opdoe in mijn dagelijkse leven vertalen in columns, dát is mijn missie.

Helaas is de scheidingslijn tussen internet en inter-not akelig dun en ondoorzichtig. Het nummer van mijn internet provider moet erbij komen en de helpdesk wordt weer veelvuldig door mij, als totale computernitwit, gebeld. Zo langzamerhand verdenk ik iedere provider ervan dat zij een eierwekker zetten bij ieder telefonisch contact. Medewerkers worden vast geïnstrueerd, klanten minimaal een kwartier zoet te houden.

Dat zoet houden doen ze overigens met veel toewijding en geduld. Eerlijk is eerlijk. Wanneer ik mijzelf aan de telefoon zou krijgen en ik zou mij moeten helpen, dan weet ik niet of er nooit een diepe zucht of kleine vloek over mijn lippen zou komen bij zoveel technisch onbenul. Elk kabeltje moet beschreven worden, elke handeling moeten ze me voorkauwen. En ik ben vast niet de enige die ze op deze manier te woord moeten staan. Maar goed, ieder zijn vak. Maar mijn missie lijkt vooralsnog een mission impossible te worden. Wat ik ook doe, het lukt niet.

Het allerliefst zou ik de hele flikkerse boel uit de raam willen donderen uit pure frustratie, maar ik kan me nog net beheersen wanneer ik bedenk wat het starterpakket me gekost heeft aan eurootjes. Waar blijft mijn persoonlijke Tom Cruise in de vorm van een pc nerd? Mijn hoop in bange dagen? Nergens te bekennen. Rest mij niets anders dan te wachten tot na dit weekend, tot de medewerkers van de helpdesk weer uitgerust bereid zijn hulpbehoevende dames zoals ik over de scheidingslijn tussen internet en inter-not te helpen.

Categorieën: Diversen

18 reacties

WritersBlocq · 27 juli 2005 op 13:07

Hoi wijfie! Ik kreeg een flashback toen ik dit las… ben gaan struinen in je profiel… 13-03-05 heb je dit leed ondergaan, beschreven en nu heb je er weer voor gekozen! Jij bent een internet-/not-sm’ertje jij, boefie! Hopelijk ga je de techniek proberen bij te houden, hopelijk krijg ik zo meer internet-/not-frust-columns te lezen van je. Hihihi, liefs van mij.

Troy · 27 juli 2005 op 13:32

Heerlijke column. En ik ga het beruchte woord bij deze niet gebruiken…! Maar waar zijn mijn technische vrienden als ik ze nodig heb!? 😡 Iedere week komt mijn computer wel weer met een of andere vreemde kuur waar ik geen kant mee op kan. Zo was gisteren mijn toetsenbord volledig van slag en voegde hij tussen iedere letter willekeurig andere letters en tekens…Over “vreemd” gesproken;-)

Grt Troy

Dees · 27 juli 2005 op 13:39

Leuke column. Maar ik herken het niet.

Ik wil het wel voor je komen fixen hoor, voor een vriendenprijsje en een fles champagne 😉

champagne · 27 juli 2005 op 16:32

He WB…dit is weer iets héééél anders.:-P
Het andere verhaal ging over mijn kabelaansluiting…nu gaat het om draadloos inter-genot, en weer heb ik me dood geërgerd!

Maar hij doet het inmiddels! 🙂

Mosje · 27 juli 2005 op 16:34

Mmm, heel onherkenbaar. Bij mij werkt alles altijd direct. Nou krijg ik er wel altijd goede gebruiksaanwijzingen bij, zo van: steek de stekker in het stopkontakt. Dat helpt.
Dus beste champagne, eerst de stroom erop, en dan pas een column schrijven.
😉

WritersBlocq · 27 juli 2005 op 16:54

[quote]He WB…dit is weer iets héééél anders.[/quote]
😕 oooo jeeeee! Suffie ben ik! Maar het was wel een internetnotfrustcolumn (kabel internet, toch? ;-)) hahaha! ik heb ze nog een keer gelezen, ik vind ze allebei leuk.

bert · 27 juli 2005 op 17:06

Ja Champagne, en ze willen allemaal mee eten. Jan komt, Piet gaat…..
Het is toch ook echt van de zotte dat dit nog bestaat. Heel Nederland heeft internet, draadloos of bedraad. Bijna niemand krijgt het met het “doe het zelf pakket” voor elkaar zonder hulp van anderen.
Ja, die monteur sturen ze allemaal maar wat graag, en die fikst het altijd binnen 10 minuten. Wat zou er dan toch schorten aan dat “doe het zelf pakket” dat zou nu toch bijna volautomatisch moeten kunnen worden toegepast.
Leuke column, en dit is echt niet alleen een vrouwenkwaal. 😀 😀 😀

Bakema_NL · 27 juli 2005 op 17:36

Niet alleen een vrouwenkwaal nee, maar wel vooral een vrouwenkwaal, dat is duidelijk.
En ook al begrijpen die mannen je niet, of willen je niet begrijpen, wat zijn ze toch handig vaak………………nu hebben voornamelijk die kerels natuurlijk ook die technieken ontwikkeld, dus is het alsnog hun schuld.
Ik ben blij dat ik er eigenlijk altijd zelf wel uitkom, maar het is inderdaad niet gek dat mensen (jawel, zat mannen ook) er totaal niet uitkomen, zo’n gebruiksaanwijzing helpt soms ook voor geen meter.

Ma3anne · 27 juli 2005 op 21:45

Toch knap dat het je weer gelukt is.
Enneuh, Baak, ik heb nog nooit hulptroepen bij mijn pjoeters gehad. Heb de oude beestjes altijd zelf nog aan de praat gekregen, geinstalleerd en ge-upgrade. Ken meer vrouwen die dat zelf doen. Dus wat klets je nou weer, man. 😛

sally · 27 juli 2005 op 22:23

Nóóit last van gehad.Wél van weigerende PC`s.
Maar… In rijen van drie staan de nerds opgesteld om me te helpen.
`n beetje kieskeuriger zijn met relaties uitzoeken Champagne.

😀 😀 😀 😀
leuk geschreven
groet Sally

KingArthur · 27 juli 2005 op 22:24

Als je eens wist hoeveel bedrading er nodig is om draadloos te internetten zou je nooit meer over draadloos internet spreken :-). Weer een lekker verhaal.

WritersBlocq · 27 juli 2005 op 22:24

Ik heb ook niemand gehad die geholpen heeft, zou 30,- kosten. Voor een eurootje ofzo wel de helpdesk aan de lijn gehad, maar toch vind ik dat ik het dan zelf heb gedaan. Die man snapte er niks van hahahaaa!
[quote]Dus wat klets je nou weer, man.[/quote] Tis soms net een ‘wijf’ Ma3 😛 maar dat bedoel ik niet lelijk Baak!

Li · 27 juli 2005 op 22:55

Een column naar mijn hart Champagne. Ik ben de geduldigheid zelve maar bij plug en playnep krijg ik moordneigingen.

Li

KawaSutra · 27 juli 2005 op 23:48

[quote]Voorzichtig en met een heilig ontzag pak ik het starterpakket uit. [/quote]
Het is een starterspakket hoor; alleen om mee te starten. Wil natuurlijk niet zeggen dat het einde verhaal is. Het vervolgpakket is de helpdesk en eindigen moet je met een persoonlijke kruiwagen.
Zo naief?
Maar weer leuk beschreven, Champagne. 😉

Bakema_NL · 28 juli 2005 op 00:09

Ik spiegel het teveel aan mijn moeder denk ik, die komt al niet uit de afstandsbediening van de tv….. 😛

Louise · 28 juli 2005 op 07:39

Haha Champie, draadloos of niet, de rode draad heb je iig te pakken met al die mannelijke hoofdrolspelers in jouw stukjes.
Deze was weer leuk en ook wij hebben ongelooflijk zitten knoeien met die draadloze aansluiting.
(heb er een kant en klare column over liggen, die ik nu maar even moet laten liggen ;-))

klungel · 28 juli 2005 op 12:26

Erg leuk geschreven. Ben blij dat je deze nerd niet gebeld hebt :-).

pepe · 28 juli 2005 op 20:56

[quote]Ik neem mij voor vooral geconcentreerd en rustig te blijven, tijdens het installeren.[/quote]

En juist dat is zo moeilijk, blijkt uit jouw woorden hier.

Ik herken het niet echt, vind het juist heerlijk al die technische dingen zelf uit te zoeken. Vaak door rustig te zijn en geen haast te hebben lukt het me ook nog. Ik heb wel een hekel aan hele gebruiksaanwijzing lezen, zo las ik na twee jaar pas de gebruiksaanwijzing van de digi-camera pas goed door. Omdat hij plots dienst weigerde 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder