Negen jaar geleden besloot mijn partner dat hij een leguaan wilde. Zo’n beest wordt wel anderhalve meter lang en neemt hele slaapkamer in beslag. Al hoewel ik van beesten houd, zie ik ze graag in de natuur en niet in mijn huis, maar ja, je bent verliefd en ach je blijft altijd samen en hij zal er voor zorgen. In tranen belde mijn partner mij laatst op het werk op, Harry is overleden, het zat er al een tijdje aan te komen hij at niet meer en de dokter vertelde ons een paar jaar geleden al dat hij een botziekte had en dat hij niet veel ouder dan 10 jaar zou worden.

Ondanks dat ik dacht dat het me niets zou doen, werd ik ontroerd door het verdriet van mijn partner. Ik vond ze samen in de badkamer, het beest in zijn armen hij was namelijk in de douche overleden.( We stopten hem vaak in de douchebak, werkt goed voor het darmstelsel). Na een uur kreeg ik mijn partner zo ver het beestje los te laten en in te pakken, klaar voor de reis naar de sterren, we hadden besloten dit aan onze vier jaar oude zoon te vertellen mocht hij merken dat Harry er niet meer was. Onze zoon was op de tijd van overlijden bij mijn ouders.

Jeetje, hoe gaan we hem in pakken en wat gaan we er dan mee doen!?

Handdoeken kwam er als eerste bij mijn op. Ik besloot wat oude handdoeken ie. strandlakens stevig om hem heen te wikkelen en dan…………….

Duc tape! besloot mijn partner zo gezegd zo gedaan, er werd een hele rol glanzende zilveren tape om het beest gewikkeld. Het zag er wel een beetje komisch uit nu , net een soort torpedo en we konden even lachen. Maar nu? Onze zoon zou al snel thuiskomen en dan lag er nog die loodzware torpedo in de gang.

Balkonkast… mijn partner had besloten dat het beest begraven moest worden in de Wassenaarse duinen .. Ik had daar mijn bedenkingen over, is dit niet illegaal? Mijn ouders boden aan dat we de begrafenis wel in de tuin mochten doen. En nu..

Ik heb mijn partner uiteindelijk zover gekregen dat we dat zouden doen zodra het ophield met regenen (ik naar de Xenos en zo’n houten decoratieve deken kist voor hem gekocht). Alleen toen het na drie dagen nog steeds regende en het beest dus nog steeds in mijn balkonkast lag besloot ik de torpedo naar de dierenarts te brengen. Ze vroeg me wel even wat er in zat en of ik 100 euro wilde neertellen voor een privé crematie maar het was gereld.

En ja hoor na drie dagen en een hoop gepraat over het beest en Duc tape kwam de vraag:

“Waar is Harry?”
”Harry is bij de sterren”
“Bij de Aliens?”
“Ja, bij de Aliens”

Christel

Categorieën: Algemeen

8 reacties

dj_Eddy · 12 januari 2008 op 11:07

[quote]“Waar is Harry?”
”Harry is bij de sterren”
“Bij de Aliens?”
“Ja, bij de Aliens”[/quote]

Dat vind ik mooi geformuleerd! Ik werd op een gegeven moment wel een beetje kriegel van de uitdrukking ‘mijn partner’. Dat klinkt wel heel erg formeel.

SIMBA · 12 januari 2008 op 11:20

Erg slordig geschreven, twee voorbeelden:
[quote]maar het was gereld.[/quote]
[quote]Ik besloot wat oude handdoeken ie. [/quote]
Het zijn echt slordigheidsfoutjes, heeft niks met taal of “kunnen schrijven” te maken. Een keer overlezen lost al veel op!
Ik vind de naam Harry wel geinig voor een leguaan 😀

arta · 12 januari 2008 op 11:40

Inderdaad niet lekker leesbaar, maar wel een leuk onderwerp!
🙂

pally · 12 januari 2008 op 11:43

Grappige column, over de slordigheidjes is al gesproken.
Wat een gedoe met zo’n groot beest, lijkt me…
Zat hij in een terrarium of zo? Maar je schrijft er echt leuk over, zelfs een beetje ontroerend zoals ‘partner’ en dode harry samen in de badkamer.

groet van pally

christelhoup · 12 januari 2008 op 13:33

Hallo dank voor de reactie, Ik heb de column zo vaak over gelezen maar ik lees zelf over de spel fouten heen. (dat blijkt) De leguaan had een houten hok met glazen schuifdeueren 1,5mx2mx1,5m zoiets. De slangen zitten nu zijn dat hok en nemen slaapkamer 3 in beslag.

gr

christel

Dees · 12 januari 2008 op 13:44

Tsja, ik vond het wel meevallen met de leesbaarheid, hier en daar mist mss wat lijm. Maar je wist me wel te ontroeren met de liefde voor de leguaan en zat toch te smilen bij de onmogelijke torpedo, dus toch een mooi verhaal 😉

pally · 12 januari 2008 op 22:08

Slangen, Christel? 😮 En je bedoelt niet de stofzuigerslangen? Logees laat je toch zeker niet in slaapkamer 3 slapen hè? 😀

christelhoup · 13 januari 2008 op 12:02

Hoi,

Er past verder niets in die slaapkamer helaas,

Gr

Christel

Geef een reactie

Avatar plaatshouder