Ik ben absoluut niet arrogant en ik kijk ook niet op andere mensen neer hoor, maar ik heb dus een behoorlijk modieus maatje. Maatje 36 om precies te zijn. Ik ben de enige in mijn omgeving met die maat. Al mijn vriendinnen hebben 38 of 40, en er is er zelfs een met 42. Die is verder wel aardig hoor. Soms zeggen mensen wel eens tegen me: “Chan, moet je niet wat aankomen?” Maar ik denk nooit, was ik maar wat dikker. Wie zou er nu niet zo’n geweldig lichaam willen hebben als ik? Alleen jaloerse mensen willen dat ik aankom. Begrijp ik best. Ik doe er namelijk helemaal niets voor, om er zo perfect uit te zien. Ik denk dat het gewoon in mijn genen zit. Ik heb een snelle stofwisseling en gewoon de ideale lichaamsbouw. Dus ik snap die frustratie wel bij mensen, maar goed ik kan er ook vrij weinig aan doen dat ik zo’n mooi lijf heb.

Helaas is het de dikke Nederlander die de dienst uitmaakt. Toen de consumptiemaatschappij opkwam en men besloot zich vol te proppen met vette zooi en calorieën, besloten kledingmerken maatje 36 voortaan in de kast te laten hangen. Bij Dior in Parijs, waar ik regelmatig vertoef, wil de befaamde 36 er nog wel eens tussenhangen. Vaak gaan de meest vadsige types met het ideale maatje aan de haal. Maar ze willen van geen commentaar weten, hoor. Mijn “Schat, doe niet zo vreselijk naïef. Kijk nu eens naar mijn lichaam en daarna naar het jouwe” waarna ik de spijkerbroek uit haar handen griste, werd me dan ook niet in dank afgenomen. Overigens kan ik in Milaan ook nog wel terecht voor een mooie 36, maar Milaan is niet echt mijn ding. Dan toch liever Barcelona.

Ik wil niet vervelend doen hoor en klagen is ook niets voor mij, maar je wordt er af en toe zo moe van. Struin je weer de PC af in Amsterdam, vind je weer niets. Maar klagen is verboden als je maatje 36 hebt. “Niet zo zeuren hoor, je kunt toch ook maatje 38 aan?” zegt men dan. Hallooo dat is 38! Ik zeg toch ook niet tegen jou dat je dan maar een 44 aan moet trekken. Wellicht moet je bij de positiekleding gaan kijken, hangt ook vaak wat leuks tussen. Maatje 38. Asjeblieft zeg. Dat zit mij veel te wijd. En wijde kleding is allang niet meer hip. Het is strak, stakker, strakst. Maar ja, naar een 34 moet je al helemaal niet meer vragen tegenwoordig. Ik had het er laatst nog over met Leco, hij doet mijn styling, en hij kent het probleem. Hij stelde voor om gewoon nog wat af te vallen, zodat ik in de kindermaatjes pas. Kinderkleding wordt het helemaal deze zomer. Kijk, dat zijn nog eens tips waar je wat aan hebt.

Categorieën: Algemeen

12 reacties

Ma3anne · 22 juli 2006 op 08:54

De titel houden we erin! Geweldig!
Nee, je bent niet arrogant. Je bent een schatje. 😀

Li · 22 juli 2006 op 09:39

Vet, deze column!

Li

Dees · 22 juli 2006 op 10:05

😀 😀

Mosje · 22 juli 2006 op 10:57

Het is maar goed dat er niet zo veel wind is, anders waaide je nog weg.
😛
Die Leco, doet die ook mannen?

Chantal · 22 juli 2006 op 11:25

@ Mosje: Hij heeft zelfs de hipste hondentrui’tjes 😛

melady · 22 juli 2006 op 11:51

[quote]en er is er zelfs een met 42. Die is verder wel aardig hoor. [/quote] 😀

KawaSutra · 22 juli 2006 op 13:32

Misschien moet je zelf maar matennaaier worden! 😀

Kees Schilder · 22 juli 2006 op 15:37

[quote]Hij stelde voor om gewoon nog wat af te vallen, zodat ik in de kindermaatjes pas.[/quote]

Geestige oplossing.Ik heb nog wat oude babykleren liggen mocht je ze nodig hebben.Zit ook een rammelaar bij. Multifuckioneel, dat wel.

geweldige column 😀

Anne · 22 juli 2006 op 16:58

Oei! Ik heb ook maatje 36! Ik begrijp je helemaal. Zooo vervelend om zooo perfect te zijn!
😛 😀 😛

sally · 22 juli 2006 op 19:33

Ze bestaan echt! kots,kots,kots.

Erg leuk bedacht.

groet
Sally

champagne · 23 juli 2006 op 20:44

Het ego is duidelijk veel groter dan haar maat! 😀

Retehip · 27 juli 2006 op 09:33

xD

[quote]Toen de consumptiemaatschappij opkwam en men besloot zich vol te proppen met vette zooi en calorieën[/quote]

Scheelt dat jij daar vies van bent, he schat 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder