Just a regular day, From a clown (Agaat stelt zich voor)

Zo ben ik dus een chaoot pur sang, een enorm vaag figuur, als ik boodschappen moet doen, heb ik het geheel in mijn kop, Bakker, slager Jamin. Plan der campagne: Maak een lijstje, haal alleen datgene wat je nodig hebt, klets niet teveel met mensen die je tegenkomt, en laat je niet verlijden om tussendoor te snacken!

Goed op het lijstje:
Bij de bakker: Brood
Bij de slager: Vlees
Bij de Jamin: Koek en Snoep voor de (Oppas)kindjes

Terwijl ik in mezelf mopper, vanwege het feit dat ik boodschappen doen, ongeveer het ergste vindt van het gehele huishouden, grom ik er flink op los, helaas noodzakelijk kwaad! Ik verzamel al mijn moed, en ga ervoor!

Wij denken aan het groen, dus aan het milieu en we nemen een boodschappentas van thuis mee, krukken onder de armen, naar de auto, starten en gaan. Kom ik erachter dat ik mijn geld thuis heb laten liggen, En dat het lijstje naast het geld ligt, bel eega die thuis zit: Gooi even mijn geld en lijstje? Dan keer ik even om…*mopper, mopper*

Wederom starten en gaan, tuf naar het winkelcentrum en kom daar een schoonzus van mijn tante en daarvan een nicht tegen( En nee dat herhaal ik niet nog eens!) hee Gaatje goh meid? Hoe is het nou? babbel de babbel ,over koetjes kalfjes en moorkoppen ( Ja moorkoppen)
De relevantie ontging mij verder ook, dus vraag hier ook maar niet naar) Klein halfuurtje later en 40 flauwe grappen verder, start ik mijn auto weer, rij nog geen 3 meter of kom een oud studie genootje tegen: Babbel de babbel over protocollen en herbeoordelingen, de zwevende deeltjes in de lucht en het verband daarmee tot het krijgen van ziektes in ernstige mate!

Ondertussen zijn we een uur verder en betrap ik me mezelf erop, dat ik ineens op een terras met Ice Tea en broodje bal zit, de medische wereld kritische onder de loep nemend… Terwijl ik toch eigenlijk boodschappen moest doen?
Vervolgens als ik afscheid neem, verder loop het centrum in, belt mijn eega:

Schat? Neem een pak lichte kamelen mee? Niet vergeten hé? Pakje Camel light voor brombeer , Okee schat genoteerd!

Kom ik mensen tegen, gaan er dus 1001 gedachtes per minuut door mijn kop, val ik in de ene en dan weer andere verbazing maar vooral discussie.. Na het gesprek snel de boodschappen, loop ik rustig nog na te sudderen van het gesprek, De Jamin binnen voor een kilo runderlappen, de slager binnen voor een tijgerwit en de bakker? Moest ik daar naar toe dan!?

Supermarkt, Gooi vervolgens( Bijna automatisch) van alles in het karretje, Zie aanbiedingen, denk dan meteen ook: Oh ja! zijn we goedkoper uit natuurlijk!

Krentenbollen actie: 6 halen is 4 betalen! Hup twee zakken maal 6 bollen in het karretje.
Typisch, Sta ik bij de kassa met een kar vol, En bedenk me dan: Dat ik nog zo keurig een lijstje had geschreven, Want ik had nog van alles in huis!

En krentenbollen? Die lusten wij niet eens zo graag! Dus waarom, heb ik ze dan toch weer in mijn karretje gegooid? Zal ik ze terug leggen?..

Het meisje achter de kassa heeft er zin in, en is zo vliegensvlug, slaat de boel aan, Ik bekijk de rij achter me en besluit dan maar wijs mijn mond dicht te houden, over mijn onnodige 12 krentenbollen( die waarschijnlijk bij de plaatselijke Eenden gemeenschap terecht komen) Uiteraard reken ik af, En heb ik toch weer 3 tasjes voor 25 cent gekocht, terwijl de stevige boodschappen tas netjes op de achterbank in de Auto ligt.

Kom ik uiteindelijk thuis, Met drie tassen boodschappen, En een rode kop
Vraagt mijn partner: Heb je mijn sigaretjes?
Kijkend naar de drie tassen vol met van alles, Dat we dus niet nodig hebben, Roep ik maar: Krentenbol schat?
Moraal: Eega is na 2 uurtjes chagrijnen, Zelf zijn sigaretjes gaan halen, En de eendjes vonden de krentenbollen zalig!

Liefs Agaat.

Categorieën: Algemeen

7 reacties

SIMBA · 13 juli 2011 op 17:55

Ja inderdaad, een chaoot pur sang 😕
Chaotisch met hoofdletters, interpunctie en cijfers.
Ik heb me niet laten verlijden (!!!??? 🙁 )het helemaal uit te lezen.

Ontwikkeling · 13 juli 2011 op 18:21

Welkom!
Kleine kanttekening: dagboekvorm en “we” zijn minder geschikt om mee binnen te vallen. Bovendien haat ik boodschappen doen en dat is precies waar ik nu middenin viel.

Meralixe · 13 juli 2011 op 18:46

Toch welkom op column X
Deze column is niet mijn stijl.
Te gejaagd, te nerveus. Het zal ook wel aan mij liggen. Ook enkele dagen geleden stelde ik een groot verschil in stijl vast.
Maar, als ik me niet van de indruk kan ontdoen dat er te weinig “gewerkt” is aan het ingezonden stukje, dan voel ik mijn teentjes krullen.

Mien · 13 juli 2011 op 21:26

Grappige boodschappenworsteling.
Gelukkig kon ik het allemaal volgen.
Welkom @ CX.
Leuke binnenkomer.
Volgende keer wel even de A(D)H(D) foutjes eruit halen voordat je inzend.

Liefs Mien

dashuri · 15 juli 2011 op 20:54

InzendT?

Fem · 16 juli 2011 op 10:08

Het komt een beetje erg rommelig over. Dat is misschien ook wel “onze” bedoeling geweest, maar daardoor leest het niet echt prettig weg…

Evengoed welkom op CX!

arta · 16 juli 2011 op 12:42

[quote]Just a regular day, From a clown (Agaat stelt zich voor)[/quote]
En Arta haakt al af…

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder