Rotterdam de stad van hard werkende mensen is doet iets voor het milieu.
Een stad van hard werker voor lage lonen. Een stad van actie voeren en stakingen voor beter loon en arbeidvoorwaarden.
Doet nu goed voor het milieu. Het verbiedt om met oude vervuilende auto’s in de stad rond te rijden.
Jammer voor die hard werkende arbeiders die zuinig zijn op hun karretje. Het oudje komt iedere jaar nog keurig door de APK inclusief de roetmeting.
Helaas wanneer je in Rotterdam woont, niets aan te doen de lucht moet schoner. Koop dus maar een nieuwe auto.
Net als voor die eigenaren van een oldtimer autootje. Hun karretje staat toch bijna altijd in hun schuurtje. Ze rijden er toch alleen maar mee met mooi weer, langs de nieuwe waterweg.
Afgelopen met die rare fratsen het is niet goed voor het milieu ga maar na voetbal kijken of naar theater doet het stads bestuur ook.
Ja, Rotterdam wil vooruit het wil geen stinkende stad zijn. Daarom weg met die milieuvervuilers. Lang voor gespaard. Om in een autootje te rijden, nergens voor nodig ga fietsen of vissen. Ook een andere hobby.
Rotterdam bouwt aan zijn toekomst Kijk maar naar de Maasvlakte. Daar bouwen ze nieuwe kolen centrales kan iedereen straks lekker electies rijden.
Die kolencentrales met hoge schoorstenen. Staan ver van het centrum van de stad.
Die kolencentrales zijn goed voor werkgelegenheid. Ook worden die kolen nog eens aangevoerd met grootte kolenboten goed voor de haven en, Werkgelegenheid.
Ja en, die kolenboten kunnen dan weer mooi zware stook olie bunkeren(tanken)een product die de raffinaderijen in Rotterdam maar al te graag kwijt willen op land is er geen machine het mag tanken te vies zeggen ze. Verkopen van die dikke mik aan de kolen boten is goed voor de raffinaderij.
Schepen varen toch op zee, wat jammer dat bijna niemand iets van die mooie rookpluim ziet.
Gelukkig is daar de werkende Rotterdammer, hij heeft een nieuwe hobby, op de fiets naar de nieuwe waterweg. Om te vissen, Onder de rook van die die kolen schepen en kolencentrales.
Ja, Rotterdam doet goed voor het milieu. Daar letten op de kleintjes.


dwaas

Dwars Dwaas Dwars dwaas kijkt met verbazing de wereld in. Dwars dwaas verwondert zich hoe zaken worden geregeld. Dwars Dwaas vraagt zich vaak af of de resultaten werkelijk het beoogde doel is. Simpele dingen houden Dwars Dwaas bezig.

5 reacties

Mien · 9 mei 2016 op 07:29

Een beetje slordig geschreven. Iedere bijdrage aan verbetering van het milieu is een dankbare. Maar we zijn er nog lang niet.

NicoleS · 9 mei 2016 op 07:32

Prima onderwerp en goed uitgewerkt. Probeer in de toekomst meer op je spelling en interpunctie te letten. Electies was daar een voorbeeld van. Ik neem aan dat je namelijk electrisch bedoelde. Misschien heb je iets meer tijd nodig om te schaven. Geen schande, was ook een advies aan mij gisteren?ik vind je een enthousiaste auteur die ook wat te melden heeft. Niet opgeven dus, geniet lekker van het schrijven. Al doende leert men bij. Zo denk ik maar weer. En het is het plezier dat telt, want dat zie je altijd terug in de tekst, zoals bij jou. ?

Meralixe · 9 mei 2016 op 10:03

Hm, geniet van het schrijven maar stel je vooral open voor verbetering durf ik te stellen. Even proberen;

“Rotterdam de stad van hard werkende mensen is doet iets voor het milieu.
Een stad van hard werker voor lage lonen. Een stad van actie voeren en stakingen voor beter loon en arbeidvoorwaarden.” schreef je…

“Rotterdam, een stad van hard werkende mensen voor lage lonen, een stad van actievoerders en stakingen voor betere arbeidsvoorwaarden doet iets voor het milieu.” zou ik er van maken.

Ach, als ik dan toch de pretentie mag hebben te beweren dat mijn zin beter is, dit is een kwestie van aanvoelen, een gegeven dat je niet sowieso van af de eerste momenten van je schrijven in de vingers hebt. Ik heb er vijf jaar aan gewerkt en bevind me (hopelijk) nu nog in een stijgende curve.
Weet ook dat ik een enorm trage werker ben die ongeveer twintig minuten gewerkt heeft aan deze opmerking. Er zijn columns van mijn hand verschenen waar ik misschien wel meer dan vijftien uur aan heb gewerkt. Met als gevolg zelfs een over geschrap en geschaafde editie die misschien wel schade toebracht aan de authentieke vertelkracht. Ik geef mezelf nog een vijftal jaren om bij het niveau te komen van natuurtalenten die ‘pareltjes’ schrijven alsof het niets is.
Eén ding weet ik zeker, oefening baart kunst.

arta · 9 mei 2016 op 11:26

De boodschap komt over, de uitwerking is écht heel slordig.

Bruun · 9 mei 2016 op 11:57

Voor mij als Rotterdammer van origine een interessant onderwerp. Zoals door anderen ook al gezegd: probeer (hard) te werken aan het verbeteren van de spelling en interpunctie. Als die op orde is, is je stuk vele malen prettiger leesbaar en komt je boodschap beter uit de verf. Nu storen de taalkundige slordigheden me te veel bij het lezen en dat kan niet je bedoeling zijn, lijkt me.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder