Een solide besluit aldus de regering!

Gelukkig er komt een einde aan al mijn financiële ellende. Het mooie is dat u en u en u ook strak net als ik ook uit de geldzorgen bent. Nee, natuurlijk hebt u dit niet aan mij te danken maar aan de gulle gevers als minister president, ja daar is hij weer, Balkenende en zijn trouwe discipel Zalm. Nadat ze de ene meevaller na de andere hebben getoucheerd komt ineens, misschien wel door de verkiezingsnederlaag, ineens iemand op het kabinet om geld dat eerst van ons is afgepakt terug te geven. Natuurlijk niet alles maar zo zei men: Het is een solide besluit. Daar kunt u mee thuiskomen.
En begint u al blij te worden en warm te lopen? Ik wel…. Of toch niet. We krijgen allemaal iedere Nederlander 52 euro terug via een éénmalige korting op onze elektriciteitsrekening. Maar al je nu een gezin van 4 personen bent en je krijgt maar één keer dat geld dan krijgt volgens mij in dat gezin niet iedere Nederlander die 52 euro. Dat moeten ze dan mooi met zijn vieren delen. Studenten, meestal krap bij kas die een kamer inclusief stroom huren….. Inderdaad, die krijgen het ook niet, want die hebben geen eigen afrekening. Wat gaat u trouwens met die 52 euro allemaal doen? Ik wed dat u dat niet over het hele jaar uitsmeert en dan 1 euro per week aan uw uitgavenbudget toevoegt. Zeg nu zelf wat doe je vandaag de dag met ruim veertien cent extra per dag als de parkeerbelasting in Rotterdam Centrum al 50 cent per 9 minuten kost. O ja er waren nog een paar maatregelen. De gepensioneerde ambtenaar die al een krantenwijk had genomen om nog rond te komen werd nog enigszins gecompenseerd. Natuurlijk ook de paar mensen die een beetje zorgtoeslag teveel hadden ontvangen. Zij mochten het houden omdat het terug vragen waarschijnlijk te ingewikkeld en duur werd. Bovendien zal de zorg volgend jaar toch duurder uitvallen en is het voordeel weer volledig tot nul of nog rotter terug gebracht.
Weet u ik heb er een hekel aan om een kamer achteruit uit te lopen en bij iedere stap diep te buigen voor een diep beledigende fooi. En nu, nu heb ik het gevoel dat ik dat moet doen. Dat voelt niet goed. Tel daarbij het gevoel op dat Lovely VVD Rita de hoogste belastingschijf voor de rijken onder ons van 52% naar 48% wil laten zakken Dan voet het nog rotter aan. Het hele bedrag van 750 miljoen had aan de onderkant van de maatschappij besteed moeten worden.
Een solide besluit………hoe durven ze het met een vroom gezicht te zeggen.
Kijk en daar word ik nou effe niet goed van.

Categorieën: Actualiteiten

5 reacties

DriekOplopers · 29 april 2006 op 08:33

Goed gedaan. Enerzijds boos van toon, en anderzijds inhoudelijk een schot in de roos. Perfect dus!

Driek

Ma3anne · 29 april 2006 op 09:57

[quote]En begint u al blij te worden en warm te lopen? Ik wel.[/quote]
Haha wat een goeie: warm lopen voor en blij worden van dit kabinet!
Deze formulering maakt de zaak mooi schrijnend.
Goede column!

Chantal · 29 april 2006 op 12:42

Zeker een goede column! Wauw een euro per week extra.. ik kan niet wachten!

Prlwytskovsky · 29 april 2006 op 17:23

Kijk je column is goed, laten we het daar over eens zijn maar … iedereen kankert maar op het kabinet terwijl ik er niet één ken die eens het voortouw pakt en Minister-President gaat worden om het vervolgens “iedereen” naar de zin te maken, want dat is toch het moeilijkste hieraan. Veronderstel Hans, dat jij nu eens je nek uitsteekt, weet dan dat ik in mijn kleine kamertje columns zal verzinnen over jou als Minister-President. Ja sorry, maar ik bekijk het altijd vanuit verschillende invalshoeken.
Groetjes: Prlwytskovsky. 😉

Dees · 30 april 2006 op 09:23

Haha, lekker he om een kat in de zak te ontmaskeren. Leuk geschreven!

@Prlwyt, schoenmaker blijf bij je leest, laat een minister ministeren en laat een columnist er gehakt van maken. Ieder zijn ding, toch?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder