Net als Krishna maak ik hem zelf. Allen de grote robijn kost me twee telefoontjes. Ik kan nu eenmaal niet hoogovens Ijmuiden laten maken van mijn spaargeld. Een Beta acadeem denkt niet aan goud. Het hardste materiaal ooit is zeker zo zeldzaam, lichter, puur en met de metaalwerkplaats bij de hand makkelijk redelijk dun als ring te bewerken. Vatting van zuiver zilver voor de robijn kan altijd nog. Alleen mag je best eens de ringmaat vooraf ontdekken.

Galvaniseren voor een prima coating van 24 karaats goud stelt ook niks. Knip even een eind snoer doormidden strip van beide een eind snoer vrij, voor goud ets je, met wat azijn, een overbodig spoor van je moederboard. Uiteraard gooi je eerst s nachts het water uit het aquarium van je vriend. Vissen toch dood dus meteen de half rottende platen de container in, even spoelen voor het geval dat en je het de bak. Boven even vullen met gedestilleerd water. Eerst twee snoeren andersom ook gestripte snoeren aan een accu. Gewoon even die uit de auto van de buurvrouw tillen. Uiteraard ook even met een penseel alle goudstof deeltjes bij elkaar vegen. Eerst maak je met een vingertop een tissue exact goed nat. In een ruk vis je het goud uit je pc. Vervolgens ligt met een keer kloppen het goud in het water. And bob’s your uncle.

Uiteraard vraagt elke vrouw zich meteen af. Stel eens als de ring niet meteen perfect past of ik wordt dikker wat dan? Tja daar staat de gemiddelde knutselaar niet bij stil nee. Kort samengevat denk je met een thermische lans enigszins in de juiste richting voor je titanium kunt bewerken. Tegen de tijd dat je met, zeg 3000 graden, het smeltpunt op twee plaatsen nadert raakt de drager, vrouw wat anders, in paniek bang dat je een andere kleinigheid vergat. Ik bedoel maar probeer je eens wat…

Krishna begint gelijk al het goud, dat atoom per atoom enkel nog uit een compleet olieveld komt, en heeft dat met een blik vrij en al stollend als een klomp naast zich. Uiteindelijk ontstaat zelfs de smaragd spontaan, zodanig perfect zonder slijpen, dat geen enkel, beperkt leefbaar mogelijk, wezen stopt voor de blik alleen al, afleiding mogelijk laat met kijken.

Elke keer dat ze kijkt krijgt ze, uit haar alomvattende existentieerbare wezens werkelijke wederziel haar alomvattende bepaalbare kattenogen meteen terug denkbaar mogelijk weergaloos mooi terug, vanuit de Allerzielst alomvattende existententieel denkbaar mogelijke wederziel terug, tot in het diepst van haar ziel, zijn gevoel Krishna.

Ik wil en aanvaard grenzeloos, eind nog begin eeuwig liefste

namaste

Categorieën: Algemeen

17 reacties

Snarf · 7 november 2016 op 13:47

Sorry, maar ik vind de column zowel qua inhoud als schrijfstijl nogal rammelen. Het is reeds vaker gesuggereerd … laat een tekst rusten en rijpen. Lees de tekst zelf nog een aantal keren en herschrijf deze eventueel. Uiteraard mag je mijn reactie voor kennisgeving aannemen en gewoon doorgaan met je manier van schrijven. Dat zou ik spijtig vinden, want je hebt absoluut potentie en een rijke fantasie. Take it or leave it …

    emaessen · 7 november 2016 op 14:48

    Ik denk toch eerst te wachten met posten. Hoe ook tegen de tijd, dat dit soort terechte kritiek kwam, was deze al ingezonden. Voor mij staat er nu niks klaar.

Nummer 22 · 7 november 2016 op 14:23

Hari Hari Hari Krishna, Krishna Hari, Hari Krishna.

Je eindigt met Namaste, maar daar begin je toch mee, of….

Nou, niet elke vrouw vraagt zich af wat er met een ring gebeurd als ze dikker wordt. Want er zijn vrouwen die geen ring dragen of indien wel, de ring laten aanpassen bij een edelsmid. Afvallen kan ook maar dan heb je als vrouw ( en als man) een andere uidaging: hoe voorkom ik nu dat ik de ring niet verlies? Van die vragen die er niet toe doen daar zal ik JP Sartre maar niet op nalezen. Of..juist wel.

“De ring van zelfvertrouwen” geeft de glimmende glimlacht zegt een tandenpasta fabrikant, maar deze opmerking geheel terzijde 😉

Hari Krishna, hari hari, haribo!

    emaessen · 7 november 2016 op 15:31

    namaste

    Ik voel en denk enigszins als hindoe maar gedraag me er in de verste verte niet naar. Van de gita werd ik psychotisch, ik begreep alles domweg veel te goed. Deel twee ligt daarom met de eerste helft allang op de vuilstort.

    hare Krshna

Nummer 22 · 7 november 2016 op 14:24

Moest joue vertelling wel 2x lezen om het te kunnen volgen, maar goed ik herken nu wel jouw gekozen stijl want dat geeft mij een extra oefening.

Meralixe · 7 november 2016 op 14:51

Momenteel sta je met twee columns op de voorpagina en ‘schaken’ was ook al moeilijk te volgen.
Twee columns is wel 20% van de voorpagina en daardoor zeker medebepalend voor de uitstraling van deze site. Mag ik u beleefd vragen met meer respect om te gaan met uw gekregen vrijheid van plaatsen?
En, je kunt het hoor, dat merk ik onder meer bij je gegeven reactie onder ‘ Het 112 weekend’ waar je een degelijk begripvol schrijven achter laat.

    emaessen · 7 november 2016 op 15:39

    Als reactie op jouw kritiek. Ik zal alles eerst eens afdrukken en stuk voor stuk aandachtig lezen. Afwisselend oud en nieuw materiaal. Dit soort kritiek kreeg ik vroeger niet.

    Kennelijk is er veel meer mis dan wat slordigheden, onzorgvuldige interpunctie en een gebrek aan kader bij de lezer. Ik weet het zelf, ook bij herlezing na plaatsing, niet te plaatsen.

    Hoe ook ik ga hier tijd in steken. Het idee het zaakje, aangaande 25 jaar shit, tot boek te verwerken laat ik nog niet los. Drie van deze stukken kunnen, bv als begin van een deel, mee worden genomen. Dat stuk over scientology zou niet eens zo’n gekke opening zijn.

    oprecht Eric

emaessen · 7 november 2016 op 14:52

Ik was ooit volop aan het plannen toen ik verkering had. Zodra ze er lucht van kreeg zij ze gelijk, die draag ik niet. Nu duik ik wel eens de kroeg in en heb vaak, steeds leuke, babbels met wildvreemde aantrekkelijkheden.

Die laatste zin is een, ongetwijfeld mislukte, poging de Bagavadhgita samen te vatten.

    emaessen · 7 november 2016 op 14:54

    Ik kan me voorstellen dat dit voor de alfa lui onder ons niet te pruimen is. Voor mij is het puur kicken om eens bij stil te staan wat er voor vergulden zoal nodig is.

Esther Suzanna · 7 november 2016 op 15:56

De neiging om te schrijven vanuit een huidig kader, en in huidige ben je gekomen door het achterliggende, wil nog niet zeggen dat het voor anderen navolgbaar is.
Hoe vervelend ook, soms moet je een achtergrond verduidelijken.
De opmerking van mijn editor is me bijgebleven: alleen jij kent het hele verhaal maar wil je dat lezers het kunnen plaatsen, zal je het hele verhaal moeten vertellen. Of niet natuurlijk. Maar het moet wel begrijpelijk en leesbaar zijn. Anders kan je net zo goed niet publiceren en het voor jezelf houden. Ook leuk 🙂

    emaessen · 7 november 2016 op 18:28

    Esther, omdat je op mijn oude stukken terugkwam, probeerde ik je gisteren een pm te sturen. Dat is mislukt en staat als reactie op een stuk op je website…

Esther Suzanna · 7 november 2016 op 15:58

Oh, sorry. Het stuk.

In de ban van de ring, kwam in me op. Ik dacht dat het een technische verhandeling was over Edelsmederij (leuk, dacht ik…) totdat je overstapte op Buddha, of iets in die ‘geest’. Toen was ik het kwijt.

NicoleS · 7 november 2016 op 17:39

Spiritualiteit mooi beschreven. De kanttekeningen ken je. Je kunt schrijven. En met oefening worden we allen beter.

Mien · 7 november 2016 op 17:43

In de ban … verder kom ik ook niet … Geen advies dit keer. Mijn vorige blijft staan.

Nummer 22 · 8 november 2016 op 07:10

Tsja..we laten ons allen niet ringeloren, toch.
Today it’s for the day after in the USA

Dees · 8 november 2016 op 07:57

Je kunt heel mooi schrijven. Het komt alleen niet goed uit de verf zo. Zoek anders een proeflezer / redacteur met gevoel voor jouw type tekst en de kennis om de vorm wat bij te vormen.

StreekSteek · 8 november 2016 op 10:42

Schrijfvaardigheden zijn deels te leren. Een haperende techniek staat goed functioneren in de weg. CX is, denk ik, primair bedoeld voor feedback op inhoud.Roep hulp in!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder