Ongekend, na een aantal keer examen gedaan te hebben, heb ik hem eindelijk. Welgeteld zes keer over gedaan, maar dat maakt uit. Het voelde net of ik door was naar de volgende ronde in Idols. De jury van het CBR is alleen niet zo grappig als in Idols, viel mij op. Elke keer die spanning of ik wel of niet zal gaan halen. Het belemmerde gewoon mijn rijden, terwijl ik gewoon rustig rij en de verkeersregels als geen ander zo goed ken. Mag ook trouwens, als je een paar keer bent opgeweest voor je theorie. Het maakt je als mens ook niet vrolijker en je krijgt gewoon het gevoel na zoveelste keer dat je het echt niet kan. Gelukkig heb ik het tegendeel kunnen bewijzen.

Het gebouw van het CBR, wordt je gewoon echt niet vrolijk van en vooral niet van die chagrijnige mensen die er werken. Misschien kunnen ze één keer wat enthousiaster overkomen, misschien schiet dan ook wel het slagingspercentage omhoog? Misschien zie ik dit alleen, maar ben nu eenmaal een gevoelsmens. Wil niet zeggen dat iedereen bij het CBR chagrijnig is, maar na de zoveelste examinator heb ik dit beeld gewoon gekregen.

Nu ik het felbegeerde kaartje heb, denk ik eigenlijk waarom heb ik er zolang over gedaan? Het stelt niets voor en het milieu wordt er ook niet beter op. Het is natuurlijk superhandig een rijbewijs, want het is gewoon voor het leven en het biedt meer carrièremogelijkheden in de toekomst. Hopelijk blijf ik fietsen, anders schrijf ik volgende keer een stukje over dat ik zoveel aan kom.

Categorieën: Algemeen

5 reacties

lisa-marie · 9 november 2007 op 16:28

[quote]Hopelijk blijf ik fietsen, anders schrijf ik volgende keer een stukje over dat ik zoveel aan kom.[/quote]
Hopelijk niet,pak toch lekker de auto. 😀

lagarto · 9 november 2007 op 18:37

Rijbewijs voor het leven? Moet je wel de politie weten te omzeilen na ieder zuipfestijn. Of nie drinken dat ken ook Bobjecas.
Groeten lagarto.

Dees · 10 november 2007 op 10:17

Geen enkele keer ‘wij als mensen’. Volgens mij heb je je er iets van aangetrokken.

De volgende horde is zo schrijven dat het niet lijkt alsof je een beetje babbelt over je leven bij de bakker, maar dat je of probeert het allemaal humoristisch te maken en je lezer te boeien, of probeert zo’n originele insteek te geven dat het een feestje wordt om te lezen. Eerst een brainstorm: wat, vervolgens de ronde: hoe, daarna het schrappen en redigeren. En wie weet…

dj_Eddy · 10 november 2007 op 11:15

[quote]De jury van het CBR is alleen niet zo grappig als in Idols, viel mij op.[/quote]

Deze opmerking begrijp ik niet zo goed. De leden van de Idols-jury met hun chagrijnige, zelfingenomen koppen die alleen maar mensen kunnen afzeiken zijn nou juist helemaal niet grappig. Overigens vind ik je stukje een beetje een schoolopstel. Alsof je over je favoriete huisdier schrijft. Probeer er de volgende keer wat meer ‘body’ aan te geven met kop, staart en inhoud. Nu lijkt het alsof je een verhaaltje bij de thee aan je oma vertelt. Een rake observatie, een scherpe vergelijking of een humoristische anekdote kunnen je column de juiste richting geven.

Mup · 10 november 2007 op 16:05

Kan me (ondanks dat het al heeel lang geleden is) herinneren dat het toch een behoorlijke impact op me had, slagen voor mijn rijbewijs,bij jouw ook waarschijnlijk, anders zou je er niet over geschreven hebben. Ben het eens met mijn voorgangers, er had wat meer in kunnen zitten.
Maar wel gefeliciteerd natuurlijk!!

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder