Met vrouw en kinderen ga ik een dagje naar het strand. Terwijl mijn zoontje van twee helemaal opgaat in het bouwen van een zandkasteel, verschijnen er twee ruiters. De vrouwelijke ruiter kan haar paard duidelijk niet in bedwang houden. Al bokkend komen ze gevaarlijk dicht bij mijn zoontje. Ik schiet uit mijn slof: “Eeeh! Flikker op met dat paard!” Het dier verstijft als een zoutpilaar. “Nou nou,” moppert de amazone, waarop ik schreeuw: “SODEMIETER OP! ER ZIJN HIER KINDEREN AAN HET SPELEN!” Mokkend verlaten beide ruiters het strand. De vader van een gezin verderop, knikt mij goedkeurend toe.

 


G.van Stipdonk

Gerard van Stipdonk. Mijn motto: Wie schrijft die blijft.

7 reacties

Karen.2.0 · 19 maart 2018 op 09:13

Beter 1 paard op het strand dan 10 in de gang, G. 😉
Nu maar hopen dat het snel gaat zomeren. Mijn schepje ligt al klaar 😀
Prima ZKC.

  G.van Stipdonk · 20 maart 2018 op 19:48

  Aha, een kenner van het carnavalsrepertoire, en inderdaad, laat die zomer maar komen. Heb het helemaal gehad met die zure wind. I went to the desert on a horse with no name, droom ik dan. Thks.

Nummer 22 · 20 maart 2018 op 07:00

Alhoewel de 10 wel aan de gang zijn.?
Prima ZKCik

  G.van Stipdonk · 20 maart 2018 op 19:48

  Sjeng aon de geng. Het paard droop af met de staart tussen de benen, dat kan ik je wel zeggen. Wist niet dat ik het in me had. Dankjewel voor de prima beoordeling.

Mien · 20 maart 2018 op 08:41

Waarom zien we altijd mannen of vrouwen op een paard op het strand en nooit paarden op een man of vrouw op het strand? Dat zou ik nu toch wel eens mee willen maken. Maar helaas. Ik woon te ver van het strand.

  G.van Stipdonk · 20 maart 2018 op 19:49

  Een prima onderwerp voor een column over nepnieuws zou ik zeggen.

   Mien · 21 maart 2018 op 00:20

   Je brengt me op een idee. Er zit een paard in mijn nek. Of toch maar Nekklachten op het Noordzeestrand?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder