De geur van vers gebrande koffie kringelt door de open ramen van dat unieke zelf ontdekte cafeetje in het straatje van Lucca. Het terras met 3 metalen tafeltjes en stoeltjes is bezet. Er wordt geslenterd, een toren trap beklommen voor dat unieke uitzicht over de ommuurde stad.

Toscane? Ja, wij waren daar ook maar.. niet alleen. De bakkerij trok je naar binnen: vers gebakken brood!  ‘Mam, ik wil een broodje…’ Schiet nu eens op de bus wacht niet op ons, we hebben een excursie naar een wijngaard met proeverij en daar hebben papa en mama nu eens echt zin aan. Italiaanse wijn!

En wij? ‘Limoncello, voor jullie!’

In de bus zitten Aziaten, Europeanen en een Down Under backpacker ‘Where are you from.?’ Het stinkt in de bus naar zweet!

Vakantiezweet!

 

Categorieën: Algemeen

Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

4 reacties

Esther Suzanna · 19 juli 2018 op 11:23

Mooi!

Mien · 20 juli 2018 op 11:46

Geen woord over rode bakstenen? Parole, parole, parole. Rosso!

    Nummer 22 · 21 juli 2018 op 09:41

    Niet alles is rood!?.

    De lunch in de wijngaard… gammele houten tafels ( keupelhout?), krukjes maar de…. wijnen magnifico! De antipasti… knoflook bedwelmend! De prijzen…. tsja,..

Geef een reactie

Avatar plaatshouder