Jij, ja JIJ! moet me geloven, Ik ga niet vreemd!”. Deze zin  kan  zomaar de openingszin  zijn van een echtelijke ruzie waar plotseling een gezicht voor de camera verschijnt met een knots voor de mond, dat begint te praten “Herkent u dit ook (..)?, maar u weet niet wat te antwoorden?, neem dan deel ons nieuwe programma”Ik ga vreemd en ben verslaafd” WIJ kunnen u helpen! mail naar igv@ranzig.tv

Wellicht kom ik dan persoonlijk bij uw langs.

Jij, ja JIIJ! moet me geloven, IK ga niet vreemd“. Het geluid van het gooi en smijt werk laat de straatwerkers met hun drilboren direct het werk neerleggen. Ze trekken hun zichtbare bilspleet uit het zicht en “spitsen” de oren. Dat gaat niet goed daar, zeg nou zelf moet je toch horen wat een pokken herrie, het lijkt wel een persoon in nood.  De ramen stonden open.

Of…

Klopt!, IK ga vreemd, laat ik nu eerlijk zijn. we zijn al rum 50 jaar bij elkaar!Doe maar met suiker en melk moeder“, als ochtendritueel met uitzicht op de straat “Zo, zo alweer een nieuwe auto waar doen ze het van en hij is al jaren stokdoof en blind”.

“Ik ben op bezoek bij 78 jarige Jan, die om begrijpelijke redenen nu nog onherkenbaar gemaakt is omdat hij zijn vreemd gaan nog aan zijn echtgenote gaat vertellen”, toch Jan? “Jah, nou eh uh het is nog erger Knots, ik heb al 2 kinderen bij haar”. Kijk zo ziet ze eruit.  “Maar Jan, hoe kan je met dit geheim leven?” 

Gewoon net doen of er niets aan de hand is, een wandelingetje maken en hup even snel naar binnen en eruit. Ik ken haar al zo lang en ze is een dochter van onze buurvrouw en die weet ook nog niets. Kijk, zo zien ze eruit.

Of gewoon een gesprek  tussen twee geliefden die, naast elkaar liggende, ineens gaan praten: “Dat was weer eens fijn na weken dat we “het” niet deden”. Lief, ik moet je wat vertellen en het gaat over ons. “Wat is er? ben je ziek? Over ons? nou kom op vertel, we zijn al zolang bij elkaar”. Ik heb een ander! “Maar dat wist ik al” Oh, hoe wist je dat, sinds wanneer? “Gewoon, heel gewoon je noemde mijn in jouw slaap ineens Lieve ANNIE!

Of, bij de slager “Zeg slager, ik wil graag 1 kilo rundergehakt, 2 varkenslapjes en 2 biefstukjes van de haas”.  Zeg, ik heb u al 3 maanden niet meer gezien!, is er wat aan de hand thuis?, met de kids, met jouw partner? “Nee slager, ik moet bekennen dat het vreemdgaan bij die kiloknaller mij slecht is bevallen”.

Ja, dat zag ik direct toen je binnen kwam, man oh man wat ben je dik geworden!

 

 

Categorieën: Algemeen

Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2020 minder verward, en mede oprichter van het Absurdisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde, kijker en luisteraar naar anderen.

6 reacties

van Gellekom · 24 september 2016 op 10:09

Iedereen gaat vreemd. Dat is het vreemde. Prachtige column

    Nummer 22 · 25 september 2016 op 08:56

    Tsja… Bennie die opa van Alex om maar iemand te noemen. Marry Hens..de makelaar uit Lisse.

Mien · 24 september 2016 op 10:14

Doodgewoon dat vreemd gaan, zoals je het hier marketeert. Een levensvatbare soap. Zeker weten. Waar is Joop? Topcolumn. Een taalpurist zou er wel keihard voor weglopen. Gewoon laten gaan. 🙂

    Nummer 22 · 25 september 2016 op 08:56

    Ach…taalpuristen..die gaan ook vreemd als ze vertaler zijn

NicoleS · 24 september 2016 op 12:54

Haha, leuke column

Nummer 22 · 25 september 2016 op 08:57

Dank jullie allen. En NicoleS..jij nog extra?

Geef een reactie