Een crisis is nog te zwak uitgedrukt, het is RAMP en ja, met hoofdletters. Kerst 2020 dus geen KERSTBALLEN en omdat ik ook leef van Oliebolllen, laat ik de olie koud blijven. Hatsjie!…. grapje! Wij geen ballen  en zij de veroorzakers geen oliebollen. Nee, ook geen Berliner Bol,Appelflappen sprak de eigenaar van tuincentrum annex ballentent ‘ De Hoesterij uit Oostmahorn.

We moeten nu al surszeejanse van betaling aanvragen richting ons failljiesement. Weinige mensen weten waar Oostmahorn ligt en dat moet ook zo blijven omdat mijn klanten de weg naar mijn tuincentrum in de buurt van Dokkum wel weten te vinden.

Het schijnt dat in oude tijden een heer met de naam Bonifasius in de buurt werd vermoord. In oude geschriften had Bonifasius een kerstbal in zijn linkerhand en een oliebol, of iets dat erop lijkt, in zijn rechterhand. Ja, dan is hem vermoorden en peulenschil. De moordenaars hadden hem om bij onze ballen te blijven, letterlijk bij de zijn ballen!

Kijk, ik als voorzitter van de ballen importeurs BeNeLux, BIPS!

BIPS? Ja, de PS staat voor Pis Nijdig!, moet nu alle leden tot kalmte manen om niet naar het Malieveld te gaan rijden. Maar uw weet, er zijn altijd rekalsietranten in iedere vereniging.De reden is u nu wel duidelijk waarom ik surszeejanse van betaling en daarnaar mijn failjissements moet aanvragen, of wordt uw ‘pis en niet lauw of warm van?’

Wij van de BI, pardon BIPS met 15.3987 Nederlandse importeurs die zaken doen met China hebben in ieder geval figuurlijken ook letterlijk slapeloze nachten. Wij wachten met smart op duizenden MSC zee containers met bestelde artikelen uit dat land. Vanaf het eerste Waddeneiland Teksel is er al paniek op de televisie getoond. MSC… nou, ze ruimen daar nog de plastic linker schoenen van het strand.
En door de uitbraak van het coronavirus liggen de fabrieken stil en komen bestellingen waarschijnlijk maanden later naar Europa en Mark Rutte doet er niets aan want die heeft zijn handen al jaren vol aan zijn eigen ballentent, zeg maar.

Niet alleen de Hoesterij is in paniek vanwege de stop op kerstballen, maar ook Henk-Jan Knoopopdebroek (72) van de “Ballentent” is radeloos. “Wij zijn compleet afhankelijk van China voor onze corpsballen. Oké, wij kunnen natuurlijk gehaktballen in de boom hangen, want die lijken op corpsballen, maar die gaan pas licht geven en bekakt ruiken, als ze bederven.
Daarnaast worden er ook geen bandplooibroeken , blazers en broques meer geleverd.

Dus u zult begrijpen dat het water mij tot de spreekwoordelijke bips is gestegen.

Maar en dat is onze ware voorzitter, die de koe bij de horens vat, de stier bij de ballen van het BIPS een geheim idee aan de 15.387 leden gezonden om vooral kreatiefus, tering en kreatief te blijven, ook al heb je geen enkel bal verstand van zakendoen.

Kortom,de Bami- en Nassie ballen – nee die de Bami of Nassie schijven die kan je niet aan een kerstboom ophangen- dat zal ons alternatief worden dit jaar. Bestellen onlijn, ophalen, de ballen eten bij ons speciaal neergezette ballentent onder het genot van een soepje met ballen en de kids in de gesteriliseerde bak met ballen.

Zeg kent u die mop van een Duitser die straks bijons zij of haar ballen gaat bestellen? Nee?, nou hier komt het: Deze Duitser, zeg maar Heinz, Wilhelm of Opel Karl, komt de bestelling ophalen en vraagt aan PFAS.. Petra FLeur Anne Spijker ‘ Pardon het zijn toch wel de echte nazi ballen?’ JAWOHL! aber du moest nicht mit Reichs M!marken bezaalen

Het corps gebrul met de hete aarsappels nog in de keel, die bij de corpsballen meegeleverd wordt, zijn nu schaars geworden, dus meneet van het sjoernaal verwijderd mevrouw van ertee el boelevart. Wij van het BIPS zijn er helemaal klaar mee. En nu opzouten, ik moet nog mijn eigen teelballen controleren of die niet door mijn vrouw uit mijn zak zijn gejat en straks bij Peek de Haan van Tuinderij ”Den Klaplooper (sinds1871) te koop zijn. Nou de balluh maar!

Note: Hier Rat Lie, Censuur afdeling CPC te Beiing. Deze inzending werd ingekort door, Lia Soa, corrigator CP Chinois Partij Ambassade te Den Haag.

Categorieën: Overig

Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

1 reactie

van Gellekom · 11 maart 2020 op 07:35

Top geschreven, boys. 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder