Mijn poes is geil en de hele buurt mag het weten. Nooit gedacht dat ik dit naar 100% waarheid zou kunnen zeggen, maar helaas is het zo. In het gezin van Oranje leven twee poezen, die nu beide zo’n half jaar oud zijn. Poes 1, die de door mijn dochtertje verzonnen naam ‘Minoes’ meedraagt maar als roepnaam ‘Dikke’ heeft, was een paar weken terug al krols, maar omdat zij een of andere afwijking op haar poezenstembanden heeft, had zij daar als enige last van. Na een bezoekje aan de plaatselijke dierenarts was dat voor haar ook meteen de laatste keer.

Poes 2, een voortbrengsel van een straatslet uit de buurt, die de weinig originele naam ‘Poes’ heeft, doet haar afkomst eer aan. Alsof er 24 uur per dag een sirene afgaat, zo laat zij elke kater in een straal van een dikke kilometer weten dat ze zin heeft. Heel veel zin zo te horen. Omdat ik ’s nachts ook nog wil slapen, hebben wij de dierenarts gevraagd of hij haar, en daarmee ons, niet meteen kan ‘helpen’. Dat gaat dus niet, want dat is niet goed voor de hete sloerie. Op internet heb ik al gezocht naar kattendildo’s, maar niemand die dat gat in de markt tot dusver is ingedoken. Ondertussen waken wij ervoor dat ze naar buiten schiet, want dan grijpt ze haar kans en ragt ze de hele buurt af, ons daarna opzadelend met een nest vol kittens, die dan natuurlijk weer zo lief zijn dat je ze niet weg kunt doen. Waarna de ellende een half jaar later in meervoud begint en het binnenhouden van de kudde ook geen nut meer heeft, omdat ze dan heel eenvoudig de incestueuze weg inslaan om aan hun gerief te komen.

Het standaard ‘miauw’ klinkt ook steeds meer als ‘auw’, maar dan heel lang gerekt. Ik heb het schepsel al proberen uit te leggen dat de eerste keer altijd een beetje pijn doet, maar dat leverde alleen nog maar hardere kreten op. Het schijnt ongeveer een week te kunnen duren, deze natuurlijke roep om eens flink genomen te worden. Daar zijn nu twee dagen van voorbij, en de afspraak bij de dierenarts staat voor over vijf dagen in de agenda. Nog vijf dagen slecht slapen omdat een kat in je oor gilt dat ze jeuk heeft. Even, heel even heb ik vanochtend gedacht om geheel per ongeluk de buitendeur op een kier te laten staan. Het was een verleidelijke gedachte.

Jan van Oranje
www.janvanoranje.nl


Jan van Oranje

Onder het kopje 'In naam van Oranje...' publiceert columnist Jan van Oranje al enige tijd zijn goed gelezen columns. De columns zijn te lezen in Viva! Magazine maar ook op: www.janvanoranje.nl, facebook.com/jan.v.oranje, janvanoranje.blogspot.com en op twitter.com/janvoranje. Oh ja, Jan heeft extreem dyslectische vingers, dus vergeef hem zijn kleine schrijffoutjes.

6 reacties

Mien · 17 januari 2017 op 07:32

Ik zou in ieder geval beginnen met beide sterretjes te laten steriliseren. Zorgt ook voor minder opwinding. 😉

pally · 17 januari 2017 op 10:27

Heel grappig, dit geile kattenstukje. Je zult door de natuur maar met zo’n duidelijke roeptoeter behept zijn.Ik heb al te doen met die rood en groen gestempelde schapen. Stel je voor dat zulke dingen bij mensen ook zo duidelijk te zien zouden zijn, mijmer ik weleens…

Karen.2.0 · 17 januari 2017 op 10:35

Niet voor de poes en beslist geen kattenpis 😉

@Pally: gestempelde schapen? Mij is ooit wijsgemaakt dat ze rammen een krijtje oid onderbinden en dat dat voor de gestreepte ooien zorgt (hoe weet een boer nou welke ooi wel of niet stiekem ‘aan de beurt’ is geweest??). Een enkel schaap zie je wel rondlopen met een streep op de kop, geeft te denken over het richtingsgevoel van de ram in kwestie, maar dat terzijde. Enfin, ik slik dat soort verklaringen voor zoete koek, prachtig 🙂

Nummer 22 · 17 januari 2017 op 12:12

Als de kat in huis blijft dan krolsen de poezen?

NicoleS · 17 januari 2017 op 19:02

Tja je bent krols en je jongt wat. ?

Esther Suzanna · 18 januari 2017 op 01:43

Geinig. Hondjes kunnen er ook wat van. De mannetjes dan… 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder