Dag, Wim-Jan, met Peter-Jan. Kunnen we even levelen over een heikel onderwerpje?
Maar natuurlijk, Peter-Jan, dat spreekt vanzelf. Wat is het probleem?
Nou, ik krijg hier een geheim memo van jou op mijn bureau en tegelijkertijd denk ik dan; wat kan ik hiermee. O, je bedoelt die memo over de koopkrachtachteruitgang met 1% van de chronisch zieken?, wat is daarmee? Ik als directeur van het Centraal Planbureau ken mijn verantwoordelijkheden; ik loop er niet voor weg, dus dacht ik, ik stuur Peter-Jan ook een kopietje.
Ja, hartelijk dank daarvoor, maar het punt is dat ik ergens in september, schijnt het, heb toegezegd dat de chronische minima er niet in koopkracht op achteruitgaan. Ik weet zelf niet meer dat ik dat heb gezegd vanwege de roes van de overwinning waarin ik verkeerde, maar tja, de televisiebeelden liegen niet nondeju. Daar moet ik het eens met oom Donner over hebben trouwens.Het wordt tijd dat de media wordt opgedoekt. Dat Godloze volk schrijft en filmt maar alles wat ze tegenkomt, Godvernormen!
Kom ik weer even terug op die geheime nota. Doe mij een lol, Wim-Jan en laat naar de pers lekken dat de koopkracht voor de chronische minima er met 8% op achteruit gaat.
8%??? Maar Peter-Jan, het is maar 1% hoor.
Weet ik Wim-Jan, maar als je zegt dat het 8% is, gaat iedereen schreeuwen en tieren en dan kan ik daarna voor de Kerstman spelen.
Voor Kerstman?, Peter-Jan? Kun je dat wel aan? Ik bedoel maar, je speelt ook al voor Minister-president. Ga je dan in zo’n rood pakkie de ministerraad voorzitten?
Governormenenwaarden!!, Wim-Jan. Wil je aan de ene kant even geen satire bedrijven nu en tegelijkertijd even serieus blijven? Het gaat hier namelijk wel om mijn geloofwaardigheid ja!
Oké,oké Peter-Jan, ik zal laten lekken dat de koopkrachtachteruitgang 8% is.
Fijn Wim-Jan, dan zal ik een week later even flink uitpakken en meedelen dat ik er voor zal zorgen dat de chronische minima er maar 2% op achteruitgaan en niet 8%. Dat geeft enerzijds aan dat ik mij altijd eh..ongeveer aan mijn beloftes houd en tegelijkertijd onderstreept het mijn natuurlijke leiderschap.
Alle normen en waarden nog aan toe Peter-Jan, dat is een geniale oplossing! Al eh..begrijp ik de rekensom niet helemaal.,want de werkelijke koopkrachtverlies bedraagt toch maar 1%??
Hoe kom je dan ineens op 2%??
Heel goed gezien Wim-Jan. Het verschil mag jij namelijk in je zak steken en tegelijkertijd kun je bij de volgende verkiezingen een ministerspostje tegemoet zien.
Dank dank dank, Peter-Jan.
Geen dank. Zie ik je morgen nog in de bijbelklas?

Categorieën: Actualiteiten

4 reacties

Yoyogro · 13 december 2003 op 20:42

Scherpe column. En weet je: ik vind hem bijzonder geloofwaardig!

Petje af.

Yorien

viking · 14 december 2003 op 14:54

Hoezo knap geschreven? Heb je dit verzonnen dan? 😀

deZwarteRidder · 14 december 2003 op 16:54

Brrrr klere weer
brrrr eng verhaal
brrrrrrrr enge man
brrrrrrrrrrrrrr BALKENENDE
hmmmmmmmmlove the column
Rich@Rd

pepe · 14 december 2003 op 21:52

Je zou er chronisch gestoord van raken!!
En bijbelklasje?? Je kan ook verhuizen, naar een stad in de polder, waar alles kan. Je krijgt er nu namelijk een bijbel kado, als je daar gaat wonen!
Zou bidden nog helpen, in dit godloze land?

Weer graag gelezen… deze column

Geef een reactie

Avatar plaatshouder