Het is zover mensen, het nieuwe jaar 2008 is begonnen. Over twaalf maanden vieren wij weer nieuwjaar. Heerlijk, ik verlang er nu al naar. Terwijl ik eerst die vijf kilo, die ik in 2007 heb opgelopen door te veel eten en drinken, er af moet krijgen. Om nu te vermijden dat ik mijn schildklier de schuld moet geven in 2009, ga ik mijn best doen dit goede voornemen uit te voeren! Natuurlijk heb ik, zoals veel mensen, een paar nieuwe voornemens. Laat ik ze dit jaar eens opschrijven in plaats van deze aan iedereen te vertellen. “Ik ga stoppen met roken”, zeg ik steeds tegen mijn lieftallige omgeving. Maar misschien kan ik beter beschrijven hoe ik ga stoppen! Pff, ik weet het echt niet hoor. Al die voornemens en het komt er ook echt niet van. Ga eens bij jezelf na! Kun je nog jouw voornemens van 2007 opnoemen? En hoeveel daarvan zijn er daadwerkelijk uitgekomen?

Zo’n vraag is een avondvullende tijdsbesteding op oudjaar. Zo zat ik met een groep mensen en ik waagde de gok door niet te vertellen wat de goede voornemens voor 2008 zijn. In plaats daarvan vroeg ik voor de verandering, hoeveel er in 2007 zijn uitgekomen. Nou, zal jullie niet in spanning houden: niemand is zijn of haar goede voornemens van het afgelopen jaar nagekomen.

Je merkt dat reclamemensen inspelen op deze gevoelens rond het nieuwe jaar. Het wordt langzamerhand een hype en een commerciële bedoening. Schrijf je goede voornemens eens een keer op en misschien komen ze dan wel uit. Ik heb voor 2008 geen goede voornemens en doe er gewoon niet meer aan mee. Wel wil ik jullie hierbij een plechtige belofte doen: mijn columns zullen dit nieuwe jaar leuker, vlotter en grappiger worden! Daarvoor ga ik met hernieuwde wilskracht aan de slag.

Proost en nog de beste wensen! Daar gaan we weer!

Categorieën: Algemeen

10 reacties

Trukie · 4 januari 2008 op 12:49

Ronaldje, ik heb me niet meer aan goede voornemens gewaagd. Ik blijf maar gewoon wie ik ben.
Succes met jouw columns nieuwe stijl

dj_Eddy · 4 januari 2008 op 13:20

[quote]Wel wil ik jullie hierbij een plechtige belofte doen: mijn columns zullen dit nieuwe jaar leuker, vlotter en grappiger worden! Daarvoor ga ik met hernieuwde wilskracht aan de slag[/quote]

Jammer dat je je belofte meteen de eerste keer al breekt door weer met een flutcolumn te komen. Ik schaam me echt dat ik op CX publiceer als ik dit soort flauwekul lees.

Ronaldjecas · 4 januari 2008 op 14:30

Ja Eddy lees ze gewoon niet meer… Lees die van jouw ook nooit hahahahah 😆

Wayan · 4 januari 2008 op 14:30

Ik ben het met je eens Eddy.
Bomans en Carmiggelt draaien zich om in hun graf.

Ma3anne · 4 januari 2008 op 16:23

Je begint met te vertellen dat je het goede voornemen hebt 5 kilo af te vallen. Om te besluiten met:
[quote]Ik heb voor 2008 geen goede voornemens en doe er gewoon niet meer aan mee.[/quote]

De tusenliggende gedachtengang kan ik niet echt volgen.

Ik krijg de indruk, dat jij een onderwerp kiest waar je nog niet over na hebt gedacht en al schrijvende probeert na te denken. Zonder enige reflectie naar wat je even tevoren hebt gedacht, sla je maar weer een dwarsstraat in.
Of zoiets.

Duidelijk wat er aan schort? Nee? Nou, dan gewoon lekker doorgaan met oefenen.

arta · 4 januari 2008 op 23:24

Eens met Eddy en Wayan.

WritersBlocq · 5 januari 2008 op 01:21

Eens met Arta.
Furd, neee, f r u d, neeee, d u r f het schrijfsel niet te lezen; eerst de reacties maar eens.

– Eerst ben ik gaan denken dat ik dronken was.
– Toen ben ik gaan drinken.
– Toen ben ik de reacties nog eens gaan lezen
– Toen ben ik mij moed in gaan drinken (bupr, nee, b r u p, n e e , b u r p, jahhhh!!!)
– Toen ben ik voorzichtig diagonaal het stukkie gaan lezen
– Toen ben ik bloevlee n e e loebevel n eeeee eeeeeeeee boelveel gaan drinken, jaaaaaahhh
– Toen ben ik het stukkie gaan lezen
– Toen kwam ik er ahchtre neee rachte neeeeeeee e r a c h t e r jaaaa!!!! dat ik niks gemist had!

[b]Moet niet gekker worden 😕 [/b]

(Persoonlijk vind ik dit de leukste reacite neeee e r e c t i a neeeeeee reactie die je ooit gekregen hebt…… oeh, krijg de hik krijg de hik ohhhh neeee hee ja krijg ik me daar toch de hik!)

arta · 5 januari 2008 op 10:42

@ WB: Ahhaah, nee..hahhhaa, nee…hahahaha!

pally · 5 januari 2008 op 14:16

WB 😆 😆 😆
Eens met Eddie, Wayan, Arta en WB

Grumpy-old · 6 januari 2008 op 15:03

Sjonge WB zou best eens een hele leuke Lama kunnen zijn. Ja . 😆 😆

Ok heeft geen hol met de column te maken , maar de reacties zijn ook veel leuker en interessanter om te lezen. En origineel ook . Heel. Veel , zo. :lach:

Greetz
Grumpy

Geef een reactie

Avatar plaatshouder