Grafslag

Gepubliceerd door Mien op

Vroeg of laat worden we er allemaal mee geconfronteerd. De grafslag. Enig idee wat tegenwoordig de kosten zijn? Hoog, torenhoog. Dat heeft u bij lange na niet kunnen sparen met een Delapremietje. Een uitgeklede kist en weinig handjes, dat is wat u ervoor krijgt. Zelfs op postzegels is gespaard door de grafslagers. Kostenpost opgevoerd maar nooit verzonden. Een grafslag slaan ze uit uw portomonnee.

Maar de ultieme redding is nabij. Prijsvechter Easy Funeral doet wat het belooft. Een soort handig zelfbouwpakket van karton. Op maat te maken. Spotgoedkoop en milieuvriendelijk. Ecobestendig. Ik weet alleen niet of het al op de markt is. Ik heb het project gezien in 2013, tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Ontwerper is Mark Berkers.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

7 reacties

Mien · 8 juli 2018 op 13:37

Gelukkig bestaat er nog zoiets als portfolio. Proost.
http://markberkers.nl/portfolio/easyfuneral/

Esther Suzanna

Esther Suzanna · 8 juli 2018 op 16:22

Wat een graftakkenstuk… haha, het doet me aan een ander stuk denken.

https://www.columnx.nl/crematieperikelen/

Nummer 22

Nummer 22 · 9 juli 2018 op 15:08

Tsja, een grafslag als een laatste hole (in one), maar ik laat me de oven inschuiven. Dat ruimt mooier op. Maar, het is aan de levende om zelf te besluiten wat er met het lichaam moet gebeuren. Vrijwillig te oven in stappen lijkt me een beetje te warm.
Dit even terzijde (lees mijn verhaal: De Venusvliegenvanger van Schokland… over de dood)

Tegenwoordig kan je alles zelf regelen en dat zonder een of ander woeker polis van een uitvaart ondernemer. Door emoties overmand accepteren de nabestaanden alles wat wordt aangeboden: van graftakken a raison van 200 euro, kisten die een vermogen kosten en als deze kisten de oven inmoeten ook nog ‘s geheel overbodig zijn. Koffie, natte cake schrik niet…… 7 euro! Volgautos’s ..hoeveel wilt u er? duizenden euro’s. U polis dekt niet alles, maar wij verzorgen alles tot in de puntjes naar uw wensen. een factuur ontvangt u binnen 1 dag naar de ter aarde bestelling of crematie. snik snik.. doe maar u weet wel wat ik nodig heb (..)

Ja, (snik snik) doet u deze grafsteen maar. 13.000 gulden betaalde mijn moeder. Ik was er niet bij, ze had al getekend op advies van mijn schoonzus, waarmee ik nu niet de beste familie relatie mee heb, overigens ook niet met haar man ..mijn broertje. Hebbers! Graaiers… (nog steeds)
300 rouwkaarten met tekst en postzegels, tekent u hier even voor de tekst.

Maar, regel het zelf, de wet op de lijkbezorging is is veranderd… u kunt zelf een bestelauto regelen, een stationcar en een afspraak maken met de begraafplaats ondernemer, het crematorium als u……………………. tenminste tussen de commercielen en de winstmarges voor deze uitvaart rapalje en de eigenaar van de begraafplaats/ crematorium nog een plaatsje kunt veroveren.

Begraven op eigen grond kan na toestemming van de gemeente.

Enfin, de grafslag is een cash cow, een inkomstenbron door emoties. Binnen 6 uur staan deze geldvangers op uw stoep. Verzekeren? zonde van het geld.. want gaat u als een kerkrat dood, begraven wordt u toch wel.

Een laatste hole in one? Leg het vast, schrijf het op, opzeggen die verzekering. Portomonuta… is een meer passende naam voor deze woekeraar!

Nummer 22

Nummer 22 · 10 juli 2018 op 12:59

Steffi Graf Slag.. nou die kon tennissen. ?

Geef een reactie