Toeval bestaat! Tijdens een wandeling met zijn ijzeren hond, die overigens nooit blaft, zag de oudste bewoner (103 jaar, 3 maanden en 3 dagen) van Termunterzijl, een heuveltje in de buurt van een papagaaien uitlaatplek..Kobus de Jeude zoals deze oudste inwoner heet is dan wel doof maar zien doet hij nog zonder bril met varifocus brillengazen, maar dit terzijde.
Kobus,liep de 12.5 km -in een recordtijd van 4 uur 13 minuten en 53 seconden, terug naar het zorgcentrum ‘Het Labyrint’, waar menig bewoner al jaren de weg zoekt naar de uitgang bij de ingang.

Kobus bleef opgewonden rustig en vertelde, aan hoofdzuster de Jonge, die overigens ook al oud was (87 jaar, vrijgezel met enige bovenlip haargroei), zijn verhaal in het dialect uit zijn geboorteplaats. Ge mot es kieke bij dat heuveltje daar waar ik altied mien ontlasting deponeer. Wat Kobus? Daar liggen bottuh in vodduh! Hoe weet je dat Kobus? Gewoon, toen ik ging poepen en mien gat wilde afvegen met een groot blad van een eikenboom, voelde ik onder mien gat iets scherp en dat was een stijve middelvinger. Ik gilde en krijste maar er kwam niemand! Niemand zeg ik u!
Goed Kobus, het is goed. Ik bel Jelle onze veldwachter in ruste. Wah? Woont Jelle hier ook bij ons? Ut mot nie gekkuh worden zuster. Om een lang verhaal kort te houden.

Even later kwamen de manschappen (3 in totaal) uit de kazerne te Havelte en groeven de botten uit de klei. Na een 4 maanden onderzoek bij het forensisch laboratorium in Vlagtwedde en Edam, werd bekendgemaakt dat dit de eerste verdwenen bewoner uit Termunterzijl was uit de periode 423- 401 voor christus.

Kobus kreeg spontaan een hartaanval toen hij het nieuws hoorde dat de botten van een stamhouder met de naam Nors de Jeude was, die verdween in de IJstijd na een potje biljarten. Biljarten, aha zei Kobus en dat was zijn laatste zucht. Kobus stierf met zijn rechter-middelvinger omhoog, zoals alle
met de naam de Jeude doen alsof ze wilden zegggen
‘fuck off’, omdat wij van de Jeude niet biljarten want biljarten is geen kaatsen!

Waarvan akte!

Categorieën: Overig

Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

van Gellekom · 15 augustus 2019 op 13:26

“Even later kwamen de manschappen (3 in totaal) uit de kazerne te Havelte en groeven de botten uit de klei.” …….Waarde lezers, ik moet het zeggen:Deze manschappen konden gewoonweg niet graven, maar zeggen toch: “mijn hele hebben en houden, al mijn talent, schouders en tandvlees zet ik in. Senk joe”

    Nummer 22 · 15 augustus 2019 op 16:41

    Het waren de laatste soldaten uit de oorlog van 1950 in een ver Samsung land waar Bah Il Fuk als dictator het volk dagelijks 3x laat geselen met eetstokjes, maar dit terzijde. Deze oude manschappen, waarvan 2 tot de nek verlamd en 1 vanaf de nek naar beneden last heeft van psoriajassus ‘heb jeuk van mijn kont tt aan mien harsus’ elke dag luidruchtig over het kazerne terrein ten gehore bracht, hapten maar nummer 3 groef, de botten uit de klei zonder enig bezwaar. De commendant de landmacht strijdkrachten kwam met W.A. alle 3 de Willemsorde opspelden. Helaas alle 3 overleefden deze aanval niet toen er na afloop werd omgeroepen dat een Koreaanse maaltijd genuttigd kan worden met als hoofdgerecht: een ijzeren hond!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder