Als duo waargenomen verhaal, geschreven door Kees Schilder & Nummer 23

ÓÓK NCRV… of..Nederlandse Crimineel Reis Vereniging België- Nederland v.v.

Frank ’Banaan Shit’ M., van Kassameier hebzucht naar Mazzeltovmeijer was de pisang toen hij even wat dozen met bananen in de haven van Antwerpen kwam ophalen voor zijn horeca

Bij de MC Shake Bananen Drive-Inn, vestiging Antwerpen-Noord, Havengebied Op de A16 en op de parkeerplaats HAZELDONK belde F.’Banana Shit’ M zijn contactpersoon op. ‘Yes amigo, Si Ei am underwee toe container wit number 0netoe drie echo’ . Nondeju, ik moet naar de w.c. even vergeten dat ik lactose intolerant ben.

Antwerpen
Tijd 03.25 uur Antwerpen- Noord. De haven gaf een verlaten indruk en in de verder gelegen yuppen buurt ’t Eilandje was alleen nog licht in de Antwerpse Brouwerij Compagnie.

De slagboom ging automatisch open na de camera beeldherkenning. Frank had het invoer document al in linkerhand en het autoraam al iets laten zakken.
Het nat in zijn bilnaad deed- bij het bukken- na zijn On That Ass boxer naar beneden getrokken was, de flikken besmuikt druk gebarend en wijzend ‘controleer jij zijn grot’ Amai, er komt al wat zelf naar buiten. Maar deze lichaamsholte controle dat wist Frank toen nog niet.

STOP

Hij trapte zachtjes op de rem en stond precies stil voor de doorgetrokken streep. Het zweet brak hem al uit. Een douane ambtenaar begon hem aan te kijken en vroeg:
“Een goedenacht gevolgd door ‘zijt gij meneer Masmeijer?, uw naam en kentekennummer staat op onze lijst. Uw ID en afhaalbewijs graag!, dank u wel! Container 13E daar rechts daar kunt u de bananen inspecteren en een aantal dozen meenemen.

Zo, dat gaat cresendo en Frank appte snel naar zijn contact ’Ei am klose by die kontainer’ dat direct gevolgd werd met een lachende smiley.

‘Rap, rap’ hoorden de flikken die in hun wagens klaar zaten op in te grijpen. Ze stonden – buiten gezichtsafstand – aan de buitenkant van de ingangscontrole container. Collega’s flikken sla deze drugsmokkelaar niet op zijn bakkes maar in de boeien en hup naar ’t gevang ‘.
Frank, stapte uit en liep naar container E13 en na het pakken vand e dozen met zijn bananen lachte hij zachtjes en dacht aan het geld voor zijn smokkelwerk. Hij schrok toen een bulderende stem galmde door de nacht ‘Masmeijer, handen omhoog en stil blijven staan, u bent….. gearresteerd.!

(Vanaf hier wordt het F.M., om de privacy van Frankie te beschermen want iedereen heeft recht op’ ‘All You Need Is Coke’ tot de eerste zittingsdag bij het Hof van Assisi in Antwerpen. F.M. breed lachend liep de trap van het gerechtsgebouw op terwijl de verzamelde pers met hun camera’s de beelden maakten. En ben je schuldig? Nee, antwoordde F.M. en lachte naar de volle perstribune.

Van tv-presentator, die zijn shows als ‘De helemaal in je eentje show’’ naar grote hoogte deed stijgen en zijn eigentijdse succesvolle zakenimperium, die het begrip drugshandel in een heel ander, veel minder onschuldiger licht deed belanden.
F.M.; het gezicht van de NCRV. Toen die omroep de wervingsslogan ‘óók NCRV’ lanceerde, hadden ze halfgod F.M. voor ogen.
Intussen ligt dit- anno 2022- totaal anders.

F.M., de ‘Koning van de Coke’, de Capi tutti Capo van drugs minnend Nederland en België. F.M., De Godenzoon en ideale schoonzoon van de Lage Landen. Hij kreeg negen jaar gevangenisstraf voor handel in cocaïne en nu heeft Koning ’Bier’ W., zijn handtekening gezet onder een verzoek- met voor W. onbegrijpelijke juridische uitleg en nog meer woorden waar Alex totaal niets begrijpt en de premier vanaf het Torentje in het mobieltje van W. riep ‘Tekenen Alex, ik ben de baas van Nederland.!

Zomaar! Als een inslaande granaat. Als een inslaande slechte trip na een coke lijntje snuifje. En Maxima zei dat het goed was tegen haar Willem(pie) ‘Je bent nog meer een beetje dommer geworden’
Wie tekent nu alles wat er op jouw bureau wordt gelegd en dat net toen ik klaar lag voor jou en jij ‘Nada Max, ik heb de baas van ons land aan de telefoon’ Wie? Jouw moeder?

F.M.; van helemaal uit de gratie na het zelf bekend maken van zijn gratie. Je bent nu eenmaal een t.v. spelletjes bekende geworden man of niet, toch. De foute krant van de grootste foute familie was er als de bananen bij om Frank Masmeijer (nu mag het weer) bij te staan met de pers honger naar bagger nieuws, maar dit keer een primeur voor hun hongerige naar komkommer zomer nieuws abonnees waar dan ook in Europa.

Met mijn bedorven, zéér wantrouwige geest denk ik dan: Wat weet Frank Masmeijer van de koning wat wij niet weten? Waarom laat W. Bier ineens zien dat hij cocaïnehandel helemaal niet zo zwaar bestraft zou moeten worden? Om maar eens in coke termen te blijven: Welk lijntje loopt er tussen Frank Masmeijer en King W. Bier?
In bed hoorde Maxima dat haar domme man niet meer met de baas van Nederland sprak maar een flinke scheet latende echtgenoot richting het bed kwam.
Kom maar Alex, ik zal je troosten gaan we samen even onze eigen lucht snuiven. Alex? Alex lag in een snurkende slaap en murmelde ‘mama, mama…”, maar dat geheel terzijde.

En Frank, die is tot volgend jaar volgeboekt om zijn verhaal om te zetten in geld. Frank Kassa 00000000000jer, dat moest en zou hij weer worden!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Kees Schilder · 27 juli 2022 op 08:09

Negen jaar???? Negentig was nog te weinig. Gratie? Maakt dat de regering niet medeplichtig? Weet iemand dat?

Nummer 22 · 27 juli 2022 op 09:56

Ja, F.rank M.zelf volgens F.M.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder