In de winkel aarzel ik. Zal ik de grote verpakking kopen of de kleine? Aangezien de kleine verpakking al 80 Euro kost en er toch nog wel groot uitziet besluit ik die te kopen. Eau de Toilette voor mijn vriendin. Ze is jarig morgen en deze week liet ze doorschemeren een geurtje zeer op prijs te zullen stellen. Pak het maar met twee handen aan zeg ik, want het is best wel groot en zwaar. Mijn vriendin glimlacht lief naar me. Ik weet niet of ze het merkt, maar ik kijk teleurgesteld als ze het flesje uit het doosje haalt. Verdorie, wat een klein rotflesje, hoe kunnen ze dat in hemelsnaam in zo’n groot doosje stoppen? Daar heb ik 80 euro voor betaald!
Ik krijg een kus omdat ik precies het goede merk heb gekocht, en een tweede omdat ze met dit flesje wel 14 dagen vooruit kan. Ik kijk naar het flesje. Nog een godswonder dat de inhoud genoeg is voor 2 weken. Het is gemaakt van dik glas en loopt naar boven spits toe. Veel omhullend oppervlak en weinig inhoud dus. Als je dan bovendien nog bedenkt dat het merendeel van die inhoud uit water en alcohol bestaat, dan moet je wel tot de conclusie komen dat je heel veel geld hebt betaald voor een paar druppels geurstof.
Chagrijnig rijd ik naar kantoor.
Als ik de stof van mijn ruiten wil wissen blijkt het reservoir van de sproeier leeg. Ik stop bij het eerstvolgende tankstation een koop een plastic flacon met anderhalve liter kant en klare blauwgekleurde ruitenschoon.
Ik weet niet precies hoe het komt maar als ik mijn ruiten sproei kan ik de geur van de vloeistof binnen in de auto ruiken, zelfs als alle ramen gesloten zijn. Deze keer ook, maar nu kijk ik verrast op. Verdorie, heb ik dit geurtje vanmorgen in bed ook al niet geroken?
Ik keer om en rijd terug naar het tankstation.
> Mag ik nog een flacon van u?
> Jazeker, dat is dan 6 Euro alstublieft.
> Uh, wilt u hem inpakken? Het is een cadeautje voor mijn vriendin.
> Sorry meneer, we hebben geen inpakpapier.
Ik vervolg fluitend de weg naar kantoor. Dat inpakpapier kan mijn secretaresse wel regelen.
Anderhalve liter? En zat er geen 40 ml in dat pokkeflesje vanmorgen?
Dan kan mijn vriendin met deze flacon een jaar vooruit.


Mosje

MOSje.iS van alles wat en zelfs dat niet helemaal

7 reacties

Kees Schilder · 21 januari 2004 op 07:52

En je kunt die vloeistof altijd nog overgieten in een parfumfles.Geen hond die het merkt 😀
Erg leuke column Mosje

viking · 21 januari 2004 op 09:12

Ik hoop dat je vriendin culinair gezien een goedkopere smaak heeft… in haar belang 😛

Ma3anne · 21 januari 2004 op 21:54

Bedankt voor de tip, Mosje! Ik heb nog bergen lege parfumflesjes op zolder (een vroegere verzamelwoede van mijn dochter). Voorlopig hoef ik niet veel geld meer aan cadeautjes uit te geven: iedereen krijgt parfum! :laugh:

Eftee · 21 januari 2004 op 22:43

Hahaha Mosje, ik hoop voor jou dat je vriendin haar reukvermogen net zo slecht is als die van jou, anders kon het nog wel eens slecht met je aflopen 😀 .
Ik heb me een breuk gelachen om je verhaal. Hij is leuk!

pepe · 21 januari 2004 op 22:55

hihi, hij is weer om te glimschateren 😉

Mup · 22 januari 2004 op 16:34

Wat hebben mannen toch met geld en luchtjes:-)
Ik geef het toe, ik vind het ook lekker ruiken,

Groet Mup.

Sarakim · 22 januari 2004 op 18:27

Ik ken iemand die daadwerkelijk van die geurtjes samensteld…inderdaad is wat er in gaat qua hoeveelheid geurstof heel erg weinig, maar wanneer het meer zou zijn hield je het nog geen 20 seconden uit bij iemand die het droeg.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder