Het was onze tweede date. De eerste was in haar appartement. Nu zou ze bij mij ‘een kopje thee komen drinken’ zoals we dat noemden. De eerste date was werkelijk een succes. We hadden flink gelachen, toen ik in het heetst van de strijd, de achterplank van haar bed om schopte. Met een smak stortte het hele bed in en stortten wij in eenheid verstrengeld met het bed omlaag. Ons onstuimig eerste hoogtepunt, eindigde in hevig schaterlachen. Met hamer en spijkers heelden wij middenin de nacht dit technisch euvel. De tweede date begon met het ophalen van deze herinnering. Een veelbelovende start. Ik haalde haar van huis af. We reden in mijn auto, door velden en door bos, waarin ik een vrij afgelegen stulpje bewoon. Het was een maanloze stille winternacht en aardedonker waar we uitstapten. Een enkele ster fonkelde hoog boven ons tussen de takken van de bomen door. Ik hield haar hand vast en leidde haar, van de parkeerplaats, door de donkere tuin, naar mijn achterdeur. Binnen ontspande ze zichtbaar. Het huis werd bewonderd, foto’s bekeken, vragen gesteld. We dronken onze thee, later een glas wijn, en kletsen over alles wat ons bezig hield. Uiteindelijk belanden we in bed. Deze tweede keer, deed in niets onder voor die eerste keer. Geen instortend bed haalde ons uit onze concentratie en een genotvol tintelend liefdesspel ging vooraf aan een heerlijke, diepe, droomloze slaap. Middenin de nacht werd ik wakker doordat ze haar naakte lichaam tegen me aan vleide.

“Joseph, ik ben bang.”
“Bang, waarvoor?”
“Joseph, ik wil naar huis.”
“Naar huis, wat is er aan de hand?”
“Joseph, wil je een taxi voor me bellen?”
“Een taxi bellen! ben je gek geworden. Ik heb je opgehaald, als je naar huis wilt dan breng ik je zelf weer weg.”

Zwijgend pakte ze haar spullen. Vechtend tegen de slaap vroeg ik me af wat ik fout had gedaan. Onze eigen gedachten volgend liepen we door het donker bos. Als een bankschroef omklemde haar handen de mijne terwijl we in het duister tastend zochten naar de auto. Bij haar appartement aangekomen kuste ze me, fluisterde in mijn oor “nu mag je het mes onder je kussen weghalen” :eh: .

Categorieën: Liefde

3 reacties

Prlwytskovsky · 26 juli 2008 op 19:23

[quote]Met hamer en spijkers heelden wij middenin de nacht [/quote]

Ben je lekker mee, met jullie als buren?

Dees · 27 juli 2008 op 02:12

Ahh, Joseph, mooi stukje! Alleen die smiley, doe hem weg, dat kan echt niet in een column…

SIMBA · 29 juli 2008 op 09:13

Hmmmm, als me nu iemand uitnodigt voor een kopje thee zal ik toch even vragen wat de verdere plannen zijn. 😉
Hoewel ik niet van engelse titels hou boven een nederlands stuk vind ik deze geweldig!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder