Jeetje zeg, het is al weer een tijdje geleden dat er een column uit mijn pen is komen rollen. Het ontbrak me simpelweg aan inspiratie, motivatie en ik moest het gewoon accepteren. De acceptatie van een sabbatical van mijn soms creatieve en fantaserend brein. Maar met de juiste invloeden van buitenaf werd deze één cilinder motor weer aangeslingerd. En aan onderwerpen geen gebrek.
Laten we eerst maar eens een blik werpen op het politieke gestel, of liever gezegd on-gesteldheid van dit land. Daar wil ik overigens niet te veel aan vuil maken, want mijn stem hebben ze niet verdiend en dus gaan ze mijn woorden ook niet krijgen. Het begint net zoiets te worden dat je na je zomervakantie weer moet gaan werken. Deprimerend en met tegenzin dus. Maar goed, we zullen zien of een Paars 2000 Turbo kabinet zal slagen. Een leuk gegeven is dat paars ook staat voor een rouwkleur in de katholieke liturgie, dat het dus refereert aan een kabinet zonder katholieken. Dat kan kloppen want het CDA heeft immers niet veel volgelingen meer. Misschien kunnen ze door de crisis de wijn en tosti’s niet meer betalen of waren ze die pedopriesters dan ook eindelijk eens beu.

En als je het dan over religies hebt… God allemachtig en Jezus Christus nog aan toe zeg! En vergeet trouwens Mohammed en Allah niet, daar kun je ook mee vloeken. Wat een ellende is het toch met die Jihad tegen het Westen en met die kruisvaarders tegen de islam. Ze missen allemaal de kern waar ergens in geloven om gaat. Jezelf en je naasten een mooi leven gunnen. Maar laat ik niet sentimenteel worden. Laat ik nu die stripboeken en softpornofilms maar op de planken liggen. Ik heb mijn eigen mening en geloof en ik laat me niet beïnvloeden door die opjuttende, raddraaiende schapenvolgers. Overigens ook niet door die blanke-zijn-beter-dan-alle-andere-kleuren-kuddedieren. Bah.

Daar mijn gal weer over gespuwd te hebben, kan ik niet anders om het ook even over het Haren Witch Project te hebben. Buiten het feit dat die relschoppers de strafbank verdienen, mogen we ook niet vergeten dat de gemeente al daar ook niet echt slim bezig is geweest. Hoe kun je het in je botte kop halen om de straatnaamborden weg te halen in een dorp, zodat de jongelui niet meer weten waar ze zich bevinden? Ten eerste heeft het dorp maar vier straten en ten tweede, we leven niet meer in het stenen tijdperk. Ze hebben allemaal een mini computer in hun zak die uitgerust is met GPS. “Goh, meen je dat nou?” Ja burgemeester, dat meen ik,… idioot. Niet dat een voetbalveldje met lantaarnpalen en een beertender iets uitgemaakt zou hebben, maar het moge duidelijk zijn dat de ambtenarij alleen maar goed is in waar het voor staat. Ambtenaartje spelen en achterlijke bureaucratische beslissingen nemen die geen enkele maatschappelijke waarde hebben.

Overigens moet gezegd worden dat de moderne propaganda kanalen ook hun bijdrage hebben geleverd. Het is wel heel simpel om de sociale media de schuld te geven, maar als die redacteurtjes en spanningzoekertjes van de kranten en televisie het nu niet zo uitvergroot zouden hebben, zou er ook niet zo veel aandacht voor ontstaan zijn. Van de circa 20 miljoen mensen die naar de uitvaart van de King of Pop zouden gaan, zijn er ook maar een handje vol gekomen. Maar dat zou natuurlijk ook aan het uiterlijk van Michael gelegen kunnen hebben, want hoe ziet een lijk die al op een lijk leek eruit? Al met al bewijst het ook maar eens dat ‘het nieuws’ zeer selectief is. Want ineens zijn er vrijwel geen berichten meer over Syrië. Alsof ze vanuit daar nog te voet, of met hun kamelen, onderweg zijn naar Haren voor een feestje. Die komen dan ook bedrogen uit. “Allah akhbar! Allah ak-shit, wéér geen gratis thee!” En als ze dan weer terug zijn in de woestijn gaan ze vrolijk verder met elkaar af te slachten. Zolang het maar koosjer gebeurd zou ik zeggen. Oh sorry, halal bedoel ik natuurlijk.

Maar weet je, ik kan me er allemaal niet druk om maken. Ik zal wel zien op de 21e van december om klokslag twaalf uur, of er nog een komeet langs komt waaien om driekwart van de wereldbevolking uit te roeien. Het zou de Aarde goed doen om wat van die parasieten kwijt te raken. Uiteraard hoop ik dan dat mijn zonden wel vergeven zullen zijn?! Maar kom op zeg, ik bezit de juiste normen en waarden om een ticket te bemachtigen op de Ark van Obama! Maar niet het geld, dus dan kan ik altijd nog wel mee op de pedoboot van het Vaticaan, of was het de boot van die slavendrijver uit Spanje? Wat trouwens ook een bisschopachtige persoon was, hij had alleen de voorkeur voor zwarte kinderen. “Oh, kom er eens kijken…wie er aan mijn piemeltje hangt…”

Voor het geval ik mensen of groeperingen zou beledigen door mijn verkondigingen, ga ik alvast mijn handen wassen. Ik heb dit immers geschreven en niet uitgesproken. Ik kijk wel uit, zeep in je mond is best wel vies. Respect voor iedereen die het respecteren waard is. Lang leve de Maya’s. Amen.


BuddhaWriter

Geen vogel vliegt te hoog die met zijn eigen vleugels vliegt

8 reacties

Yfs · 28 september 2012 op 14:38

Van begin tot eind geboeid gelezen. Prettig, relaxed en weloverwogen geschreven naar mijn idee. Grappig die laatste alinea. van mij mag je frequenter een slinger geven aan die één cylinder motor 😉 :duimop:

Libelle · 28 september 2012 op 16:06

Pffft, die sabbatical heeft je goed gedaan!
Alles staat nu weliswaar weer in het juiste perspectief, maar dat neemt niet weg dat een wekelijkse column best leuk zou zijn. Al is het maar over een onderwerp.

Meralixe · 28 september 2012 op 18:15

Jeetje! Als ik dat allemaal lees vrees ik dat dat sabbatperiodeke vlug terug zal keren. Wat een negatieve houding ten opzichte van de samenleving, en dan nog niet eens onder de noemer ‘gein & ongein.’ Het kan alleen maar beter worden!!! :eh: :kus:
Wat zou dat geweest zijn met een 6PK. :hammer:

Mien · 29 september 2012 op 07:30

Nu maar hopen dat alle kruit niet meteen verschoten is … 😉

Mien

Garuda · 29 september 2012 op 21:33

Dank je! 😀

Garuda · 29 september 2012 op 21:36

Ik ben blij met de reacties voor zover! Ik was misschien wel ietsjes bang of ik het nog wel in me had 😎

Mup · 1 oktober 2012 op 22:30

Niks mis met een ouderwetse 1-cilinder!
Alhoewel de eerste alinea als inleiding voor mij achterwege gelaten zou kunnen worden.

De laatste is dan weer ijzersterk

Groet Mup

Garuda · 2 oktober 2012 op 21:06

Bij nader inzien heb je daar wel gelijk in, om de eerst alinea weg te laten of een andere inleiding te kiezen.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder