Dagboek

Heb je in de steek gelaten maar dat komt omdat ik mijn huis ben uitgezet! Moet ik nu huilen?, ja.

Alles waarmee ik actief mee was is uit elkaar gespat. Kind mee met mijn nu ex-man, mijn geheime lover is met onbekende bestemming verdwenen. De rat! Ja, ik zeg ‘rat’ omdat hij nog meer liefjes heeft. Ik was toch zijn enige echte grote liefde?
Ik kwam achter zijn leugens toen hij tijdens de seks riep ‘ga door Annelies, ga door’, in slaap viel en ik het glas met koud water van het nachtkastje pakte en schreeuwde ‘Annelies, wie is Annelies?’. De rest Dagboek kan je wel bedenken. Toen deze rat eruit geschopt was en ik bedaard zag ik de enorme puinhoop van kapot gegooide glazen en de lege wijnflessen. Zijn boxershirt met tekst ‘On That Ass’ heb ik per post naar Annelies gestuurd. Annelies is die trut van declarabel uren.

Het is precies 14 dagen later en deze maandagmorgen 07.23 uur, ik zit nog slaperig aan een kartonnen bekertje koffie en een gevulde koek bij Kiosk in een tochtig en koude stations passage. Heb me even vooraf in het toilet opgefrist en mijn tanden gepoetst Heb altijd en tandenborstel en tandpasta bij me. Zo blijf ik vrij van een smerige mondgeur.
Het poortje om naar de perrons te lopen stond namelijk open en daar maakte ik direct gebruik van. Geen handhaver te zien.

Naar het werk dat doe ik even niet, heb me ziek gemeld bij de front office medewerker. ‘Oh, Trees da’s nou vervelend om te horen, sterkte hoor! Ik geef het wel door aan HRM’ De rest van het gebrabbel ging mijn ene oor in en de andere snel uit.

Mijn mobieltje en oplader zitten in mijn LV tas. Mijn saldo op de bank is net genoeg om 3 maanden van te leven. De gezamenlijke bankrekening? Nou ‘gezamenlijk’ dat is het niet meer.

Hoe ik deze dag zal doorkomen, waar ik ga slapen, pff of zal ik toch maar naar de daklozen opvang gaan en een slaapplek voor de nacht vragen?


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

3 reacties

Kees Schilder · 1 april 2022 op 18:42

Is er een statiegeldregeling voor koffiebekertjes voor daklozen? Weet iemand dat?

    Nummer 22 · 2 april 2022 op 10:26

    Ja, in Zweden bestaat het al decennia, maar dat terzijde. Tack sa mycket voor uw reactie. Bra!

Mark van Roosmalen · 4 april 2022 op 16:11

…..Het is precies 14 dagen later …..Mooi detail dat de beginzin aannemelijk maakt.
Nog een dingetje….omdat ik mijn huis ben uitgezet!….Als het jouw huis is wie zet je daar dan uit? Je kunt het verlaten maar het geeft -bij verkoop- wel hoop voor je bankrekening.

Tip: luister onder de seks nooit naar wat een man roept. Hoor je toch een vreemde naam bedenk dan altijd wat een mooie naam het is en altijd al zo had willen heten…;-)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder