Ik had in mijn leven de ambitie om twee belangrijke functies in de maand december te mogen vervullen. De allerhoogste van de twee was ‘Sinterklaas’ en dat genoegen heb ik drie maal mogen smaken. Men heeft mij daarna nog vele malen gevraagd, maar het bekleden van het hoogste ambt in ons land moet je met enige bescheidenheid ook eens aan anderen overlaten. Daarbij hebben ook de opgelegde verbale beperkingen, waarover later, een rol gespeeld. Blijft nu nog over de positie van Kerstman. Die heb ik nog niet bekleed, maar enige geestelijke voorbereiding heb ik al wel gedaan. Zo bezocht ik voor advies de echte Kerstman. Hij woont op de poolcirkel bij het Finse Rovaniemi, zit op een grote zetel en ontvangt zonder onderbreking kinderen (groot en klein) uit de hele wereld. Als je me niet gelooft, dan ga je er maar kijken. Die echte Kerstman stelde mijn assistentie op prijs en gaf mij wenken om de functie, namens hem, goed te vervullen.

Ik had het plan om al dit jaar in de Bijenkorf, gezeten op een prachtige troon, naar de kinderen te zwaaien en ze, net als de echte Kerstman, ‘hoooo, hoooo, hoooo’ toe te roepen. Al weken sta ik voor de spiegel te oefenen om het ‘hoooo, hoooo, hoooo’ op de meest overtuigende wijze ten gehore te brengen. ‘Hoooo, hoooo, hooo!’

Inmiddels ben ik een illusie armer. Het begon in Australië, maar inmiddels is ook hier duidelijk dat het ‘hooo, hooo hooo’, niet langer zal worden getolereerd. Iemand heeft namelijk bedacht dat de kreet met enige stemverbuiging kan worden begrepen als een plat Engels woord voor ‘hoer’. Wat een verdorven geest! Zeg eens eerlijk: zou jij, als ik daar in de Bijenkorf op het Damrak in Amsterdam op een stoel zit en luid ‘hooooo, hoooo, hoooo’ roep, denken dat ik om een hoer verlegen zit?? Zou jij jouw kinderen direct wegtrekken bij die oude viespeuk?

‘Ha, ha, ha’ moet ik nu zeggen. Echt, in ben niet van plan iedereen om iedereen te gaan uitlachen omdat ze anders denken dat ik een hoerenloper ben. Ik heb mijn sollicitatie ingetrokken. Als Sint mag ik niet meer spreken van ‘mijn Zwarte Pieten’ en als Kerstman mag ik geen ‘hooo, hooo, hooo’ zeggen. De lol is er af.

Ha, ha , ha, wat een geouwe hooo, hooo hooo!

Categorieën: Algemeen

17 reacties

Grumpy-old · 19 november 2007 op 20:15

Hi hi hi 😀

Greetz
Grumpy old man

FatTree · 19 november 2007 op 20:31

De kerstman vraagt dus niet constant om hoeren?

..Wat een openbaring. Ik vind hem opeens een stuk minder charismatisch 😥

____

Leuk stukje!

geertsjohn · 19 november 2007 op 20:41

Schoevers, je kan altijd nog paashaas worden. Hazen en konijnen staan er namelijk om bekend dat ze behoorlijk vaak lichaamssappen uitwisselen (om het maar even bescheiden te zeggen). Niemand zal je in die rol dus betichten van een sexueel gefrustreerde aard. Het is een instinct.

Lekker leesbare column met een goede dosis humor!

weathergir · 19 november 2007 op 20:54

WHOEAAHAHAHAHAHAHA! Geweldig genoten 😉

WritersBlocq · 19 november 2007 op 22:52

[quote]Zeg eens eerlijk: zou jij, als ik daar in de Bijenkorf op het Damrak in Amsterdam op een stoel zit en luid ‘hooooo, hoooo, hoooo’ roep, denken dat ik om een hoer verlegen zit?? [/quote]

Nee. Maar zou dat zo zijn, dan zou ik je de weg wijzen zodat vraag en aanbod bijeen komen.

Je uitsmijter vind ik geweldig, als slagroom op een lekkere column 😀

KawaSutra · 20 november 2007 op 01:46

[quote]Zou jij jouw kinderen direct wegtrekken bij die oude viespeuk? [/quote]
Absoluut! 😀

arta · 20 november 2007 op 08:05

😆
Misschien kun je een paar straatjes bij het Damrak vandaan wel gewoon ‘hoooo hooooo hoooo’ roepen! 😀
Enorm leuk geschreven!

SIMBA · 20 november 2007 op 08:19

[quote]Al weken sta ik voor de spiegel te oefenen om het ‘hoooo, hoooo, hoooo’ op de meest overtuigende wijze ten gehore te brengen.[/quote]
Heb je een spiegel met luidsprekers? 😀
Geinig stukje!

nighthawk · 20 november 2007 op 09:03

Leutig Schoevers!

lisa-marie · 20 november 2007 op 09:07

Hoewel de rol van de beide mannen een serieuze zaak is heb ik erg gelachen. 😀

Ineke · 20 november 2007 op 09:44

Erg leuke column om mijn dag mee te beginnen!

pally · 20 november 2007 op 10:20

Hij is leuk, Schoevers!Heel leuk! Ik kijk naar je uit bij de bijenkorf.

groet van Pally

Anne · 20 november 2007 op 11:09

Erg leuk Schoevers! Wij, dat wil zeggen mijn kinderen en ik gaan op 1 december naar een Sinterklaasverjaardag hier in Sarajevo bij de ambassadeur thuis. Vorig jaar ook al dus ik weet wat me staat te wachten: Echte, onversneden, Nederlandse sociale onhandigheid, nog het meest tot uitdrukking komend in de sint zelf, die waarschijnlijk pas na heel lang te zijn toegezeurd heeft ingestemd, zuchtend, omdat ze anders sint-loos zouden blijven. Kortom, ben helemaal thuis op 1 december, net als in jouw verhaal.

Mup · 20 november 2007 op 14:50

Heerlijke uitsmijter, bij een leuke column,

Groet Mup

schoevers · 20 november 2007 op 16:00

Hoi Pally,

Na deze column ligt er alleen nog een verzoek van ALDI.

Groeten,

Hans.

Prlwytskovsky · 20 november 2007 op 18:30

Hoezo drie maal Sinterklaas? Zoop je niet genoeg?? 😆

Dees · 20 november 2007 op 22:00

😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder