Woensdagnacht: veel te warm, ik kan niet slapen en versier de verdorde voortuin met oranje vlaggetjes in mijn Roy Donders juich-pak dat ik in een onuitgepakte verhuisdoos op zolder vind. We gaan weer een nationaal record bereiken. Dat moet gevierd worden.

De buurtpreventie-app wordt wakker en er verschijnen berichten, over een mogelijk verward persoon in de straat. Nadat ik mezelf herken op de inmiddels bijgevoegde foto ’s , maak ik een selfie en typ: niks aan de hand mensen, het is gewoon te warm om te slapen. Join the club, als je ook boven de veertig wil scoren. Neem wat kouds te drinken mee, dan zorg ik voor wat lekkers. Dresscode: Oranje. Er verschijnen enkele duimpjes.

Woensdagnacht een kwartier later: ik trek razendsnel het beroemde biermerk jurkje aan, dat nog strakker en korter is als in 2010 en zet mijn Ruud petje op, niet van Gullit maar van die andere uit Big Brother. In de koelkast zie ik worst, olijven, restje koude schotel, hardgekookte eieren en vind achterin de koelkast een schimmelkaas, maar weet niet of die Hollands of Frans is. Onderin het keukenkastje een halve zak chips en een kommetje borrelnoten, restant van mijn verjaardag en maak snel een mini buffetje op de oprit.

Woensdagnacht een half uur later: Veel Oranje mannen. Komt je vrouw ook nog? Nee, ik maak liever geen slapende honden wakker. Er is zelfs iemand die niet verkleed is, maar een oranje potlood uit zijn regenjas tovert. Wanneer begint het? Kun je nog even wachten want mijn neef komt ook nog, maar hij kan niets Oranjes vinden. Heb je het niet warm in die jas? Ja, best wel. Nou, dan trek hem uit. 

Woensdagnacht 32 minuten later: ik bel vanaf de wc met de politie, jullie moeten nu komen, ik ben bang dat ik verkracht word. Hoezo mevrouw? Ik lees de buurt-app voor. Blauw zwaailicht veegt in no time de oprit leeg. De dienstdoende agent pikt nog een kaasje en adviseert om even een familielid te bellen. Hij laat een foldertje achter over het juiste gebruik van de App en ik krijg de tip om alle ramen en deuren goed af te sluiten voor het geval die neef toch nog wat gevonden heeft.

Hoi lieverd. Wat bel je vroeg mams, ik sliep net, ik had nachtdienst. Sorry, heb je het ook zo warm? Neuh valt wel mee. Airco he.

Categorieën: Algemeen

Suus

Huis, tuin en keuken typiste. Meer een blogster dan columniste, schrijf graag over dagelijkse sores in Jip en Janneke taal. Regelmatig met een kat op mijn toetsenbord die hfgrts;s;saa;llal;kk sas typt.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder