God keek omlaag en weende bittere tranen. “Wat verschrikkelijk dat Ik Mijn beide zonen al een keer naar beneden heb gestuurd”, mompelde hij tegen zijn secretaresse Maria, “want die toffelemonen zijn volkomen de weg kwijt. In Amerika kun je tegenwoordig een non huren.” Onvoorstelbaar. Als je in Amerika een bedrag stort op de rekening van een klooster, zal een non een jaar lang voor je bidden. Overigens, als je wilt bidden, doe dat dan zélf! God spreekt alle talen, en sinds de ten hemelopneming van de Prince de Lilliac, die zijn fortuin vergaarde met het Nederlands Talen Instituut, is de talenkennis van Onze Lieve Heer nog verder bijgespijkerd.

“Wat heb Ik toch fout gedaan?”, verzuchtte God. “Al eeuwen heb Ik het gevoel dat Ik de grip op de zaak aan het kwijtraken ben. In Mijn liefdevolle naam trokken vele eeuwen geleden Europeanen plunderend en verkrachtend door het midden-oosten. Maar plunderen en verkrachten valt onder mijn collega Satan, twee deuren verder op de gang. En nou dít weer…”

De gehaaste Amerikaan, altijd “druk, druk, druk”, kan allerlei personeel huren. Franse meisjes die als au-pair voor de kinderen zorgen. Een manke Mexicaan voor de tuin. Een bejaarde weduwe uit de Bronkx die de was voor je doet en je overhemden strijkt. Een onderbetaalde Vietnam-veteraan die de boodschappen voor je haalt. En nu ook een non die dagelijks voor je bidt. Bel in Amerika met 1-877-OUR-NUNS. Stort minimaal 150 dollar, en Zuster Eudokia bidt iedere dag voor je. Dat lijkt erg op de aflaat, de lang geleden door de Katholieken uitgevonden bakermat van wat nu corruptie heet.

“Nadat Ik in het jaar 0 Mijn oudste zoon Jezus naar de aarde stuurde om wat orde op zaken te stellen, zond Ik in de Middeleeuwen Mijn jongste zoon Maarten, om een aanvulling op Mijn Tien Geboden op een kerkdeur te spijkeren. Een van Mijn aanvullingen was, dat het afgelopen moet zijn met die aflaat. Maar ze zijn zo enorm hardleers… Okee, natuurlijk is ook de uitspraak “zalig zijn de armen van geest” van Mij afkomstig, maar ze moeten niet overdrijven.”

De zusters Salesianen zeggen dat hun congregatie in New Jersey geld nodig had om voor de oudste leden te kunnen zorgen. Daarop ontstond het idee om in ruil voor geld te gaan bidden. Inmiddels zijn enkele miljoenen dollars opgehaald.

“Mwah,” sprak Satan tegen God, toen ze elkaar bij de koffie-automaat tegenkwamen, “je bent heus de enige niet met problemen. Jouw bruiden zitten als non in het klooster, mijn bruiden werken als hoer in Amsterdam. Nou heeft de burgemeester daar gezegd dat om economische redenen voor een Amsterdamse hoer een bank binnen handbereik moet zijn. Heeft ‘ie nou nog niet in de gaten dat ze meer hebben aan een bed?”

Categorieën: Actualiteiten

DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

7 reacties

Prlwytskovsky · 7 januari 2007 op 13:28

Voor 150 dollar per dag bid ik 2 keer voor je.

pally · 7 januari 2007 op 15:22

Nou, Driek die 2 zonen van God, dat was ook water en vuur.Alle beelden werden kapot gegooid
toendertijd.

Maar het is toch wel met de tijd meegaan hè? Alles is voor geld te koop.
Dus met steekpenningen aan Petrus, doet-ie zelfs voor jou een oogje dicht. Zien we mekaar toch nog… 😀 😀 😀

Geinige column,

groet, Pally

arta · 7 januari 2007 op 17:10

[quote]want die toffelemonen zijn volkomen de weg kwijt.[/quote]
Hahaha! Toffelemonen!
Geweldige column weer!
Leuke invalshoek!

Li · 7 januari 2007 op 19:28

Slim bedacht dat nonstop praying!

Li

SIMBA · 7 januari 2007 op 20:10

Een soort lease-non dus die je aanstuurt door te internetbankieren en bedankt via je mobieltje, en dan zijn er nog mensen die zeggen dat de kerk niet met z’n tijd meegaat. 😀

pepe · 8 januari 2007 op 20:38

Voor geld zijn veel mensen(ook CX-ers) bereid iets te doen, zelfs bidden begrijp ik nu.

Het moet toch niet gekker worden, ik vond deze column geinig en zal gratis voor jou bidden Driek 😉

Bitchy · 10 januari 2007 op 08:50

Alles is te koop, mits er een goed bedrag tegenover staat 😕

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder