Gisteravond ben ik keihard geconfronteerd met mijn verslaving. Hyves had een stroomstoring en lag er daardoor een aantal uren uit.

Nieuwerwets als ik ben, zit ik met mijn laptop op schoot, en de tv aan, naar “Wie is de Mol?” te kijken. Uiteraard had ik vooraf nog even mijn Hyves gecheckt, maar die was op dat moment onbereikbaar. Zal wel druk zijn denk ik en ik kijk verder naar de Mol. Totdat Wie is de Mol afgelopen is: Meteen even kijken op de [u][url=http://wieisdemol.hyves.nl/]Wie is de Mol Hyve[/url][/u][color=000000]. Helaas nog steeds is Hyves onbereikbaar.

Eerst langzaam, maar steeds harder dringt het tot mij door: Ik ben Hyves verslaafd!!
Ik weet even niet wat ik moet doen. Wanhopig probeer ik mijn digitale vriendjes te zoeken. Ik wil ze graag duidelijk maken dat ik Joris verdenk als de absolute Mol. Ook wil ik dolgraag weten wat zij van de uitzending vinden en of ze nog steeds dezelfde kandidaat verdenken als Mol. De Hyves automatisme is zelfs zo erg dat ik me af vraag of ik krabbels heb ontvangen en dus nogmaals Hyves check. Uiteraard kan er niemand wat hebben verstuurd in de tussentijd en ligt Hyves nog steeds plat. En dat terwijl ik nog even een tik wil uitdelen aan een collega op Hyve. Ik raak simpelweg in de knoop en weet even niet meer waar ik nu met mijn internetemoties naar toe moet.
[/color]

[u][url=http://www.nu.nl/news/1416764/50/Vriendensite_Hyves_onbereikbaar_door_storing.html]Nu.nl[/url][/u][color=000000] bied onverwachts hulp. Er wordt een verklaring gegeven en een verwachting wanneer de site weer in de lucht is. Maar nog altijd zit ik met mijn binaire ziel onder mijn arm en moet dat toch ergens zien te spuien. Gelukkig kun je bij Nu.nl reageren op de nieuwsberichten. Dus via [/color][u][url=http://www.nujij.nl/vriendensite-hyves-onbereikbaar-door-storing.1798982.lynkx]NuJij.nl[/url] [/u] reageer ik op het bericht en er ontstaat in korte tijd een respectabele vorm van Hyves. Ik kan mijn verhaal kwijt en delen met lotgenoten. Mijn afkickverschijnselen nemen rap af en we kunnen elkaar helpen en ondersteunen in dit drama. En gelukkig komt na een tijdje Hyves weer in de lucht. Helaas alleen in de ‘alleen lezen’ stijl, krabbels en berichten plaatsen is er nog niet bij. Maar Hyves aanmaken kan wel!

Dus, verslaafd als we zijn, meteen een aparte [/color][u][url=http://als-hyves-plat-ligt.hyves.nl/]Hyve[/url][/u][color=000000] opgericht om ook na dit drama elkaar te kunnen ondersteunen. Wie weet richten we zelfs een commitee op die gaat voorkomen dat Hyves ooit weer uit de lucht gaat. Al is het maar om niet nogmaals te merken hoe verslaafd ik ben!

Categorieën: Algemeen

5 reacties

Dees · 10 februari 2008 op 10:00

Tsja, wat zal ik ervan zeggen! Ironisch is het wel, maar ik mis iets.

Inhoud dan maar, ik snap de Hyvers niet. Hyves ziet er zo knullig uit, het is niet creatief, alles is voorgekauwd. Het woord krabbelen vind ik een gruwel, het kuddegedrag idem. Hyves, antihyves, noodhyves, waarom?

Het doet me denken aan middelbare school-achtige taferelen. En toch zijn het echt niet enkel scholieren die zich ervoor uitsloven..

Prlwytskovsky · 10 februari 2008 op 11:44

@Dees: mee eens. Maar aan de andere kant: het houdt ze van de straat. 😉

Neuskleuter · 10 februari 2008 op 12:41

Je schrijft vlot en leest lekker weg. Maar het is niet spannend, want je titel verraadt al de hele inhoud en er zit geen verrassend stukje in.

Een dagje zonder Hyves valt ook nog wel mee. Ik heb er geen last van. Al sinds het hele Hyves-gebeuren mijd ik het als een middeleeuwse ziekte. Nee, uit ervaring kan ik je vertellen dat afkicken van internet veel ernstiger is. Ik heb bijna 10 maanden zonder internet moeten doen. Dan blijkt ineens dat mijn beste middel tot studieontwijkend gedrag vervalt, dus ik moest hard op zoek naar nieuwe hobby’s.

Nee, als ik dan toch een verslaving op het internet heb, word ik liever columnx verslaafd. (Of ben ik nu in de ontkenningsfase omdat ik het eigenlijk al ben? 😎 )

Mosje · 10 februari 2008 op 20:00

Hyves, ik sta er ook op. Weinig vriendjes echter. Ach ja, zo’n pissig hondje als ik…

pleuro · 10 februari 2008 op 22:47

Maar je hebt dan wel mij als één van je vriendinnetjes Mosje!

Ja, ik begrijp de essentie van deze column heel goed, want ook ik was de dupe van de storing op hyves. Ik begrijp veel van de kritieken op hyves niet zo, want het is een soort van ontmoetingspunt van mensen die elkaar uit het oog verloren zijn en middels Hyves weer met elkaar in contact komen. Zo vond ik mijn oude chatvriendin weer terug waar ik volgende week een bezoekje aan ga brengen, één van mijn eerste liefdes die inmiddels ook free and available is, neven en nichten waarvan ik het bestaan niet eens meer wist. Je zou voor de verandering gewoon eens naar de site moeten gaan, en tik bij de zoekfunctie maar eens een paar willekeurige namen in van mensen die jij uit het oog bent verloren, en die misschien mogelijkerwijs hyves kunnen hebben.

Maar de storing is inmiddels verholpen, we hyven er weer vrolijk op los!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder