[i]De Ambulance in de verkoop.[/i]
We verkopen in Nederland alles. Het maakt niet uit of het een energiebedrijf is, de trein of dat het om het Post bedrijf gaat. De KLM is al cadeau gedaan en nu zijn de ambulances aan de beurt. Volgens de overheid die daar over gaat, is dat allemaal nog beter en nog goedkoper. Zo verandert alles in Nederland. De groene KPN kleur wordt wit. De brievenbussen oranje in plaats van het traditionele rood en hoge energiebazen vangen mega bonussen. Kortom we zijn met zijn allen goed bezig. Maar dat de ambulances in de uitverkoop kunnen is natuurlijk helemaal goed. Ik denk er over om met mijn column te stoppen en directeur van een ambulancebedrijfje te worden. Dan koop ik een paar oude ambulances uit de Oekraïne op. Laat daar een nestje goedkope Polen in rijden die ergens in diep Roemenië een EHBO diploma hebben gehaald voor weinig centen. Het mooie is dat binnenkort dat Roemenië ook bij Europa hoort net als het mooie Polen en dan heb ik een fantastische dienst opgezet. O ja, als u mij belt dan gaat dat natuurlijk via een call centrum. Om de kosten nog wat meer te sparen zit dat in Suriname. Daar kan ik namelijk voor 2 euro per uur de telefoon laten beantwoorden. Een beetje die zwartjes daar uitbuiten moet kunnen.
Echt ik heb hier goed over na gedacht. Dit moet haast wel winstgevend zijn
Natuurlijk weet ik dat ik voor kwaliteit moet zorgen, maar zeg nu zelf een mooie glimmende 3e hands Tatra ambulance hoeft toch niet slecht te zijn. Wat maakt u dat nou uit in wat voor ambulance u ligt? Oh, u verstaat die Poolse ziekenbroeders niet. Geeft niks, joh als die hun vak maar verstaan. Bovendien leg ik in die ambulances een Shell 100.000 straten gids in en echt u belt en wij komen. Verder zorg ik dat het allemaal in een lekkere lugubere BV wordt ondergebracht. Dan laat ik mij een fijn salaris uitbetalen met een machtig mooie bonus.
Maakt U zich geen zorgen….. zo ben ik niet. Volgens mij moet je de laatste professionele overheidshulpdiensten als Brandweer, politie en ambulance helemaal niet privatiseren. Alleen de gedachte al doet me denken:
Kijk en daar word ik nou effe niet goed van.


6 reacties

Mosje · 28 maart 2006 op 17:00

Vorige week was ik zo druk dat ik niet alle nieuws bijgehouden heb, maar dat van die marktwerking voor ambulances, dat is toch van de baan? Meen op de radio gehoord te hebben dat Hoogervorst bakzeil moest halen…..

KawaSutra · 28 maart 2006 op 20:22

[quote]Oh, u verstaat die Poolse ziekenbroeders niet. Geeft niks, joh als die hun vak maar verstaan.[/quote]
😀

Ja Mosje, zou best wel eens kunnen. Is de wachtrij een goed excuus?

Leuke column Hans, ondernemer in hart en nieren zie ik al! Laatste alinea s.v.p. scheiden d.m.v. een witregel, om even om te schakelen begrijp je?

Li · 28 maart 2006 op 22:16

Ook bij actualiteit lijkt elke seconde te tellen.:-P

Achterhaald of niet achterhaald; ik vind het een goede column.

Li

Ma3anne · 28 maart 2006 op 22:52

Volgende keer je zwaailicht op Hans, dan krijgt je column voorrang.:-P
Ik vind um goed!

WritersBlocq · 28 maart 2006 op 23:32

[quote]Oh, u verstaat die Poolse ziekenbroeders niet. Geeft niks, joh als die hun vak maar verstaan. [/quote]

Ik meen hem onlangs gelezen te hebben, een dergelijke zin, maar of dat hier was of niet, dat maakt niet uit want ik vind hem ijzersterk. Net als de rest van het verhaal, een waarheid als een Holla… eh…. Europese koe!

Mup · 30 maart 2006 op 14:51

De Poolse vrachtwagenchauffeurs hebben ook een streepje voor, bij controles worden ze niet aangehouden, taalprobleem, of gewoon slim van die mannen en hun werkgevers?

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder