Waar ik gisteravond was tussen tien en elf? Op het strand. U moet weten dat het een warme zwoele avond was. Ik had behoefte aan verkoeling.
Met wie ik op het strand was? Alleen, hoezo?
Waarom ik als dame op dat tijdstip alleen op het strand loop? Nou daar had ik gewoon zin in, maar waarom wilt u dat weten? Of ik weet of iemand kan bevestigen dat ik gisteravond alleen op het strand was? Tja ik was alleen, dus ik weet niet wie dat zou kunnen bevestigen. Misschien de eigenaar van de strandtent, die was aan het afsluiten toen ik er langs liep, maar of hij me gezien heeft?
Waarom zegt u nu dat ik geen sluitend alibi heb? Ik heb toch gezegd dat ik gisteravond alleen op het strand was?
Oh ik ben gezien in het steegje achter mijn huis? Tja dat zou kunnen ik ben via de steeg thuis gekomen, dat was rond half een.
Ben ik eerder gezien? Hoe laat dan?
Tien uur? Dus u zit mij hier nu te vertellen dat u denkt dat ik lieg. Alleen maar omdat iemand zegt mij gezien te hebben in mijn tuin en in de steeg op een ander tijdstip dan dat ik er was.
Kunt u mij uitleggen waarom u denkt dat ik lieg?
Ohhh u denkt dat ik die moorden gepleegd heb? En u heeft vingerafdrukken gevonden van mij op de slachttoffers. Of ik wil meewerken aan een dna test? Eigenlijk niet.
Dus als ik niet mee werk aan die DNA test dan ben ik hoofdverdachte en houd u mij nog in voorlopige hechtenis? Als ik nu beken dan scheelt dat in mijn straf? Waarom zou ik bekennen, heb niets gedaan!
U gelooft mij niet? Waarom dan niet? Oh u heeft een getuige die zegt gezien te hebben dat ik de moorden heb gepleegd? Pff dat is niet niets!
Oké oké, ik beken ik heb die moorden gepleegd.
Wat mijn motief was? Tja ze liepen al een tijd zo te zuigen. Dreigden al een paar keer mij neer te steken.
Waarom ze dat dreigden? Geen idee! Elke dag al een paar maanden lang werd ik door hun bedreigd en als zij het niet waren dan waren het wel hun handlangers. Elke dag weer begint het er met eentje. Ik hoor ze aankomen, ze kunnen mij niet zachtjes benaderen, En als ze denken dat de kust veilig is dan roepen ze hun vriendinnen en willen ze mij massaal aanvallen. Ze hebben mij vorige week gestoken. In mijn arm, kijk ziet u hier is de wond. Het is helemaal gezwollen. Vorige maand in mijn been, als u hier goed kijkt ziet u het littekentje wat ontstaan is. En eergisteren was het heel erg. 15 steken. En u vind het gek dat ik mij dan bedreigd voel als er weer zo een bende aankomt. Ik werd bang, en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Ik gunde ze hun feestje niet. Zij wilden bloed zien. Ik wilde ze het mijne niet geven. Het moet eens ophouden!! Ik wil niet dat telkens mij bloed vloeit voor hun feestmaal. Door al die treiterijen jeukten mijn handen. Daarom heb ik ze gisteren dood geslagen. Eén voor één hebben ze allemaal kennis gemaakt met mijn rechtse. En allemaal hadden ze aan één tik genoeg. Het gebeurde in een opwelling. Vier heb ik er neergeslagen. Ik heb dat moeten bekopen met 2 steken.
U vindt mij dader? Vreemd ik zie mijzelf meer als slachtoffer! Ik verdedigde mijn lichaam, had niet langer zin in steken, in bulten en de verschrikkelijke jeuk die daarna ontstaat.
Man loop nou niet zo te muggenziften, jullie maken door mij aan te houden van een mug een olifant. Kijk die laatste had ik niet zomaar dood kunnen slaan. Maar 4 muggen wel, daarom hoef ik nu toch geen jaren te brommen?

Categorieën: Algemeen

7 reacties

lagarto · 9 augustus 2007 op 08:31

Je eerste hè, ècht wel leuk gedaan. Pas tegen het eind voelde ik hem wel aankomen. af en toe een regel open laten ziet er mooier uit en leest fijner. Ook als je een aantal keren kort achter elkaar hetzelfde woord gebruikt bv `waarom` in de 1e alinea vind ik minder mooi. De 2e keer had je dan bv `hoezo`kunnen gebruiken.
Groeten lagarto

arta · 9 augustus 2007 op 09:07

Inderdaad wel aardig voor een eerste, al miste ik wat spanning, wat overdrijven, om de lezer helemaal mee te slepen en dan met de verrassende climax te komen.
Met de puntjes van Lagarto ben ik het wel eens!
Welkom op CX!
🙂

pally · 9 augustus 2007 op 10:00

Geen gek debuut en ondanks te veel herhaalde woorden best leuk om te lezen. Van mij had het wel iets korter gemogen. Halverwege snapte ik de clou al en dan duurt de rest een beetje lang.

groet van Pally

pepe · 9 augustus 2007 op 10:11

Leuke column, zeker wel.

Ook ik had wat moeite met de grote lap tekst zonder wit regels.

Op naar de volgende column.

HKVH · 9 augustus 2007 op 10:37

Ik ga zeker wat doen met jullie tips! Hartelijk dank!

DreamOn · 9 augustus 2007 op 12:09

Welkom op cx!

Qua feedback is alles al wel genoemd! Ik vind je invalshoek wel erg leuk.

Groetjes DO.

Troy · 10 augustus 2007 op 01:07

Je trachtte me op het verkeerde been te zetten en het is nog gelukt ook. Rotmuggen ook!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder