Ja! Ik weet het 100% zeker, ik ga het helemaal maken.
Ik kan goed zingen en heb een goede uitstraling. En… ik doe mee aan de nieuwe serie van Idols.
En als die jury een grote bek geeft, dan geef ik een grote bek terug, want wie zijn zij dat ze mij kunnen vertellen dat ik het niet goed doe.
Echt waar, het kan niet missen, ik word de nieuwe IDOL van 2004! En als puntje bij paaltje komt, dan sta je daar een potje te zingen voor die jury. Maar waar is de jury van Idols naar op zoek? Naar een echt zangtalent? Volgens mij niet. Ze zijn op zoek naar iemand die goed kan zingen, maar er daarnaast ook nog eens goed uit ziet op TV, want het programma moet scoren. En omdat het programma moet scoren gaan ze extra voorrondes uitzenden, want dat levert zulke leuke televisiemomenten op en daardoor ook kijkcijfers. Iedereen zal het er de volgende dag op het werk of op school over hebben, over die ene die echt niet kon zingen en die andere die er echt uitzag als rendier en weer een andere die, net als Tooske, dacht dat ze de leukste, grappigste, mooiste en beste was.

Terug naar het moment van waarop de jury het oordeel moet gaan vellen.
“Tja, wat denk je zelf?”
“Ik word de nieuwe IDOL van 2004!”
“Nou, zet dat maar uit je hoofd en ga maar lekker postzegels verzamelen, daar zul je veel beter in zijn, want dit was echt niet om aan te horen.”
Snik… traan…. bleer… snik… “Mag ik alsjeblieft”… snik… “weg?”
“Veel succes nog hè met je hobby’s…”
Jank, jank, jank…. ”Rot op met die camera’s!” Snik, snik, snik. “Help mama, ze waren echt keihard.”
Waar was die beloofde grote bek terug nou???
En een ander figuur had zich opgegeven voor Idols, omdat z’n collega’s hem hadden gezegd dat ie zo goed kon zingen. Hint 1: geloof NOOIT je collega’s als ze zeggen dat je goed kunt zingen… Als je dat wel doet ben je dus zo dom als het achterend van een varken en sta je mooi voor gek bij Idols. Gelukkig maar dat je daarin niet de enige bent.

Tja, dit was dan een voorbeeldje van RTL4-debielen-televisie. Leuke televisie voor het verplichte samenzijn met je ouders op kerstavond… heb je tenminste nog de TV waar je iets leuks op kunt zien. Das beter dan om naar dat gekibbel van je ouders te luisteren!

Half Nederland kijkt (weer) naar Idols. Het programma dat op zoek is naar een echte Idol voor op TV. En dan die jury; een stel ingekakte oudjes die thuis niets te zeggen hebben en dat dan maar even gaat bot vieren op de sociale onderlaag van de bevolking. In plaats van dat RTL4 deze ‘geestelijke gehandicapten’ (dat moeten ze echt zijn, want als je zo dom bent dat je niet door hebt dat je geen noot zuiver kunt zingen en toch met je kop op TV wilt komen omdat je denkt dat jij het tot nu toe nog onontdekte supertalent bent waar Nederland op zit te wachten) in bescherming neemt en juist dit soort waanideeën niet op TV laat uitzenden. Dat kun je de persoon zelf niet aandoen, maar ook de familie niet. Vrienden distingeren zich gelijk van de betreffende net-niet-Idol, waarna deze in een zware depressie terecht komt.
Heerlijke TV! Echt over nagedacht.

Bij mij in de buurt zit een Shoarmatent die door de eigenaar, Ali Mohammed, echt zeer goed gerund wordt. Ali Mohammed is net papa geworden en samen met z’n vrouw hebben ze een geweldige naam bedacht voor hun dochtertje… Echt uniek… nooit eerder gehoord. Ze heet Hind. Jaaaaaahhh naar die net-niet-Idol van 2003. En dat moeten ze haar over 10 jaar nog eens uitleggen en zij snapt er totaal geen bal van: “ dus jullie hebben mij genoemd naar de nummer DRIE van Idols, één of ander vaag programma uit jullie tijd, ja hoor, das lekker, daar kan ik mee aankomen bij mijn vrienden. Bedankt Pa & Ma.” Hind 2: Noem je kind NOOIT naar één of andere vage ‘Idol’.
En de hele buurt weet dus dat Ali en zijn vrouw de hele serie Idols 2003 heeft zitten kijken. Nu de serie van 2004 nog, dan kunnen ze vast een naam bedenken voor hun volgende kindje.
Dit is echt het toppunt van integratie! Een naam kiezen van een Nederlands programma op televisie. Toch nog iets positiefs over Idols dan…


7 reacties

Kees Schilder · 27 december 2003 op 14:33

Likkebaardend (bestaat dat woord nog??) gelezen en helemaal mee eens.Heb je Jerney Knaagman wel eens horen zingen,life? Ik wel! Mijn hond doet het beter.

pepe · 27 december 2003 op 16:38

😉 Ik ben blij wij geen fans in huis hadden, ik heb er vorige week een keer naar moeten kijken omdat onze gasten dat graag wilde zien. blehhh, zielig als je daar inderdaad aan meedoet en voor gek wordt gezet.

Vette column, en …..
mocht er hier ooit nog een zoon geboren worden, noemen we hem Casperio (grapje) hihi 😉

(zal een wonder worden, want ik verwacht niet ik ooit nog zwanger zal worden, zowel dan dien ik schade-claim in bij de artsen)

Kees · 27 december 2003 op 20:32

De formule en de drijfveer van het programma zijn twijfelachtig. Toch is het goed dat mensen een podium hebben om te laten horen wat ze kunnen. Helaas is dat voor velen aanleiding buiten de badkamer te gaan zingen, mensen die beter zouden moeten weten.
Goed voor de kijkcijfers. We zien mensen liever falen dan slagen.
Het succes van het programma hangt af van (1) veel flinke missers (goed voor ons zelfvertrouwen) en (2) een handjevol goden (kunnen we ons aan vergapen).

En dan kom je in World Idols, en wat zegt de jury dan: je bent een amateur, je kunt niet zingen, wat doe je hier. Ja hallo, alsof het een keuze van Jamai was. Alle National Idols Winners móeten naar World Idols.

Onderdeel van de formule.

Martijn · 28 december 2003 op 11:53

Beste Casperio,

Hoeveel ouders zullen nu bang zijn dat hun pasgeborene met de welluidende naam Jamai, ook een slap polsje krijgt, een Louis Vuitton hand-accessoire sierlijk en trots weet te dragen?
Kortom dat hun ferme Hollandse boerenknaap ook een heaumeau blijkt te zijn?

[img]http://image.guardian.co.uk/sys-images/Media/Pix/pictures/2002/07/01/Fuller_Simon1.jpg[/img]
[i][b][size=xx-small][font=Georgia]Simon Fuller[/font][/size][/b][/i]
Maar even zonder dollen,
Simon Fuller, de persoon die Paul Hardcastle aan de man bracht, Annie Lennox tot UK’s favoriete vrouwelijke soloartieste maakte, én als vader aan de wieg van de Spice Girls stond, heeft zijn kassa wel behoorlijk laten rinkelen. Naar de omzet durf ik niet te gissen, maar als je nagaat dat in Nederland tijdens de finale, alléén de opbrengst van de sms-jes al anderhalf miljoen euro bedroeg!

[i]And what’s next?[/i] ‘Second Chance Idols’!?
Een wedstrijd voor sterren van vroeger die in de vergetelheid zijn geraakt?
Nee echt, het gaat er komen!!

Geef die man een lintje of een orde omdat hij een briljant zakelijk inzicht heeft, iets dat in deze niets met muziek te doen heeft, maar geef die kinderen die er aan mee doen geen pubertrauma, en helemaal geen Jerney Kaagman!!

Goed geschreven Casperio!!

Groet Martijn 😀

Li · 28 december 2003 op 12:32

Toch heeft Idols een groot voordeel. Voor mij dan. Tot groot verdriet van mijn gezinsleden durf ik nu keihard met de radio mee te galmen.Er blijken hele volksstammen valser te zingen dan ik!
😀

Farfalla · 11 februari 2004 op 13:58

[quote]Likkebaardend (bestaat dat woord nog??) gelezen en helemaal mee eens.Heb je Jerney Knaagman wel eens horen zingen,life? Ik wel! Mijn hond doet het beter.[/quote]
Vind ik wel meevallen eerlijk gezegd! Ik (eigenlijk mijn vader) heb hier een cd liggen van Earth and Fire, en ik vind het opzich best goed te doen…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder