Ik heb iets met rennende vrouwen. Misschien omdat een dravende vrouw fitheid uitstraalt. Misschien is het ook wel de ongeremdheid die nodig is voor een goede sprint. Want rennen, vind ik, kan maar op één manier. Door voluit te spurten. Soepel en atletisch. Gefocust op het maken van zoveel mogelijk meters in zo min mogelijk seconden. En niet op het plaatje voor de toeschouwers. Zo’n vrouw voert me mee naar een oergevoel. In gedachten zie ik haar stormen over weidse vlakten. Langs bergkammen, afgronden en diep blauwe meren. Met haren golvend als windvlagen door een korenveld. En ik die poedelnaakt de achtervolging inzet. Omdat testosteron door mijn aderen giert. Op mijn tandvlees, dat wel. Maar de noeste arbeid maakt de trofee die in het verschiet ligt alleen maar meer waard.

Bij het zien van een rennende vrouw is deze gedachte soms zo sterk dat ik zelf ook hard ga lopen. Op een station bijvoorbeeld. Een flits, de adrenaline, erachter aan. Gefocust op het dansende silhouet voor je. Zo beland ik gutsend van het zweet in een trein richting ergens waar ik niet naar toe moet. Maar zolang ik nahijg, voel ik me bevrijd.

Anno 2008 heb ik weinig om over te dromen. Laat staan om achteraan te rennen. Te vaak moet ik het doen met meisjes op hakken, ingesnoerd in een babymaat spijkerbroek. Dat betekent veel stapjes, maar ondertussen bar weinig meters. Vrouwen die heel lafjes het midden houden tussen draf en stap. Fobisch voor elke druppel zweet. Dames met uitgestreken gezichten. En waarschijnlijk het D&G logo in hun schaamhaar geschoren.

Ik houd deze pafferige modeslavinnen lopend nog bij. Tenminste, dat dacht ik. Vorige week wurmde ik me in de PC Hooft door een oploopje. Er hingen spandoeken met ‘stiletto run’ erop. Het was groter dan ik. Voor ik het wist, ging mijn broek naar beneden, mijn shirt uit en was ik in de achtervolging. De golvende massa vrouwen achterna. ‘Nooit renden dames op hoge hakken zo hard’, kopte een krant de dag erna.


14 reacties

Mosje · 10 maart 2008 op 17:24

Haha Teunis, hij is erg leuk. God man, dat ik even geleden nog dacht dat jij een vrouw was. Dit stukje bewijst toch wel definitief het tegendeel.
😆

Een klein puntje toch. Hoe kun jij met de broek naar beneden de achtervolging inzetten??

Neuskleuter · 10 maart 2008 op 17:34

:hammer:

Oooooow, ik kom niet meer bij! Geweldig! Ik zag eerst Lord of the Rings beelden voor me met die landschappen, en een Teunis erachteraan, om zijn prooi aan de haren naar de grot te slepen. En dan de rest… 😆

SIMBA · 10 maart 2008 op 18:21

😆 :toeter: Attentie! Rokjes omhoog en broeken omlaag, de race kan beginnen!!!
:klappen:

arta · 10 maart 2008 op 19:39

😆
Heerlijk geschreven!
*zal ik nu stilzitten op de meeting, of gewoon sportschoenen aan en rénnen* 😀

geertsjohn · 10 maart 2008 op 21:49

Teunis, misschien heb je het niet gezien omdat je teveel lette op wat er voor je gebeurde, maar Gordon liep vlak achter je. Ook met zijn broek op z’n enkels.

Leuke column, bedankt voor de glimlach!

WritersBlocq · 10 maart 2008 op 22:46

Hahahaa ik vind hem echt grappig, èn goed geschreven. Een grappig-bedoelde quote kan niet meer, je hebt je eigen inkoppertje al afgemaakt, geweldig!

Dees · 11 maart 2008 op 09:23

😀 😀 😀 !

Anne · 11 maart 2008 op 10:29

Super en OERRRRRR…grappig!

lisa-marie · 11 maart 2008 op 16:49

ik heb heerlijk gelachen, die humor 😆 😆 😆

DreamOn · 11 maart 2008 op 19:13

Nou dames, dat wordt zaterdag naar de meeting hoge hakken aan en rennen maar! 😀

DO.

Ma3anne · 11 maart 2008 op 20:01

En heb je er nog één schoon aan de haak kunnen slaan? :naughty:

Teunis · 11 maart 2008 op 20:32

Zullen we dit dan wel inplannen VOORDAT we gaan eten?

DreamOn · 12 maart 2008 op 01:33

@Teunis: of NA het eten, dan verteert het eten lekker snel en blijven de dames slank… 😉

FatTree · 12 maart 2008 op 07:42

Heel erg leuk Teunis! Goed lokkertje die eerste zin, lekkere manier van schrijven en hilarische omstandigheden. Heerlijk om de dag mee te beginnen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder