Hoe langer ik er over nadenk, hoe meer ik het idee krijg dat extreem zijn een slap excuus is om je niet aan de wet te hoeven houden. Omdat ze er zelf van overtuigt zijn dat hun trots en eergevoel zo belangrijk is dat ze niet hoeven te participeren in een democratie. Als gevolg hiervan krijgen ze het gevoel dat ze tweederangs burgers zijn en discriminatie een stopwoord wordt. Begrijp me nou niet verkeerd dat ik nu extreem rechts en hersenloze onzin loop te verkondigen. En val zeker geen geloof aan maar het extremisme of eigenlijk iedereen die pretendeert beter te zijn dan een ander, vanwege een geloofsovertuiging

Het enig excuus dat je steeds hoort is “JA MAAR HIJ” altijd die enige echte wijsvinger een kant op, om je eigen onaanvaardbare gedrag goed te praten. Je kan natuurlijk ook nog altijd jezelf verschuilen achter een geloof om je agressie te rechtvaardigen. Het tegendeel bewijzen wordt dan moeilijk omdat geloof niet bewijsbaar is, anders zou het geen geloof zijn toch?
Al eeuwen doen mensen dingen in de naam van een god waar ze zelf liever niet de verantwoording over willen hebben. Dom om te denken dat god jou dingen op kan dragen, nog dommer is om de mensen te geloven die dit verkondigen. Laten we nou even reëel zijn, een god heeft echt geen mens nodig om zijn werk uit te voeren, daar is hij immers almachtig voor toch? Als er een psychopaat gearresteerd wordt en verklaard dat hij stemmen heeft gehoord verklaren we hem voor gek. Terwijl als iemand handelt uit de naam van zijn god nemen wij dit wel als waarheid aan. Eigenlijk horen deze alle twee in dezelfde categorie te vallen en achter dezelfde deur geplaatst te worden.

Volgens mij moet het niet echt moeilijk zijn om in jezelf te geloven, en te handelen naar eer en geweten. En een ander mens te behandelen hoe je zelf graag behandeld zou willen worden zonder daar hulp van in te roepen van je virtuele schepper. Het is zo jammer dat ieder mens het vermogen heeft om over zichzelf na te denken, en weinigen dit doen. Omdat ze een standpunt hebben ingenomen zonder dit te kunnen onderbouwen, puur en alleen omdat hun vader en hun vaders vader er ook zo over dacht. Confusius zij ooit “wees niet bevreesd om langzaam vooruit te komen, behoed uzelf om stil te staan want stilstaan is achteruitgang” dat is nou precies wat ik bedoel op het moment dat je een achterhaalde visie van je voorouders niet durft te bekritiseren, is dat een beperking van je evaluatie dus devaluatie. Ik zeg niet dat het verkeerd is om in een god te geloven, alle respect voor de mensen die hier op vreedzame wijze hun troost in zoeken. Alleen, uit de naam van een almachtige misdadig handelen beschouw ik als afschuiven van verantwoording en kan wat mij betreft onder de wet godslastering vallen.

Thc=ok
😛

Categorieën: Actualiteiten

3 reacties

Bakema_NL · 25 november 2004 op 19:01

En toch zullen er mensen zijn die je nu toch wel erg rechts vinden, ondanks je snelle uitleg dat je niet iedereen over 1 kam scheert………….welkom bij de club.
Verder heb je gewoon behoorlijk gelijk natuurlijk, steeds meer mensen komen daar achter.

GVDD · 25 november 2004 op 22:30

[quote]Alleen, uit de naam van een almachtige misdadig handelen beschouw ik als afschuiven van verantwoording en kan wat mij betreft onder de wet godslastering vallen.[/quote]

Inderdaad. Staffen die zakken!

viking · 26 november 2004 op 09:52

Ik weet niet of jij je wijsheid uit THC haalt.

Mocht dat zo zijn, dan moet het adres van je leverancier publiek gemaakt worden.

Nee, het goedje moest gratis door de overheid verstrekt worden.

Zonder gekheid: MAANDCOLUMN

Geef een reactie

Avatar plaatshouder