In Nederland Door Omstandigheden.

Dat grapje werd thuis herhaald aan de ronde eettafel en mijn wijsvinger ging gestrekt naar het grote raam.
Alleen moeder keek niet en zag dat ik de grootste ajam (kippen) poot ruilde met de kleinere dat op mijn bord lag. Ze zei niets. Wat, riep de oudste ‘ik zie geen vliegtuig’ gevolgd door ‘mijn kippenpoot is kleiner en keek dreigend naar de jongste en mij. Ik keek terug en begon te kluiven. Ja, als je niet eet krimpt jouw kippenpoot,!

Even later was de – net geverfde witte muur – met een rode ketchup vlek besmeurd. ‘Miro is aan tafel jongens en u heel snel jullie bord leegeten en hup naar jullie kamer’ Zijn verward schreeuwen verstond ik niet en moeder probeerde het schreeuwen temperen ‘Hou op, daarbij mijn de naam en van haar man, mijn vader noemende, je zit niet bij de jappen! Slamat makan(eet smakelijk) jongens, pa zit nog op Java.

Het werd even stil en verliet ik -als eerste- de tafel en ging naar mijn kamer. De eetkamer deur was dicht maar ik hoorde het jammeren en huilen van mijn vader om de trap oplopend enkele roedes van de traploper los te maken. Het geluid van mijn vader werd harder toen de deur open ging en de 2 broers ook de eetkamer verlieten. De jongste sloot deze deur achter zich en ik hoorde beiden al gillende van de steile trap vallen.

wordt vervolgd


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder