Er komt een burger bij het loket ‘burgerzaken’ in zijn geboortestad Brig (Zwitserland). Het gelaat is grotendeels bedekt, maar de ambtenaar ziet ‘het’ direct en roept enthousiast:

‘Goedemorgen meneer Infantino’

‘Ssssst’ antwoord de man. ‘Ik wil mijn naam veranderen’.

De ambtenaar kijkt verschrikt. ‘Maar dat mag helemaal niet! En u heeft toch een heel mooie naam: Gianni Infantino’.

De man’s gelaat staat op groot verdriet. De ambtenaar probeert hem gerust te stellen. 

‘Heel soms meneer, geeft de Burgemeester toestemming, maar nooit meer dan één of hooguit een paar letters. Dat kan bij voorbeeld als de naam op een schuttingwoord lijkt. Laatst was hier Jan Lul en die mocht Jan Gul heten.’

De man begint hard te huilen.

‘Maar waarom wilt u uw mooie naam veranderen?’

‘Ik ben de voorzitter van de Fifa en marionet van de Sjeik van Qatar.

Nu staat in de kranten dat mijn naam, Gianni Infantino, voor altijd verbonden zal zijn aan vormen van discriminatie, mishandeling, corruptie en dictatoriaal gedrag tijdens de wereldkampioenschappen voetbal in Qatar.’

‘Ja dat is erg’ zei de ambtenaar.  ‘Dat is nog érger dan Jan Lul’

De burgemeester was toegeeflijk. ‘Hij is een kapitale Jan Lul en hij mag zijn naam veranderen’.

De man huilde weer; nu van blijdschap.

‘Hoe wilt u nu heten?’

Gianni Infantino wist het op dit emotionele moment niet zo snel. ‘Ik vertrouw het de burgemeester toe’, besloot hij goedmoedig. 

De volgende dag haalde hij zijn nieuwe pas.

‘Gianni Enfanterriblo’, Beroep: voorzitter van de FIFA’.

Categorieën: Algemeen

3 reacties

Nummer 22 · 30 november 2022 op 10:31

Haha.. G. Infantielullo ! De Rat in Doha. De hele FIFA is een bende eigen zakkenvullers!, maar dat rerzijde.
Het schijnt dat Staphorst deze man graag wilt opnemen in hun gemeenschap want ze houden van tradities en cultuur.

  Hans Schoevers · 30 november 2022 op 21:40

  Oooo, nu begrijp ik het. Hij bestelde 144 zwarte kousen. De shah van Staphorst heeft hem omgekocht. Kan weer een jaar zijn zweetvoeten kwijt.

   Nummer 22 · 2 december 2022 op 15:48

   Ja, Hans, in de Staphorster Lokale Zondagkrant ( gratis bezorgd nadat de gelovige – met het in China gekochte en geïnstalleerde surveillance systeem- is geregistreerd als trouwe schaap van de herder op de kansel.

   In (Op) Urk is dit chinees systeem een hit bij de visafslag en de afhaal chinees 9 graag gerecht 32, 61, 5 en 11! Sambal en Knoepoek bij? Ja, dat is goed. “wist ik al kijk… maar hiel op het schelm! Die lechts staat is toch u 15e kind?” Pinnene meneel? Ja, is goed. Zoik heb uw pincode alvast getoetst. 6666? Klopt maal meneel dat is een duivels getal..

   Terug naar Staphorst.. Anno 2022 bijna 2023 heeft ons land nog enkele reservaten met “den blanke mensch die gelooft in hun god zonder dat deze god ooit op bezoek is geweest hoe hard deze strenge gelovigen zichzelf geselen, hun vrouwen en kinderern dreigen met de toorn van hun heer en soms ook den riem ter hand nemen om de straf uit te voeren. The Bible Belt, De Bijbel Riem… en ‘gaat heen en mishandel uw echtgenoot, uw kind(eren) de koeien, varkens, kippen en eenden met de geur van gier. Uit (stik) stof zijt gij geboren en tot {stik}stof zult gij terugkeren.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder