Ingezonden nieuws: vier.
Reden genoeg om even wat spontane gedachten in het witte kadertje te smakken. Een tig aantal alinea’s, boordevol hersenspinsels van the one and only: Nimrod! Ik behoor tot de elite hier en bovendien ben ik VEC geweest, dus wie trekt z’n mond open? Dacht ik al. Al post ik tot jullie spijt niet meer zo vaak, toch kom ik hier regelmatig nog even spieken. Wanneer de eindeloze reeks nietszeggende Facebook en Twitter statusupdates mij aanzetten om een vork in mijn oog te prikken, of simpelweg voor inspiratie. Van handleidingen voor seks met dieren tot “tandjescarice” (Dees) als hoge priesteres in Game of the Rings, op Column X (kruist twee armen) is altijd wel iets te belezen. (Nimrod)

Onlangs worstelde ik met de gedachte hoe ver je kunt gaan in je schrijven. Het ging over het woord “kanker.” Kanker is het enige woord na “kleuters” waar ik moeite mee heb. Een vriend van mij denkt er hetzelfde over, maar in besloten kring maken we grapjes waarin het woord kanker zit. Staan we grinnikend met de hand voor de mond te schokschouderen nadat iemand opeens: “Ik wil niet kwaadspreken over je vrouw, maar ik vind het een kankerhoer” roept. Mag ik daar om lachen? Ik doe het wel namelijk. Daar dan. Tijdens de bandrepetitie gaan alle remmen los. Nee, er zijn daar überhaupt geen remmen. Na afloop denk ik er dan met een quasi schuldgevoel aan terug. “Jan,” zeg ik dan hardop. “Doe niet zo dom.” Het liet me niet los.

Bij wijze van experiment wilde ik wel eens zien wat de reacties zouden zijn als ik op Facebook het beladen woord zou gebruiken, Ik wilde mij wel indekken, dus ik schreef:
“Jos zit in het gras. In zijn broek is het één grote kankerzooi. Dat vindt Jos’ moeder niet leuk.”
Uit: Geschrapte verhaaltjes voor kleuters
Nadat ik beide woorden had gebruikt kreeg ik tot mijn verbazing enkele ‘Vind ik leuks.’ Het bewuste bandlid reageerde ook: “Je mag geen kanker zeggen joh!” Er zijn dus toch meer mensen die er de humor van inzien. Tot dusver de kanker.

Micropoëzie: “De banaan die mijn leven veranderde”
“Kijk uit! Een bana..”
Tot zover bananen.

Hey, ik zie nu opeens iets wonderlijks wat mij nog niet eerder is opgevallen.
“Column X, dé stek voor schrijvers en legers.”
Legers. Het staat er echt. Dan had er eigenlijk ook moeten staan: Uitgezonden nieuws: 4.

Het is inmiddels al weer bijna drie uur ’s nachts. Als je tot hier bent gekomen heb je bij deze mijn respect, dus vertel het je vrienden en maak een dansje of zo. Kijk maar.


17 reacties

Libelle · 10 juni 2012 op 13:43

Oei, is dat onze bestemming?

Pierken · 10 juni 2012 op 14:48

Amen, Nimrod! Heerlijk, die stiekeme scrupules. Het flirten met iets ergs vind ik niet vreemd, zolang je er maar geen verkering mee krijgt. Het verliest zijn waarde als je het giechelstadium voorbij raakt.
Alhoewel de gemiddelde Hagenees daarop weer een uitzondering vormt. Die vervoegt nog wel meer ziektes alle kanten heen waar jij om zou kunnen blijven lachen. Ik ben alleen bang dat het Haagsche ABH meer veroorzaakt wordt door een beperkt vocabulaire.

Zou hier als toevoeging graag nog citeren uit ‘Tien dingen die je niet moet doen met kalkoen’, maar wil mij graag ontlabelen (is overigens een kookboek 😉 ). Is ‘Geschrapte verhaaltjes voor kleuters’ ergens nog te verkrijgen? Ben bereid om daar grof geld voor te betalen…. 😀

Nachtzuster · 10 juni 2012 op 17:22

Geweldig, Nimrod1979, een provoceertje. Dapper ook!
Zelf ben ik ontsnapt uit een gelovig dorp waar je het woord ‘kanker’ slechts fluisterend mocht uitspreken en anders toch echt moest spreken van ‘de grote ziekte’.
Je kop ging eraf als je er de spot mee dreef.

Heerlijke, ontnuchterende column!

Dees · 10 juni 2012 op 17:56

Zeg eens, mijn goede naam te misbruiken voor een krabbelgedrochtje 😀

Moet er wel erg om smilen, dit stuk, gedrochtig, maar wel grappig….

sylvia1 · 10 juni 2012 op 18:01

Oh god, ik neem het schrijven echt veel te serieus, heb ‘m helemaal uitgelezen en vind ‘m nog vermakelijk ook.

PS er staan heel veel spel- en taalfouten op cx, niet alleen die legers…

Mien · 10 juni 2012 op 20:06

Zolang je maar geen neoplasma malignum roept.
Oerdegelijk dat ColumnX.
Met een oud-Hollandse schrijfwijze.
De Z met een lusje.

Mien

Nimrod1979 · 10 juni 2012 op 22:40

Wat Libelle?

Nimrod1979 · 10 juni 2012 op 22:42

“Het verliest zijn waarde als je het giechelstadium voorbij raakt.” Dat klopt als een bus!
Overigens is “Geschrapte verhaaltjes voor kleuters” nog in beperkte oplage bij mij verkrijgbaar. U bent gewaarschuwd!

Nimrod1979 · 10 juni 2012 op 22:42

Nou ja, dapper. Het zat hem meer in iets anders vrees ik. 😉

Nimrod1979 · 10 juni 2012 op 22:43

Een gedrocht is het. Er zijn gelukkig niet alleen maar mooie mensen, maar ook oerlelijke die een stem hebben. Dus.

Nimrod1979 · 10 juni 2012 op 22:48

Neofuckingplasma maligfuckingnum.

Sagita · 11 juni 2012 op 10:23

Ik heb het uitgelezen dus je respect verdiend! Moet zeggen dat ik dit ontwikkelingsstadium al zo lang voorbij ben dat ik de humor niet meer terug kan vinden.
Probleem met facebook is dat er alleen een keuzemogelijkheid is ‘vind ik leuk’. Zelfs als je erop zet dat je je moeder dood onderaan de trap heb gevonden, wordt er gereageerd met: vind ik leuk! 😆

Libelle · 11 juni 2012 op 11:14

Ik was op het verkeerde been gezet door de arrogante openingszinnen. Maar het hoort erbij begrijp ik nu. Het is mijn achillushiel. Elke keer als iemand beweert prominent te zijn in een club, kan ik het niet nalaten erop te wijzen dat een club net zo goed en evenveel het territorium is van de nieuwkomer. Dan gaan de emoties met mij op de loop. Bij Mien had ik het ook. Nu schijnt die wel mee te vallen.

Nimrod1979 · 11 juni 2012 op 11:36

Fooled you 🙂

arta · 11 juni 2012 op 11:49

Whaha, erg grappig, deze breindumpcolumn!

lisa-marie · 11 juni 2012 op 11:50

“legers” altijd al geweten dat ik niet alleen was 😀

Yfs · 12 juni 2012 op 19:52

Sjonge Nimrod, heb opeens het gevoel dat ik me in het hol van de (elite)leeuw waag met mijn ene sterretje haha. Ik moest even aan Beaves and Buthead denken zoals je daar stond samen met je vriend; grinnikend, hand voor de mond en schokschouderend. Als je dit hebt geschreven rond de klok van 3 in het nachtelijk uur, ben ik benieuwd hoe je schrijft in het ochtendgloren :slik: :duimop:

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder