Eerlijk waar: Ik heb een hekel aan insecten. Ze krioelen, kruipen en glijden overal doorheen en overheen. Ze hebben het lef gewoon je t-shirt of broek in te kruipen zodat jij je kleren uit moet trekken om ze weg te gooien. En ik vind ze vies. De een is giftig, de ander slurpt het bloed uit je lijf en weer een ander zit onder het zand of onder de poep. Wat ik dus niet bepaald geweldig vond, was dat ik op een voor mij ongelegen moment naar buiten liep. Ik werd gelijk bij de tuiniergroep (ma, pa en zusje) geroepen om even mee te helpen. Leuk en aardig, het begon met een beetje stro wegharken dat de konijnen uit hun hok geschopt hadden. Daarna mocht ik het tuintje aanharken en een gat graven voor een plant.

De betreffende plant zat in een pot, en die pot was het huis van een aantal wormen. Maar ik, als onschuldig meisje, had dit niet door. Samen met mijn vader haalde ik de plant met veel moeite uit de pot om hem vervolgens in de grond te plaatsen.

Toen die stond, haalde mijn vader iets zwarts uit de grond. Ik dacht dat het een takje was, maar mijn vader sprak de woorden: “Hou eens even vast.” en als hij deze woorden gebruikt, kun je beter even checken wat jij dan vast moet houden. Het betrof een vieze, zwarte rups. Laat ik het zo verwoorden: ik stond binnen no time aan de andere kant van de tuin.
Mijn vader had de slag te pakken en haalde een stuk of 10 wormen uit de potgrond, eentje haalde hij even door het water en hield hij bij mijn zusje. Zij was ervan overtuigd dat het een slang was en wilde hem gelijk pakken, want ja een slang is natuurlijk vet cool.

Ik vind ze niet “vet cool”. Wormen zijn onzijdig en kunnen gesplitst worden en dan leven ze gewoon verder. Dat is toch eng? Straks overheersen ze nog de mens, die niet gesplitst kan worden en verder leven. Stel je voor: Wormen aan de macht. Overal insecten. Aargh!
Vertel ze maar niet dat ze “cool” zijn, want dan worden ze arrogant. Gooi ze maar in een pot grond en laat ze voor wat ze zijn. En als ze dan toch nog in je broek kruipen, ach wees dan blij dat ze jou niet kunnen splitsen.

Categorieën: Algemeen

2 reacties

delta75 · 16 april 2007 op 15:56

Ik vind mieren eigenlijk wel gaaf:) als ze niet over je lichaam lopen dan. fascinerend hoe zulke kleine beestjes zo slim zijn.
Ik geef toe dat ik ook niet veel heb met wormen en rupsen enzo. Laat ze maar lekker hoe ze zijn inderdaad.

Eigenlijk kunnen alleen kakkerlakken de overheersen, want die kunnen radioactiviteit overleven. :wave:

Mosje · 17 april 2007 op 16:33

Wetenschappers zijn erg knap hoor, binnenkort kunnen mensen ook splitsen. Dan lopen er binnen de kortste keren twee Isabeautjes rond.
Je moet er maar beter niet aan denken.
😉

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder