Eigenlijk wilde ik het geheim houden. Eigenlijk had ik het er nooit over willen hebben, maar het kan niet anders meer. Het heeft al veel te lang geduurd. Het wordt hoog tijd dat ik uit de kast kom… Oké, komt ie….Ik ben een van de zes intieme vrienden van Benno. Van Benno, ja!! Zo noem ik hem al jaren. Wie is hèm?? Hem is Prins Bernhard. En ik ben een van zijn zes intieme vrienden. Buiten mij, heeft Benno nog 5 intieme vrienden. Nou ja, intiem…Nee, intiem gaat te ver. Laat ik het anders zeggen. Laat ik het beestje bij zijn naam noemen: Buiten mij, had Benno nog 5 vrienden. Punt!
Ik ben er trots op dat ik zijn intieme vriend was. Intieme vriend! Dat klinkt toch wel gaaf hoor.. Proef het maar eens op je tong en kijk hoe het voelt. ”Ik was Benno’s intieme vriend” Oké, en zeg nu eens: “Ik was Benno’s vriend” Zie je? Zie je? Dat klinkt toch heel anders?
Toch veel minder lading. Je ziet toch duidelijk dat aan die zin alle intimiteit ontbreekt?
Een dag voor zijn dood, belde hij mij nog. Hij noemde mij altijd heel vertederd “Paco”
‘Ach , der Paco. Wie geht’s?’
Je zult je natuurlijk afvragen, hoe word je een vriend van Benno? Nee, hoe word je een intieme vriend van Benno?
Tja, ik ben natuurlijk redelijk bekend door mijn columns. Ik treed regelmatig op in radio en Tv programma’s dus op een gegeven moment moest ik, als buitengewoon talent, wel opvallen. In ons laatste gesprek, 2.5 minuut voor zijn dood, dronk ik nog een bel champagne met Benno en vertrouwde hij mij toe dat ik zijn meest favoriete columnist was.
Jazeker!, dat zei hij. Als hij in Afrika was, nam hij speciaal zijn laptop mee om op de hoogte te blijven van mijn columns bij Columnx
Twee jaar geleden trad ik op in een radioprogramma. Een uur voor de uitzending belde Benno mij op mijn mobiel om mij succes te wensen. Na de uitzending belde ik Benno om te vragen hoe hij het had gevonden. Hij was op paleis Soestdijk en bij hem waren de Minister President en de Minister van Justitie inzake een delicate kwestie. Ik meen iets over omkopen of zo. Anyway, wat denk je??. Hij stuurde ze gewoon weg!!!
Ja,nee, echt! Hij stuurde ze doodleuk weg. Ik hoorde hem nog zeggen, heren wollen Sie aufsodumietern, want mijn intieme vriend Paco is zum telefoon. En de heren konden gewoon opstappen.
Als intieme vriend van Benno geniet je privileges. Zo krijg je na de dag van de intimiteitsverklaring zijn mobiele nummer. Als je op bezoek gaat word je opgehaald door een hofauto en als je hem wilt spreken heb je altijd voorrang.
Afijn, 34 seconden voor zijn dood, nodigde hij mij weer uit voor een bezoek en tijdens ons intieme samenzijn vertrouwde hij mij toe dat hij al mijn columns had laten inlijsten.
5 seconden voor zijn dood viel hij mij om mijn nek zoals hij altijd deed als hij struikelde door het overmatig drankgebruik. Hoe dank ook, hij vertouwde mij toe dat zijn laatste wens was dat ik , tijdens de begrafenis, naast Bea zou plaatsnemen in de Kerk.
Twee seconden na zijn dood komen al zijn 6000 (??) intieme vrienden met de meest bizarre verhalen in de media.
Niets van geloven. Is allemaal niets van waar. En ik kan het weten, want ik was zijn intieme vriend.

Rust zacht, Bennoboy


13 reacties

Mup · 8 december 2004 op 08:51

Kees, sterkte!

Groet Mup.

Ma3anne · 8 december 2004 op 09:50

Aha, nu weet ik waar jij je streken vandaan hebt.

😀

Mosje · 8 december 2004 op 10:46

Jij ook al Kees? Leuk.
Ik zie je a.s. zaterdag wel in de kerk.
(en vergeet je baret niet)

Der Mosje

viking · 8 december 2004 op 11:09

Zeg Kees, kun je mij niet eens naar voren schuiven als hofschilder? Ik doe ook deuren en kozijnen. Als het maar schuift! 😛

Mien · 8 december 2004 op 12:09

Hee Paco … nog plaats in je balboekje?
… nu een vriend is ontvallen!
Hebben we een afspraak …?

Goeie column by the way …
Love the undertow …

Mien van Nassaue

pleuro · 8 december 2004 op 12:48

Mooie column Kees!, maar waarom heeft Benno nooit een woord over jou gerept terwijl we samen lagen te koezen 😕 Nou ja, mijn erfenis twee kinderen woonachtig in Londen zullen me nog vaak aan die deugniet met een smile on my face laten terugdenken. 😀

Wright · 8 december 2004 op 12:57

Benno, had het anders ook nóóit over jou, Pleuro! 😕

Groet, Wright ( Hofleveranciére les bâtards)[img]http://www.hofleverancier.com/images/wapennieuw_kl.gif[/img]

doos2 · 8 december 2004 op 15:51

Het wordt druk in de kerk! Ik heb m’n hoedje al gestreken en zit schuin achter Alex en Maxima. Misschien kun je effe zwaaien?

sally · 8 december 2004 op 16:50

😀 😀 😀 😀 😀
ik geniet in stilte.
ook van de reakties.

Wright · 8 december 2004 op 17:10

Zwaaien….
Ben jij gek, doos2?
Dat is tegen het protocol hoor!
Mmm, een doos met een hoedje op moet makkelijk te ontdekken zijn.
Misschien kunnen we een afterparty houden met oranjebitter?
Gezellig!

😛

pepe · 8 december 2004 op 17:45

Gewoonweg weer een super-column!! Koninklijk Gaaf!!

Van mij krijg jij een lintje!! 😛

Li · 8 december 2004 op 19:29

Ik mag ook komen want ik heb zijn uniform genaaid 😀

Li

WritersBlocq · 11 december 2004 op 23:10

Li, heeft hij jou een wiedergutmachungsdienst bewezen door jou te naaien of was het 1-richtungsverkehr?
Jammer Kees, ik was zeker net effe piesen toen jij in beeld was, ik heb toch niet voor niets de hele uitzending zitten kijken? Had ik nou maar een po gehad…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder