Het reorganisatie virus heeft weer toe geslagen bij het bedrijf waar ik werkzaam ben. Ooit begonnen met de productie van gloeilampen, later uitgegroeid tot een multinational met fabrieken over de hele wereld. Nu is de divisie waar ik werkzaam ben, gedoemd om in de nabije toekomst uit te sterven in Europa. We zijn 2 jaar geleden reeds een joint venture met de een van onze concurrenten aangegaan en daarmee marktleider geworden in de productie van beeldbuizen voor TV’s en Monitoren voor PC’s. Door de opkomst van de LCD en Plasma TV zal onze tak geen lang leven meer hebben. Ons bedrijf zal in stukken worden gesneden, en als MBO’s verder moeten in de toekomst.

Even een uitstapje naar MBO, Managment Buy Out, dit is een tactiek van het management, om een afdeling of onderdeel van het bedrijf te verkopen( krijgen ze meestl voor 1 euro) samen met een werkgarantie van 3 jaar(75/50/25%). Het personeel gaat dan van rechtswege mee over in de nieuwe MBO. De eigenaars zijn managers van de eigen divisie, samen met enkele bevriende leveranciers. Men richt een Holding op en hangt dan de diverse afdelingen als losse BV onder de holding. Natuurlijk heeft een BV nooit meer dan 50 personen ivm het verhinderen van de oprichting van een Ondernemings Raad.
Indien er na 3 jaar of eerder geen rendabel bedrijf is ontstaan laat je de boel failliet gaan, en stuurt dan de mensen zonder een redelijk sociaal plan de straat op.
Dit is een handige oplossing van de grote bedrijven van hun personeel afkomen.

Met in het achterhoofd het doem scenario dat ik binnen 3 jaar of eerder misschien werkeloos kan worden, ben ik toch maar eens gaan nadenken over een investering in de toekomst.

Ik heb me toen een vraag gesteld, [b] namelijk wat doe je graag en kun je daar geld mee verdienen.[/b]

Wat ik heel graag doe is neuken, hier kun je veel geld mee verdienen indien men beschikt over een strak lichaam en een pik van minimaal 25 cm. Maar mijn leeftijd, de strakheid van mijn lichaam en 5,5 cm te weinig, hebben mij deze optie doen afschrijven.

Wat ik ook graag doe is de kroeg hangen en lekker ouwe hoeren, en incidenteel een pilsje drinken. Om hier geld mee te verdienen moet je zelf een kroeg hebben, en laat er nu bij ons in het dorp, mijn stamkroeg te koop staan.

Vandaag heb ik een gesprek met de makelaar, misschien dat er binnenkort een nieuwe kroegbaas staat in Café Godspeed.
Ben benieuwd of ik mijn wederhelft zover krijg voor deze nieuwe naam, in ieder geval zal er een internethoek komen naast de gokkasten.

Zoals jullie zullen begrijpen zal ColumnX als startpagina ingesteld worden, en zal iedereen in ons dorp kunnen genieten van de Columns van jullie allemaal.

Proost

Café Godspeed
:pint:


7 reacties

Martijn · 26 september 2003 op 09:38

Haha, Godspeed áchter de toog…….Als dat maar goed gaat.

Dat worden maandelijkse literaire columnavonden met elke keer een andere columnist die uit eigen werk voordraagt.
Het probleem van de afgeschafte zilver- gouden ColumnX pen is dan natuurlijk ook opgelost,
de winnaar krijgt een meter bier in Café Godspeed en een eervolle vermelding op de toiletmuur.:-P

Nee, dat gaat wel lukken Godspeed.

Groet Martijn.:-D

Ps.
Mag ik nu alvast een warme chocomel met slagroom, vier koffie verkeerd, acht biertjes van het fust, twee sherry en een droge witte wijn op tafel 1 reserveren?
Oh enne, wat borrelhapjes met mayo en mosterd aub.

Wil je die even opschrijven……….

viking · 26 september 2003 op 09:41

Godspeed een eigen kroeg. Dit schept een dilemma. Ik kom veel bij Godspeed. Ik meer bij hem dan hij bij mij. De verklaring is simpel. Hij heeft 4 kinderen, ik geen. Dan ligt het voor de hand wie naar wie toe gaat.

Maar nu heeft hij ook nog een kroeg. Je laat je kinderen niet alleen maar je klanten natuurlijk al helemaal niet. Dus ik zal nog vaker naar Godspeed moeten wil ik onze ruim 35 oude vriendschapsband intact houden. Ik moet dus noodgedwongen naar de kroeg! Maar dan…

Gaat Godspeed mij nu iedere pils – het zullen er net zoveel zijn als voorheen – en kop koffie in rekening brengen? Zo ja, wat doe ik dan als hij bij mij op bezoek komt? Ga ik dan ook met de pet rond? En wat me nog meer zorgen baart, moet ik nu telkens zeggen ‘Godspeed, doe hier nog een pint?’ Ik bedoel, jarenlang ben je kind aan huis, pakt zelf de pils uit de koelkast, graait in de pot met drop en indien hongerig… nou ja vul maar aan.

Mensen! Ik zit nu echt verlegen om goede raad…
Reageer!

Godspeed · 26 september 2003 op 12:10

[quote]Gaat Godspeed mij nu iedere pils – het zullen er net zoveel zijn als voorheen – en kop koffie in rekening brengen? Zo ja, wat doe ik dan als hij bij mij op bezoek komt? Ga ik dan ook met de pet rond? En wat me nog meer zorgen baart, moet ik nu telkens zeggen ‘Godspeed, doe hier nog een pint?’ Ik bedoel, jarenlang ben je kind aan huis, pakt zelf de pils uit de koelkast, graait in de pot met drop en indien hongerig… nou ja vul maar aan.[/quote]

Viking,

Met dat dilemma zit ik nu ook, maar mischien kun jij een internetsite voor het café maken, en dan betaal ik jouw terug in pils en hapjes.
En de voor de rest krijgen familie en vrienden (dus ook Columnxers) het eerste pilsje gratis.

Stel je voor dat Marcel en Wil zouden langskomen, dan heb de volgende dag al betalingsproblemen.
En als ik iedereen die bij mij nu op bezoek komt en gratis pils krijgt, dan ook gratis in de kroeg kan drinken dan kan ik de tent meteen wel sluiten.

Greetz,

Godspeed
:pint:

PS: er is nog niets getekend, maar de tekens staan goed. Volgens mijn horoscoop lees:
[quote]Op vrijdag 26 september 2003 passeert Venus uw Venus op een afstand van 60 graden. Dit is een uitstekende dag voor financiële transacties en zakelijke ondernemingen. Als u vandaag iets koopt zal later vaak blijken dat het een goede investering was. Onder deze transit zal waarschijnlijk alles op rolletjes gaan.[/quote]
Is vandaag een goede dag om te tekenen.[url=http://astro.worldonline.nl/onlinehoroscoop/bereken.asp]Je horoscoop online[/url]

viking · 26 september 2003 op 14:38

Mmmm, je kent mijn prijskaartje hè, voor zo’n site… dat betekent dat ik waanzinnig veel bier moet gaan drinken. Mwoah ik denk dat ik daar wel vrede mee kan hebben.

Marcel en Wil gratis laten drinken. 😀 😀 😀
Dan kun je beter je huis gelijk op hun naam laten zetten en onder een brug gaan wonen. Dat heb je dat in ieder geval al gehad…

Casperio · 26 september 2003 op 17:57

Wat denk je van een café en kinderopvang in één???? Daar kun je goed geld mee verdienen… en je hebt al vier kinderen… dus wennen hoe je er niet aan. Enne alle kinderen zijn voortgekomen uit je favoriete hobby… dus ook dat moet goed zijn!

Spannende ontwikkelingen in huize Godspeed…. Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen?

SUCCES!

R@@F · 26 september 2003 op 18:13

Dikbil als jij een kroeg begint kom ik me bezatten!!!!

Groetuh
R@@F

Kees Schilder · 27 september 2003 op 09:28

Goed idee, Godspeed. Ik wil er wel in investeren.
Zal ik drie keer per week een alcoholist of tien meenemen naar je zaak? We komen dan in een aangepast busje voorzien van kotsbakken en dwangbuizen voor de ergere gevallen.Eventueel kunnen ze dan slapen in het snurkvrije busje en dan de volgende ochtend weer vrolijk doorgaan.
Heb je wel potig personeel?want ik kan de jongens niet alleen op mijn rug je kroeg binnensjouwen .
Zorg wel voor luchtverfrissers in je zaak.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder