Ik begrijp niet dat mensen zo negatief kijken naar de Islam, met name in Nederland. Het is een geloof van mensen die zich onderwerpen aan een God. Kun je daar geen respect voor hebben. Dat de Islam geweldadig wordt genoemd is uit den boze. Een blinde ziet de zon ook niet, maar hij voelt de warmte en de stralen, daarom gelooft hij in de zon. Precies zoals is het met moslims. We worden niet tot geweld aangezet of iets dergelijks. Moslims moeten juist respect hebben voor mensen en vrede lievend zijn. Dat geeft Allah aan, en doe je dat niet, zul je de straf neit ontlopen. Er staat dat in een oorlog gericht TEGEN de moslims en de Islam, je het recht hebt om in de naam van Allah te vechten.
Lees een de koraan, alleen voor kennis, en om het begrip. Die vooroordelen zijn zo zwak. Je moet een boek niet op z’n kaft beoordelen. De inhoud kan heel anders zijn. Al die zorgen omdat er gewoon weinig kennis is tussen de mensen.


10 reacties

Shitonya · 19 maart 2008 op 17:48

verkapte islam reclame column. :pint:

Neuskleuter · 19 maart 2008 op 17:49

Hmm. Het is geen column. Er zit een duidelijke mening is, dat is een deel van de column. Maar er zit ook een wijzend vingertje achter. Daar houd ik niet van.

Als je wel een column wil schrijven, is het leuk om een situatie om je mening te bouwen. Gebruik je fantasie, schrijf het uit, laat de personages leven, laat je verhaal sprankelen! Als je je boodschap leuk verpakt met een lintje, of juist als een oud tapijt door mijn floppydriver duwt, als ik die nog heb, dan mag je verhaal ook meteen langer 😉

Laat wel de mening over aan je lezers en zeg niet wat iemand nu denkt. Nu zeg je bijvoorbeeld, dat mensen zo negatief kijken naar de Islam. Ik lees: jij daar, lezer, kijkt negatief naar de Islam. En dan denk ik direct: oh ja? Is dat zo? Denk ik dat? Dat is nieuw voor me.

arta · 19 maart 2008 op 18:26

13 zinnen en in een gauwigheid 6 fouten geteld, waaronder zelfs de naam van het boek dat je verdedigt. De Koran.
Generaliseren, daar heb ik echt een hekel aan. Hier staat trouwens een Koran op de boekenplank, die ik van kaft tot kaft gelezen heb.
Als debuut vind ik dit echt ondermaats, eerlijk gezegd.:-(

SIMBA · 19 maart 2008 op 18:44

Jakkes wat een gegeneraliseer in een miniscuul stukje tekst wat ook nog eens bomvol taal/typfouten zit.

Dees · 19 maart 2008 op 19:10

Jee Shit, wat een geniale ontmaskering…

De eerste alinea heeft wel iets, als intro. Zonder de derde en vierde zin dan. De rest is overtuiging zonder overtuigingskracht.

Een column is meer uitgewerkt dan dit. En wordt krachtiger als je lezer niet vertelt wat ze al dan niet moeten doen / laten… Show, don’t tell, om er maar eens een cliché in te gooien 😀

geertsjohn · 19 maart 2008 op 20:10

Misschien kun je een politieke partij beginnen als podium voor je ideologie, daar hebben we er meer van in Nederland.
Verder vind ik dit soort schreeuwerige, ondoordachte boodschappen vervelend. Je komt over als een Moslim die zich in de slachtofferrol plaatst en dat werkt in mijn optiek een verkeerd beeld van deze groep in de hand.

pally · 19 maart 2008 op 22:15

De Titel is te groot voor dit stukje tekst met weinig inhoud en veel fouten.

lisa-marie · 20 maart 2008 op 23:37

Tja, zeer maar dan ook zeer kort door de bocht.
En dan nog zo kort dat je de bocht nog niet eens kan nemen.

KawaSutra · 20 maart 2008 op 23:45

@Lisa 😆

SIMBA · 21 maart 2008 op 08:28

@ Lisa,hahahahahahahah gewoon rechtdoor dus of uit de bocht gevlogen??? :eh: 😆 :hammer:
In elk geval een reactie die erruggggggggg leuk is!!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder