Ooit wel eens van gehoord? Dat iemand die zijn verstand kwijt is, leraar wordt? Ik wel, en dat is mij een tijdje geleden bewezen ook.
Ik had vanuit school een uitwisseling met Italië. Er gingen twee Nederlandse leraren met ons mee, maar dat zijn niet de mensen waar ik het over wil hebben. Die Italiaanse leraren, die zijn knettergek. We moesten een presentatie maken, niks belangrijks, maar het moest wel even gedaan worden. Onze leraren hadden opdracht gekregen van de Italiaanse leraren om zich zo weinig mogelijk met ons te bemoeien of ons te helpen. Begrijpelijk. Maar om dan zelf achter een computer te gaan zitten, een liedje op Youtube te gaan luisteren en keihard door het hele lokaal mee te zingen? Niet doen. Ook niet als zingen je ding is. (Wat in dit geval dus écht niet zo was.)
Dit werd door velen van ons als grappig opgevat. Toegegeven, het zag er inderdaad komisch uit. Vooral het hoofd van de desbetreffende lerares. Maar de extremiteiten bleven zich voordoen. In november zijn we met de hele club naar Amsterdam geweest. Big city, kan er wel eens iemand verdwalen. Ook dit was bij ons het geval. Een van de Italianen was achter geraakt en verdwaald. Kan gebeuren toch? De jongen die kwijt was, was al negentien dus het was gewoon een kwestie van contact zoeken en bij een herkenningspunt afspreken. Easy. Als leraar ben je dan verantwoordelijk en moet je ervoor zorgen dat de dwalende veilig terugkomt. Italiaanse leraren niet hoor. Het enige wat ze deed was even flink haar mening uiten. En ik citeer letterlijk: “Waar is dat joch gebleven? Hij weet toch dondersgoed dat hij bij de groep moest blijven… Ik hoop dat hij in een gracht is gevallen en is verdronken.” Door dit laatste zijn we allemaal erg geschrokken. Dat zeg je toch niet?
Dat arme joch liep al in zijn eentje door een stad waar hij nog nooit geweest was, en in plaats van dat zijn lerares hem zoekt wordt er achter zijn rug om even flink de huid vol gescholden.
Hij is gelukkig terecht gekomen en heeft nog even flink op zijn donder gehad. Zijn straf was dat hij met de feestavond boven bij de leraren moest gaan zitten en als het ware vastgeketend werd aan zijn stoel. Hele redelijke straf toch voor per ongeluk verdwalen?
’s Avonds na het feest vroeg ze nog wel of wij het leuk hadden gehad, met een stem alsof haar neusholtes chronisch dicht zitten . Aardige mensen, die Italiaanse leraren.

[i]Ik moet voor Nederlands een column maken en ik wilde graag weten of deze goed is of niet.. Hij is ook nog niet af.. Heeft iemand nog tips voor mij?? Alvast bedankt!! 😉 [/i]

Categorieën: Diversen

2 reacties

Avalanche · 18 april 2010 op 11:57

[quote]Hij is ook nog niet af.. [/quote] Ik vraag me af waarom je hem dan al hier neerzet. 😉

Je moet hier nog erg veel aan schaven. Wat spelling en grammatica betreft ben ik zo op het eerste gezicht niets schokkends tegengekomen (en daarvoor verdien je een compliment). Je wilt een punt maken: Italiaanse leraren zijn vreemd. Dan moet je veel meer argumenten gebruiken, om mij daarvan te overtuigen. Zet het lekker vet aan, overdrijf voor mijn part schromelijk, want een column hoeft niet waarheidsgetrouw te zijn. Succes!

Jenniferrr · 2 mei 2010 op 13:31

Bedankt voor je commentaar alvast! Ik zal er aan werken.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder