Goedenmorgen bakkertje! Dag mevrouw. Wie is de laatste? Aha, dan ben ik na u. ‘Zeg, wat ruikt het weer lekker naar brood’  Aha, krentenbol stukjes om te proeven. ‘Hmm, da’s lekker. Ik neem er nog twee’ Kijk, nu ben ik niet meer de laatste. ‘Meneer, u bent na mij aan de beurt’ Dus,..

Bakker ‘Hebt u brood?’ Ja! ‘Wat voor brood?’ Mevrouw een wit, bruin, volkoren, tarwe, Spelt, Tijger, Duits, Petite Pain, Italiaans brood.Turks, Banquette, pardon een stokbrood wit of bruin, zelf af te bakken? In een papieren zak, gesneden, zegt u het maar.  

‘Ja!’

Pardon? Wat ja? ‘Ja bakker’

Categorieën: Algemeen

Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

9 reacties

Karen.2.0 · 19 februari 2017 op 14:15

Haha! Of je worst lust, net zoiets 😀 Grappig 22, en zo keurig geschreven 😉

    Nummer 22 · 19 februari 2017 op 16:28

    Dank je Karen! Bij schrijven van precies honderd woorden ( excl titel) kwam de geur van vers gebakken brood mijn zintuigen prikkelen. Ik spoedde mij naar de bakker op het plein, bestelde 2 net uit de oeven gehaald krentenbollen en at ze in de winkel direct op. ‘Zo kennen we je weer R., zeker een verhaaltje aan het schrijven. Nou hier heb je 2 warme croissant’ Ik kon niets zeggen want met een volle mond praten is niet netjes.

NicoleS · 19 februari 2017 op 14:44

Doet u alles maar Bakkertje

    Nummer 22 · 19 februari 2017 op 16:32

    Precies! Deze week ga ik maar ’s brood zelf bakken.. meel, water, wat gist, wat meel op het aanrecht, deeg erop en met de handen kneden tot een bol. Eevn een knip over de lengte en de reeds voorverwarmde oven in. Ruiken jullie de geur ook al een klein beetje. Na het ovenproces snel 2 stukken snijden en met roomboter besmeren, appelstroop op de ene en bruine basterdsuiker op de andere. Kopje thee, krantje erbij en dan gaat de bel…. De bakker! 😉

Mien · 20 februari 2017 op 08:03

Dat kan alleen maar bij het stoepje. Stoepbrood zonder tutoyeren.

Esther Suzanna · 20 februari 2017 op 10:26

Heel erg leuk! Zkc leent zich zeer goed voor taalgrapjes.

Sowieso is ZKC nu al een groot succes. Gewoon erin houden.

van Gellekom · 20 februari 2017 op 11:48

Er zit brood in jouw manier van schrijven 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder