Vergeet de radio en de batterijen niet!

Deze – klein zilverkleurig-wereldradio werd  bij aankomst direct afgestemd op Nederland. Tsja, we gaan op vakantie en nemen mee…. aardappels, pindakaas, hagelslag en…. mayonaise.

De radio kreeg een prominente plaats op de camping tafel, de uitschuifbare antenne werd na vele bewegingen ingesteld op ons thuisland. Zat je tijdens de Tour de France op een camping in de Provence of ander populaire regio dan moest en zou je luisteren naar de stem van Theo Koomen.

Zo hoorde je dat Jan Jansen de 1e Nederlandse tourwinnaar werd. Ook het weerbericht was zeer populair en vooral als het minimaal 1 week regende. ‘Zo nu weten Petra en Kees ook ’s dat wij wel zon hebben.’

Leedvermaak als zomer tijdverdrijf.

En  miste je een dag met nieuws, dan vertelde een andere campinggast die zijn ‘Bassie en Adriaan’ caravan pal naast je had geplaatst, ‘Zo zo buurman(..) het is me wat zeg… al dat regen in Holland.’ Waar komen jullie vandaan? Ik kom uit Termunterzijl’ Wij komen uit Gelderland. Deze mede kampeerder gaat zijn BBQ ( zo noemen we dat toen niet zo) opstellen. De walm doet de lokale brandweer spontaan uitrukken. Au secours maar dan anders.

En 3 weken lang sjouwde de buurman met zakken houtskool langs jouw tent en werd de krant uitgebreid voor gelezen. ‘Weet je buurman wie er dood is.’ Nee! Nou…..

‘ Au Plein Air vanavond kunt u meedoen met muziek en dansen.’ Aanmelden kan nog steeds. Voor de jeu de boules liefhebbers is er een doublette camping toernooi. De ballen zijn beschikbaar. Wel zelf wijn meenemen.

De wereld radio spuugt het nieuws en geselt de oren. Wat nu vakantie? ‘Hee buurman, ik heb me toch last van diaree en jullie.?’ Vraagje… nog een rolletje w.c. papier te leen? (..)

Wij ook..van jou gezeur! Hier.. 2 rollen, wel Oost Duitse kwaliteit. Dus sofort ga maar ontlasten en schuren.

Maar Theo Koomen braakte zijn opzwepende stem over de camping. ‘Ja…ja..daar komt het peleton over de kasseien richting Bordeaux..oh oh een valpartij.. Eddy, Eddy wat doe je nou… ‘

‘ Glaasje wijn, schat?’.

Wij zijn even naar…brabbel, brabbel… !.’ Ga, maar over 1 uur terug hoor! Papa gaat nu de aardappelen schillen. We eten andijvie en een speklapje.

Jongens van 15, 13 en 12 waren we. Onbezorgd!

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2021 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de eigenheimer onder de eigenheimer, maar dat alles geheel terzijde.

0 reacties

Geef een antwoord