Het zacht klikkende geluid van het slot op de deur doet haar hart in haar keel schieten.
Op haar hurken kijkt ze paniekerig om zich heen. Ze staart door de groene bladeren van de heg, die haar het uitzicht op de straat bijna compleet ontnemen. Als ze er zeker van is dat niemand het dichtklikken van de deur gehoord heeft, laat ze haar blik de achtertuin door glijden. Daar staat het, de oase van rust waar ze zich straks in zal bevinden. De centrale deurvergrendeling zal als een warme deken aanvoelen die haar van de koude buitenwereld zal behoeden. Ze springt op, en rent door haar achtertuin heen. De tijd tussen de aanraking van haar achterdeur tot de aanraking van haar autodeur lijkt op een volledig etmaal. Het voelt alsof ze van een duikplank is gesprongen, en ze net boven het warme water zweeft, tijdelijk vastgezet in de koude lucht erboven. Als ze haar autodeur opent, springt ze paniekerig naar binnen. Ze slaat het portier dicht en hoort het gezoem van de centrale deurvergrendeling
die automatisch inschakelt. Even glimlacht ze voldaan.

Ze start de motor van haar auto en rijdt haar oprijdpad af. De gouden poorten die haar achtertuin afsluiten zwaaien open als haar auto nadert. Als ze haar auto de poorten doorstuurt, hoort ze een fel getoeter links van haar. Drie auto’s, ieder met mannen die uit de ramen hangen schreeuwen haar van alles toe. Door de dikke glazen in haar auto hoort ze niet wat de mannen zeggen, maar toch weet ze wel wat de mannen willen. Ze probeert ze te negeren en trapt onwillekeurig het gaspedaal iets verder in. Als reactie daarop gaan de auto’s naast haar nog harder rijden, maar ze halen haar niet in. Het meisje probeert angstig haar ogen op de weg te houden, maar moet haar ogen af en toe dichtknijpen tegen de lichtflitsen die zich door haar autoramen boren.

Één van de auto’s geeft nog wat extra gas en stuurt haar auto naar de hare toe, om haar te doen afremmen. Uit paniek stuurt ze naar de kant toe, en ze voelt haar auto direct wegslippen in de natte berm. Uit alle macht trekt ze aan haar stuur en weet haar auto op de weg te houden. Ze snikt even en pinkt een traan weg. Ze probeert zichzelf voor te houden dat het niet ver meer is. Nog even en dan zou ze weer thuis zijn. Als ze in de stad aangekomen is, volgen de mannen haar nog steeds. Terwijl ze de parkeerplaats van een supermarkt oprijdt, breekt het klamme zweet haar uit. Straks moet ze uitstappen, straks zal ze niet meer door de auto beschermd zijn.

Als ze haar auto stilzet, klikt ze zicht vliegensvlug uit haar gordel. Ze opent in een razendsnel tempo haar autodeur en springt naar buiten. Ze begint direct snel naar de winkel te lopen, terwijl er van alle kanten mannen op haar af rennen. ‘Mevrouw Spears! Wat gaat u doen?’, ‘Britney! Is je haar al aangegroeid?’. Ze probeert het vragenvuur te ontwijken, maar voor de schuifdeuren van de supermarkt krijgen de mannen haar toch te pakken. Ze is omsingelt, om haar heen houden mensen haar onder schot met camera’s, fototoestellen en memory-recorders. Hulpeloos kijkt ze over de hoofden van de tientallen mannen rondom haar naar de dichte schuifdeuren van de supermarkt. Het zou nog uren gaan duren voor ze die zou bereiken. Het zou nog uren gaan duren voor ze met haar kerstinkopen kon beginnen.


13 reacties

Isabeau · 24 december 2007 op 08:41

Heftig! Eindelijk eens van een andere kant benaderd, heel knap gedaan!
Ik zat er helemaal in.

arta · 24 december 2007 op 09:04

Gaaf Kerstverhaal!
🙂

pepe · 24 december 2007 op 09:14

Brrrr…
Leuke verhaal, wat een ramp is dat. Hebben zij daar geen albert.nl? Zal toch zeker wel.

Ik had wel wat moeite met: *Ze start de motor van [u]haar[/u] auto en rijdt [u]haar[/u] oprijdpad af. De gouden poorten die [u]haar[/u] achtertuin afsluiten zwaaien open als [u]haar[/u] auto nadert. Als ze [u]haar[/u] auto de poorten doorstuurt, hoort ze een fel getoeter links van [u]haar[/u]. Drie auto’s, ieder met mannen die uit de ramen hangen schreeuwen [u]haar[/u] van alles toe. Door de dikke glazen in [u]haar[/u] auto hoort ze niet wat de mannen zeggen, maar toch weet ze wel wat de mannen willen.

Een beetje veel haar.
*klikt ze zicht vliegensvlug* een t teveel?

Verder leuke column

lisa-marie · 24 december 2007 op 10:37

Mooi en heftig.
En de uitsmijter kwam totaal onverwacht.
Ik heb het met veel plezier gelezen.
Fijne Kerst 😀

pally · 24 december 2007 op 10:56

Een spannende column over de beroemdheidsgevangenis, FT!
Toch viel ik net als Pepe over te veel dezelfde woorden. Behalve ‘haar’ gebruik je ook 3x ‘klikken’ Omdat het zo’n specifiek woord is vind ik het storend. Ook ‘centrale deurvergrendeling’ staat er 2x binnen een alinea.
Probeer wat meer synoniemen te verzinnen, goed schrijven kun je al,

Groet van Pally

Trukie · 24 december 2007 op 11:59

Mooie invalshoek, Iedereen wil op haar tijd gewoon en onopvallend zijn. Pepe heeft al laten zien dat je het haar wat niet meer op haar hoofd zit, rijkelijk gecompenseerd hebt met zaken die wel van haar zijn 🙂

KingArthur · 24 december 2007 op 12:51

Vervelend maar het is de prijs van bekendheid. Ik kan er dan ook geen medelijden mee hebben want het biedt ook zat voordelen. En hoe wordt daarmee omgegaan?

Hoe kijkt iemand door groene bladeren? Ik denk dat je hier tussendoor bedoelt.

SIMBA · 24 december 2007 op 13:15

Goh Tree, had je niet eerder kunnen zeggen dat Britney een vriendin van je was 😉
Leuk verhaal, leuke titel!

KawaSutra · 24 december 2007 op 15:37

Best een spannend verhaal. Ik dacht eerst dat het over Maxima ging. 😀
Het zou wel een bijzondere supermarkt zijn als Britney zich daar achter de deuren veilig zou voelen.

Dees · 24 december 2007 op 18:06

Mooie beschrijvingen in je eerste alinea’s. Bijna jammer dat het over mevrouw Spears gaat 😉

FatTree · 24 december 2007 op 21:12

Iedereen bedankt voor de leuke, en nuttige, reacties!

@Dees: Ik ben zelf ook geen Britney fan, maar het is wel een goed personage voor deze column, aan gezien ze gek is geworden door de paparazzi naar mijn idee.

Grumpy-old · 25 december 2007 op 01:45

Tja ik zou ook gekke dingen gaan doen als elke fotograaf zich onder je auto probeert te gooien van zodra je de deur uitgaat. 😆

Toffe column

Merrie kristmus and a heppi noewjeer 😀
Grumpy

weathergir · 28 december 2007 op 12:42

Mevrouw Spears… de kat kruipt van ellende onder het bed bij het horen van haar stemgeluid. Neemt niet weg, dat ja… ook zij een mens is.

Ben het overigens eens met jouw conclusie: de paparazzi hebben haar gek gemaakt. Om niet te spreken van de roem en de onmetelijke rijkom in korte tijd. Ook naar haar hoofd gestegen en daar onherstelbare schade aangericht.

Over je verhaal: top!

[size=xx-small]Overigens is “omsingelt” dus wel met een d…[/size]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder