Er is gedonder te horen in de Keulse doofpot. Kon iemand zich vroeger nog aan het spreekwoord houden en verbazing of onwetendheid voorwenden, tegenwoordig lukt dat niet meer. In plaats van met een aak traag de Rijn af te zakken, komt de ellende nu in megabits de asociale media binnen zeilen. De massale aanval door, waarschijnlijk, kansloze en, zeker, hopeloze immigranten op vrouwen op de Domplatz afgelopen oudejaarsavond, wordt omschreven als een uitwas van gepland crimineel gedrag, gelegitimeerd door een aangeprate minachting voor vrouwen. Als dit soort mannen, de laagste laag, zo’n houding aanneemt tegen anderen die zich niet conformeren aan hun overtuiging of geloof, hoe kijken dan, van een afstand, hun leiders vanuit veilige paleizen en bunkers naar afvalligen? Waar ook ze van afgevallen zijn. Niet meer dan lastig jeukende vlooien zijn het, in een circus van gelijk en geweld, die met een vingertop gewoon doodgedrukt mogen worden. Henriette Reker, de Frau Bürgemeister van Kölle, de autochtone naam van de stad, zou verkeerd begrepen zijn, toen zij haar vrouwelijke medeburgers aanraadde op armlengte afstand van onbekende mannen te blijven. Zij zou als beste moeten weten wat het is om belaagd te worden: op de laatste dag van de verkiezingscampagne voor het burgemeesterschap, werd zij neergestoken door een rechts-extremist die het niet eens was met haar vluchtelingenbeleid. Hij dreigt zo, helaas, zijn gelijk te halen! Adviseer vrouwen tijdens carnaval hoepelrokken te dragen. Die houden de grijpgrage vingers effectief op afstand. Dan kunnen ze er niet bij. Ik ook niet.

9 januari 2016  #BinnenDoorDenken

Categorieën: Algemeen

Robert

Robert Beernink auteur van verhalen, #binnendoordenkers en lichtgedichten. Zijn motto: elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof.

3 reacties

troubadour · 10 januari 2016 op 19:36

Met vlagen een werkelijk briljante column Streek Streek. Vooral de eerste helft.
Die hoepelrok gaat me te ver, daar past een volwassen vent onder..

Mien · 11 januari 2016 op 00:39

Naar het schijnt is het beter toeven in een Duitse gevangenis dan teruggezonden worden naar Syrië. Als het even meezit is dan ook de oorlog daar afgelopen. Ook dat wil de pers ons doen geloven. De stille pers. Het blijft een triest gebeuren. Waar niemand, maar dan ook niemand beter van wordt. Soms is de mens een beest. Vooral als angst en woede regeert.

Frans · 11 januari 2016 op 04:50

Hoe kansloos of hopeloos de daders ook geweest mogen zijn, dat geeft ze nog niet het recht om argeloze feestvierende vrouwen te beroven en aan te randen. Ik zag bij RTL een reportage waar inmiddels vrijgelaten daders werden gesproken. Ze lachten zich een ongeluk en ontkenden alles. Als het in je cultuur past dan schaam je je niet en hoef je je daden ook niet te ontkennen. Ze komen er mee weg omdat Duitsland een rechtsstaat en een beschaafd land is. Dat is wel een dilemma zoals laatst bij Nieuwsuur een Duitse journalist opmerkte. Hoe ga je als rechtsstaat met dit soort wandaden om.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder