Mensen die mij in het dagelijkse leven meemaken worden bijna gek van mij. Ik zal het maar gelijk zeggen, ik heb namelijk een probleem. Er is in mij een ontembaar enthousiasme aangewakkerd dat niet meer te stoppen lijkt. Als een kapotgeslagen writersblock vliegt de ene column na de andere van mijn printer en kan ik alleen nog maar praten over columns. Column zus, column zo, ik denk alleen nog maar column. Ja mensen het is zelf zo erg: ik eet ook column! Voor die mensen die hierin geïnteresseerd zijn, ik kan u het recept geven.

Euforisch neem ik nieuwe ruwe versies van mijn schrijfseltjes mee naar de kroeg om reacties te peilen en commentaar in ontvangst te nemen. Om in de late uurtjes het geheel bij te schaven. Want, vergis u niet, ik neem het wel serieus en daar kan ik opbouwende kritiek en tips goed bij gebruiken.

Zo kreeg ik ook een tip van een kennis, om uit de krant een willekeurig artikel te pakken en daar een column over te schrijven. “Ha”, dacht ik, “een uitdaging!” Mede vanwege het feit dat mijn abonnement op de ‘dagelijkse portie ellende’ al in een van mijn eerste bezuinigingsrondes was gesneuveld, was dit idee lastig uitvoerbaar. Maar het idee is goed.

Wat ik wel kon doen, was zelf een onderwerp verzinnen waar ik totaal geen affectie mee heb. Door een brede interesse viel dat niet mee. Mijn god, waar kon ik nu over gaan schrijven? Uiteindelijk had ik het dan toch gevonden. Sokken breien!

Wat weet ik van sokken breien?……Een rechts…..Een averechts!? En vooral geen steek laten vallen anders kan je het geheel zo ontrafelen tot een vormloze hoop waar geen lijn meer in te ontdekken is. Het lijkt bijna op een column schrijven.

Ziet u nou, daar ga ik weer……Experiment mislukt. Nee helaas, mijn kennis over breien is inderdaad niet toereikend. Maar zo makkelijk laat ik mij niet kisten, ik denk dat ik er hier maar gewoon een eind aan naai.

Categorieën: Algemeen

11 reacties

sally · 24 september 2004 op 14:21

Alcohol en tabakverslaafd is erg. Maar ik vraag me wel eens af of dit wel zo gezond is.
De hele dag het hoofd vol met gedachtenspinsels.
Daarna het martelen op papier…
Wij zijn lotgenoten!
Gelukkig zitten al deze verslaafden samen op één site, columnX, zodat we onze trieste ervaringen,
teleurstellingen en afkickproblemen kunnen bespreken.
veel liefs Sally :kiss:
Het komt vast wel weer goed.

pepe · 24 september 2004 op 15:47

Ha, ha je bent een verslaafde geworden 😉
En laat dat sokken breien maar over aan oma’s of een oude tante.
Vraag advies bij Dr. Mosje, die krijgt over een broekriem zelfs een column geschreven.
Maar boven alles blijf lekker schrijven en laat je omgeving maar gek worden daarvan.

Mup · 24 september 2004 op 16:31

Als fervent breier moet ik hier natuurlijk op reageren. Eem kruissteek is namelijk een borduursteek.
Ik herken het gevoel, zowel bij de column als bij een moeilijk (sokken) patroon. Leuk beschreven.

Maar om nu te moeten lezen in een reactie, dat breien alleen nog wat voor oma’s is, vind ik weer een beetje jammer, pepe. Jij krijgt geen sokken van me 😡

Groet Mup.

ignatius · 24 september 2004 op 17:22

Leuk geschreven! (nee het woord herkenbaar zal nu niet worden gebruikt 😉 )
[quote]kan ik alleen nog maar praten over columns. Column zus, column zo, ik denk alleen nog maar column. [/quote]

Hahaha. Mij werd laatst gevraagd of die columns ook aan sex doen. Heb voorgesteld er eentje uit te printen, op te rollen en…Slaap nu al de hele week in het logeerbed. 🙂

Mosje · 24 september 2004 op 19:11

Kruissteek een borduursteek?
Ik voel wel eens een steek. In mijn kruis. Maar niet als ik met borduren bezig ben….
😛

WritersBlocq · 24 september 2004 op 19:41

[quote]… kapotgeslagen writersblock vliegt…[/quote]

zo voel jij je, ik ben het, och arme wij!

gènug stukkie KingArthur

Louise · 25 september 2004 op 08:50

Ach King, arme jij.
Je moet het gewoon positief bekijken: op het moment dat jij overal een stukje inziet en ook overal een stukje over kunt schrijven…
Dan ben je een echte hoor, daar moet je van genieten 😉

Dees · 25 september 2004 op 10:35

Leuk. Maar wel wat lui hoor, je had eerst ook wat research kunnen doen en een sok kunnen breien met een kruissteek 😉

Raindog · 25 september 2004 op 13:21

Arthur,

Houd moed. Misschien is ergens nog een Ariadne-special over columns schrijven op de kop te tikken. 😉

melady · 25 september 2004 op 13:23

KING…

[quote] ik denk dat ik er hier maar gewoon een eind aan naai.[/quote]

Schrijf dan in Godsnaam een stukje over naaien.
toe nou!

Melady 🙂

Ma3anne · 26 september 2004 op 10:36

Om over haken (en ogen) maar niet te spreken. 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder