Twee balken staan loodrecht op elkaar en snijden elkaar. ‘Andreas is Christus aan het kruis gestorven?’ Andreas slaat een kruis. Zo hard dat zijn gedachten op hol slaan. Een ramp. Gelukkig staat het Rode Kruis toevallig om de hoek. Die gooien kruis of munt. Behoeft deze balk wel hulp. Munt. Opluchting. De Rodekruisenaren geven de balk het heilige kruis na. Doeg!

Toch stiekem een zware belasting. Andreas is uit zijn kruis gescheurd, zo zwaar draagt zijn last. Hij voelt zich in zijn kruis getast door de Rodekruisenaren en besluit een halve toon hoger te zingen. Te jodelen. Op zijn Moldavisch. Dubbel. Een goede verstaander ziet dat het muziekstuk vol kruisen en mollen staat Dove mollen. Want blind zijn ze al.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

7 reacties

Nummer 22 · 17 september 2017 op 10:56

Mien!? Het Andreas Kruis bij spooroverweg plekken,nou dat zijn waar je aan het kruis genageld wordt als de ICI naar Frankfurt onderweg je pad kruist en je met een laagstaande zon op het gezicht besluit deze spoorweg overweg plek over te gaan maar in jouw oren de muziek net iets harder klinkt dan het signaal van de ICI machinist…. ‘On the road again’. Oeps…

van Gellekom · 17 september 2017 op 11:43

Het Andreaskruis beschermt tegen het boze en dergelijke. Dat dan weer wel

Nummer 22 · 17 september 2017 op 15:02

OK, Waarde van Gellekom en Mien maar wat als Andreas een zwaarmoedige persoonlijkheid is en zijn kruis hem tot last dient of Andreas eigenlijk Andrea wilt zijn en na een zekere periode van hormoon behandelingen het kruis laat verwijderen. Wie beschermt dan wie of wat. Dat ‘wat’ ook wel kruis genoemd is verdwenen.
Kunnen we dan spreken over een, ik bedoel zeg maar ik zou zeggen, uh eh dan ‘ een mislukte of juist een geslaagde kruisbestuiving?’

Dit zijn zo van die zondagmiddag overpeinzingen bij de onbewaakte spoorweg overgang. Enfin,

  Mien · 17 september 2017 op 16:54

  Ieder huis zijn eigen kruis. Daar moet je het mee doen.

   Nummer 22 · 17 september 2017 op 18:16

   Precies soms sniffend k(r)uiswerk maar anders.

   Niemand slaat een kruis alleen ( hit van Pastoor Le Croix Monsieur te Sint Job is Goor aan de baan Breda – Antwerpen

   Niemand laat zijn eigen kruis alleen ( hit van Willie Albelli te AMS.)

    Mien · 21 september 2017 op 07:50

    Ik dacht dat dat laatste nummer een rechtstreekse vertaling is van een nummer van Christopher Cross. Maar ik kan me vergissen natuurlijk.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder