Vandaag 8 maart 2004 lees ik in de Jakarta Post dat er weer een wetsvoorstel over sex is ingediend. Kussen op de mond in publieke plaatsen zal verboden worden en ook masturbatie zal bestraft worden indien het wetsvoorstel kracht van wet zou krijgen.

Nog verontrustender is dat wie aangifte doet bij de politie niet vervolgd zal worden, m.a.w. ik kus een meisje op de mond in het openbaar, het meisje is om een of andere reden later boos op mij en loopt naar de politie. Zij, die nochtans actief heeft deelgenomen aan het kussen, wordt niet vervolgd, ik wel. Het tarief voor kussen op de mond is vijf jaar gevangenis en een flinke boete.

Gaat men ook verzachtende omstandigheden toepassen zoals hoeveel millimeter verwijderd van de mond werd er gekust ? Kan je tegen de rechter zeggen : Edelachbare, mijn lippen gleden uit over haar bezwete wang en kwamen zeer dicht in de buurt van de mond terecht. Dat was nochtans niet mijn bedoeling, word ik nu vrijgesproken ?

Dit wetsvoorstel komt na het wetsvoorstel van vorig jaar dat homoseksualiteit en orale seks (ook tussen gehuwden) wil verbieden.
Deze wetsvoorstellen komen allemaal uit de teelballen (hersens heeft hij niet) van de minister van justitie Mahendra, die zichzelf een gematigde moslim noemt en ook presidentskandidaat is voor de verkiezingen van 2004.

Dit doet mij denken aan de pauselijke bul van het jaar 1516 : De Impressione Liborum, waarbij het verboden werd een boek te publiceren zonder pauselijke toestemming. Deze bul kwam ook te laat, want zelfs de paus kon niets doen tegen de alsmaar aanzwellende productie van boeken.

Net zoals die bul, komt ook dit voorstel van wet te laat. Het Indonesische volk, en vooral dan de jeugd, kijkt naar MTV en buitenlandse TV kanalen en kust wel in het openbaar en houdt sexparties.

Indien dit voorstel echt wet zou worden wat zal men dan doen met de horden toeristen die naar Bali komen ? Allemaal vijf jaar gevangenis geven ? Of 17 jaar gevangenis ? (op orale sex staat 12 jaar gevangenis, geef daarbij nog een kus op de mond en je bent goed voor 17 jaar gevangenis)

Indien ik politiek correct wil zijn en dus in tegenstelling met wijlen Pim Fortuyn mijn mond houden, zal ik maar beter niet schrijven uit welke religieuze hoek dit wetsvoorstel komt.

De aanhangers van deze godsdienst trachten altijd de macht te grijpen. Als het wettelijk kan, zeggen ze heel onschuldig dat zij wettelijke middelen hebben gebruikt om hun zin door te drijven.

Zijn wettelijke middelen niet voorradig, dan maar betogen en geweld gebruiken en druk uitoefenen.

In Indonesie gebruiken deze godsdienstige mensen beide middelen.

Nochtans zijn ze niet vies van een onbehoorlijk inkomen door corruptie. Eens te meer is Indonesie door een internationale enquete bij zakenlui verkozen tot het derde meest corrupte land ter wereld, en het eerste meest corrupte land in Azie.

Ik kan het niet beter zeggen dan met de woorden van Willem Elsschot :

Of wordt soms bij redelijke wezens een hoogmoed gevonden die niet buigt, een geweten dat niet uitgewogen kan worden ? Wij zijn toch beschaafd ?
Het ene biedt weerstand tot drie nullen, het andere tot vier of vijf, een enkel tot zes, want het is slechts een kwestie van stand of milieu, maar als je blijft pompen barst uiteindelijk het omhulsel en slaat de schaal door aan de kant van het goud.


8 reacties

pepe · 15 maart 2004 op 18:01

[quote]Edelachbare, mijn lippen gleden uit over haar bezwete wang en kwamen zeer dicht in de buurt van de mond terecht.[/quote]

Mooie zin.
Slippertje van de lippen 😉
Verder moet ik er niet aan denken daar ooit heen te gaan, het lijkt mij een liefdeloos land.

Maar goed dat ik hier woon, anders had ik nu denk al levenslang

Kobus · 15 maart 2004 op 18:42

Als kussen al niet mag, dan zal duimzuigen zeker verboden zijn Pepe.
Weer een echte actuele Wayan column.
Klasse !

Mosje · 15 maart 2004 op 19:38

Godsdienstwaanzin. Ik geloof dat de ellende begonnen is toen de mens God schiep naar zijn gelijkenis.

Mup · 15 maart 2004 op 19:49

[quote]Deze wetsvoorstellen komen allemaal uit de teelballen [/quote]

Zit er toch nog wat in.
Te gek voor woorden, die wetten,

Groet Mup.

viking · 15 maart 2004 op 20:15

[quote]Indien ik politiek correct wil zijn en dus in tegenstelling met wijlen Pim Fortuyn mijn mond houden, zal ik maar beter niet schrijven uit welke religieuze hoek dit wetsvoorstel komt.[/quote]

Dat is misschien het begin van alle problemen, dingen niet gewoon bij hun naam noemen en vooral erg correct willen zijn. Religie is al een walgelijke vorm van mindfucken op zich maar als er onder de vlag van geloof ook nog dít soort toestanden plaats vinden moet je gewoon zeggen waar het op staat.

Ma3anne · 16 maart 2004 op 08:46

Ongelooflijk, dit verhaal. Maar ik neem aan dat er geen letter gelogen is.

Ongelooflijk interessant ook hoe jij de dingen verwoordt.
Mooi ook dat je Willem Elsschot de dingen namens jou laat verwoorden.

Ben nu al fan van je columns. Heb er pas twee gelezen.

Can we get more, please?

pleuro · 16 maart 2004 op 12:48

Zeg Mosje, hoe zouden je collega Mosjes hiermee omgaan?…. de meeste reutjes bedrijven toch het minnespel in de openlucht?

Ik persoonlijk kan er wel mee uit de voeten met zo’n wetsvoorstel… al dat kleffe geknuffel in een winkelstraat en heftige vrijpartijen op een motorkap wanneer je ff rustig wilt wandelen in het bos… om over de rest nog maar te zwijgen 😀

Mosje · 16 maart 2004 op 14:15

Pleuro,

Hoe ik hiermee omga, in relatie tot de Midden-Oosten problematiek?

[url=http://column.intermetzo.com/column10.htm]oorlogstaal[/url]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder