Vrouwen in Groningen zijn mooier dan in de rest van het land.
Al bijna twee jaar lang pieker ik me suf hoe dat toch komt. Ik heb mijn hersenen gepijnigd. Naspeuringen gedaan op het internet. Bibliotheken bezocht. Navraag gedaan bij deskundigen. De tweeëndertigdelige Encyclopædia Britannica aangeschaft.
Maar het antwoord niet gevonden. Op dit moment onderzoek ik de theorie dat het met de locatie op aarde te maken moet hebben.
Even denken. De aarde draait om haar as. Dit betekent dat, naarmate je zuidelijker woont, je sneller meedraait en dus de middelpuntvliedende kracht groter is. En dat is een “liftende” kracht.
Verdorie, dat kan het niet zijn. Vrouwen die rond de evenaar wonen hebben hangborsten, terwijl ze hier in Groningen fier naar voren priemen.
Even verder denken nog. Door die middelpuntvliedende kracht is de aarde enigszins afgeplat. Naarmate je noordelijker woont ben je dichter bij het middelpunt van de aarde, en is dus de zwaartekracht het grootst.
Weer een theorie afgevallen. Want geloof me of niet, er is geen vrouw in Groningen die ook maar een beetje door gravitatie is aangetast.
Integendeel, juist de opwaartse krachten lijken hier vrij spel te hebben.

> Mosje, wat zit je toch te piekeren?
> Nee hoor, was alleen even in gedachten.
> Zin om mee uit eten te gaan?
> Ja, gezellig!
Wat is ze mooi, mijn Groningse vriendin. Jong en aantrekkelijk. En ze heeft ook nog eens een stuk of wat bloedmooie vriendinnen.
Zou dat het zijn? Kritische massa? Als er eenmaal ergens mooie vrouwen wonen, dan komen hun mooie vriendinnen er ook wonen? En zo vermeerdert het aantal?
Het kan me even helemaal niets schelen.
Vrouwen in Groningen zijn mooier dan in de rest van het land.
En met een daarvan ga ik vanavond uit eten.


Mosje

MOSje.iS van alles wat en zelfs dat niet helemaal

11 reacties

Ma3anne · 24 juli 2004 op 14:04

Had ik misschien toch in Groningen moeten blijven wonen. Hier bij (Z)evenaar is de zwaartekracht duidelijk groter heb ik na empirisch onderzoek moeten constateren. Hoe dat nou kan? 😀

Louise · 24 juli 2004 op 14:24

Ik kan die onderzoekjes wel waarderen. Jou kennende heb je tijdens dat dineetje vast nog wel wat statistieken losgelaten op het eetgedrag van de Groningse dame.
Vertel, heeft de middelpuntvliedende kracht daar ook nog enige invloed op? 😀 😀

KingArthur · 24 juli 2004 op 15:19

Erg leuk Mosje, ik ben overtuigd. Ik geloof dat ik ook maar eens in het noorden ga kijken. 😀

Mup · 24 juli 2004 op 20:59

Dacht jij met je hersenen en keek jij met je ogen?

De avond en het aangename gezelschap was je gegund, zeker nadat je ons dat op deze wijze liet mee beleven,

Groet Mup.

pepe · 24 juli 2004 op 21:20

😉
Willen alle dames uit groningen nu even reageren, dan hoef ik niets te tikken!!

Hij is weer tip-toets-gaaf!

gast · 25 juli 2004 op 00:59

Je eerste vriendinnetje of zo? Bagger…

Dees · 25 juli 2004 op 09:06

Volgens mij..
Komt het door de klei.

Iig GEWELDIGE column. Zo waar ook. 😀

Mosje · 25 juli 2004 op 12:05

Moustafa: bagger? Bijna goed! Het is klei dus.
Desa: Klei! Dank je wel. Soms kun je zo op zoek zijn naar een antwoord, dat je het meest voor de hand liggende over het hoofd ziet. Ik heb nog even nagedacht over het klimaat in Groningen. Onderzocht of er mooihormonen zitten in specifiek Groningse gerechten. Ik heb nagegaan of, toen indertijd instellingen naar Groningen werden gedirigeerd om de economie daar te redden, ook een buslading vruchtbare mooie vrouwen werd meegestuurd.
Maar nee, het is klei.
Lieve Desaparecida, wil je een keer met me uit eten?

Shitonya · 25 juli 2004 op 13:06

Ik geloof niet dat in Groningen de mooiste vrouwen zitten alleen doordat je toevallig wat moooie teefjes kent, maar je hebt het wel grappig gebracht 😛

Godspeed · 26 juli 2004 op 08:35

Dat is puur een kwestie van fokken met de juiste bloedlijnen, dan krijg je ook mooie puppies.

Maar ik geloof niet dat je het over hondjes had.:-D

Ik ben wel eens links en rechts op deze aardkloot geweest, en heb moeten constateren dat de hoogste mooie vrouwen kijkdichtheid in Tjechie is.

Zelden zoveel mooie vrouwen bij elkaar gezien.
(type: Tatjana );-)

Kobus · 26 juli 2004 op 13:31

Nu ligt Emmen niet zo ver van Groningen. Maar wat betreft de vrouwen was het me met de trein al eens opgevallen. Hoe verder ik richting noorden boemelde hoe mooier het werd. En de minder geslaagden stapten onderweg uit. Dacht altijd dat het de geur van de mest was die steeds sterker werd en aantrekkingskracht had ! Leuke column Mosje.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder