Het is toch te verschrikkelijk voor woorden dat er zoiets bestaat als ”vreetbuien” een kort moment in je normaal lopende dag, dat er voor zorgt dat je weer een heerlijke kilo derbij gevreten hebt en een cm aan je dijen mag aanmeten! En wat der na komt is nog veel erger. Een baalbui van een halfuur dat der voor zorgt dat je nog net iets vind wat je innerlijk baalgevoel verzacht en vertedert. Anee net niet een appel, manderijn, peer of noem het maar op. Maar natuurlijk vind je dan nog net die ene reep chocolade die je nog overhebt van je vorige vreetbui. Die ook nog hoe erg het ook klinkt de dag dervoor heeft plaatsgevonden!

Vrouwen worden normaal gesproken gekoppelt aan de term ”vreetbuien” maar wanneer zullen wij mannen ervoor uitkomen dat ook wij soms last hebben van dit afschuwelijke tafereel! Nee die buikjes komen beslist niet van moeder natuur haar zelf.

Nee, vreetbuien….. pfffff breek me de bek niet open.

ach gelukkig hebben we nog altijd die ene persoon in ons leven die ons zegt allemaal stuk voor stuk op het rechte pad te zullen brengen. Diegene die ervoor zorgt dat jij het licht ervaard niet alleen aan de binnen maar ook aan de buiten kant!

Dus ik zal zeggen:
LANG LEVEN SONJA BAKKER!

Categorieën: Algemeen

10 reacties

Fem · 13 mei 2009 op 12:20

Van mij had deze nog wel wat korter gemogen…

Leuk onderwerp en zeker herkenbaar, maar zelfs ik struikel over de foutjes. Is Sonja nog steeds hot :eh:

DACS1973 · 13 mei 2009 op 13:42

Ja, taalfouten zijn dodelijk voor een column. Een onverzorgde tekst wekt de indruk dat je je lezer niet zo serieus neemt. Die haakt dan geïrriteerd af.

Mien · 13 mei 2009 op 15:08

Shit … maar helaas …
Ik sluit me aan bij de reactie van DACS1973.

Mien

SIMBA · 13 mei 2009 op 16:07

Ik vraag me af waarom Sonja zo lang moet leven….

Jaccotju · 13 mei 2009 op 16:31

dank jullie wel voor commentaar.. Tja vind het wel ontzettend moeilijk om die taalfouten te voorkomen. Maar ik kan weer verder door alle commentaar die jullie gegeven hebben.

Daar leer ik weer van!
Thanx

liefs&
Groetjes,
Jacco 😀

DACS1973 · 13 mei 2009 op 16:40

Je neemt het sportief op. Dat siert je! :duimop:

phoebe · 13 mei 2009 op 18:32

Ik heb ook eens over Sonja Bakker geschreven.. Het was langer, gestructureerder en met veel minder fouten, maar alsnog niet een onderwerp dat mensen leek te boeien helaas..

Tip: schrijf niet hier op CulumnX je stukje, maar gebruik word en gooi de spellings controle er overheen.

Tip 2: Denk eerst even na voor je iets schrijft en lees het na een paar uur nog een keer na, dan zie je zelf meestal wel waar het niet lekker loopt en wordt het snel gestructureerder. Dit is helaas een beetje onsamenhangend en leest echt niet lekker weg.

Probeer meer een verhaal te schijven, met een leuke laatste zin..

Succes volgende keer!!

Dees · 13 mei 2009 op 19:27

Hmm, nou ja, wel weer leuk om te weten dat er mannen zijn met vreetbuien. Ben weer eens gestopt met roken en vreetbuien zijn heel actueel. Ik heb zin in kaas met mayonaise. Chocola. Kwark. Roomyoghurt. Een zak chips. Drop. Het liefst alles naast elkaar in XXL tapasemmers.
Sorry ik vreet door. Probeer een beetje de cliche’s en generalisaties te vermijden en behoud het originele (in dit stukje: man met vreetbuien). Succes.

Ps. Ik denk dat er een gat in de markt is voor een dieetboek a la Sonja B., maar dan geschreven voor en door mannen. Idee?

Macx · 14 mei 2009 op 10:06

Ook de fouten storen mij maar daar is al voldoende over gezegd. Het onderwerp spreekt mij ook niet aan en dat komt waarschijnlijk omdat ik het zelf niet herken. Wel kan ik lezen dat het enthousiast en spontaan is geschreven en dat is een goede start. Volgende keer beter.

Mup · 14 mei 2009 op 11:18

Je hebt al goede tips ontvangen, een extra nog; laat even iemand anders je stuk lezen voor je instuurt, werkt echt 😉
Ben benieuwd naar je volgende,

Groet Mup

Geef een reactie

Avatar plaatshouder