`Het NTC (Nederlandsch Terroristisch Comité) heeft er voor het eerst veel geld in gepompt. Men hoopt op basis daarvan een stevig partijtje mee te kunnen opblazen. We gaan nu rechtstreeks over naar Lonten. Kom er maar in Mart. Hoe is het daar?’ `Ja, Tom, Hilversum, Nederland. Natuurlijk zeg ik niets geks als ik stel dat er een explosief sfeertje hangt. Hoe het tot nu toe gaat, vraagt u zich wellicht af. Ik kan u er het volgende over melden; Nederland heeft nog niet om kunnen brengen wat u en ik ervan verwachtte.
Het komt ook door de heftige concurrentie, doordat een delegatie, van bijvoorbeeld een landje als Jemen, meer dan 3000 zielen telt. Maar het kan gekker. Het voorbijtrekken in de openingsceremonie van de participanten uit Pakistan en Afghanistan duurde bijna twee dagen. Het merendeel van deze deelnemers zag er bijzonder onfris uit en met name de ratleten uit het Tora Bora gebergte maakten daarnaast een stoffige indruk.’ Dit zijn de feiten waarmee we het moeten doen.

`Vallen er al resultaten te melden? Jazeker! Het record bermbom is erg scherp gezet, en staat nu op naam van de Afghaan Ali Redzedan. Hij zag kans om in het beschikbare kwartier, liefst 420 kg springstof in te graven.

`En als we dan kijken naar wat onze landgenoten zoal deden deze dag, komen we de volgende namen tegen:

Niek Gerritsen. Hij gooide hoge ogen op het onderdeel lichaamsdelen. Vooral één linker reikte boven de 30 meter. Het was een van de schaarse hoogtepunten.
Op het aloude onderdeel; jezelf op een marktplein opblazen, faalde de Hollandse equipe hopeloos. Op de van mensen doordrongen keramiekmarkt, kon men zélfs geen potten breken.

Wie ook tegenviel, was Pieter van de Berg. Hij kon op de hinderlaagbaan niet voor een verrassing zorgen.

Bij het verbale gedeelte van de spelen, speelt Nederland al helemaal geen rol van betekenis. De kampioen uit Iran sprak in één minuut tijd 40 Fatwa’s uit en zijn broer hitste gelijktijdig 73 kinderen op. Aantallen waar wij van dromen, maar waarvoor als verzachtende omstandigheid geldt dat in Nederland, wegens wijdverbreide assertiviteit, geen trainingsfaciliteiten zijn.
Bij het vrouwonderdrukken bleef de Nederlandse afgevaardigde Rick Karelsen, wegens gelijkluidende bezwaren, op veertien steken. Een triest aantal, zeker gezien het feit dat de lijdende voorwerpen speciaal voor hem uit de Filippijnen en Thailand waren overgevlogen.’

`En Mart, Nico Jansen op het onderdeel mes, die is ook blijven steken toch?’

`Ja, wat heet, Tom. Hij is nóg bezig.’

`Ik weet niet of u het al gehoord heeft, maar het verhaal van de dag is hier dat er vanuit Mexico een nieuwe cameraploeg onderweg is. De vorige stond net iets te dicht naast de baan waar het onderdeel gijzelen in volle gang was. Volgens de laatste berichten maakt de crue het goed maar komen ze, tenminste tot na het “losgeld eisen”, niet meer in actie.
Dat “losgeld eisen” brengt ons op de overige schriftelijke nummers. Hierin blinken we als vanouds uit. Kogel-, dreig- en anthraxbrieven behoren dan ook sinds jaar en dag tot ’s landswijs ’s landseer. Zo weet elke ambtenaar op een gemeentehuis hoe je met één enkele envelop en wat Bambix een extra vrije dag regelt voor het hele kantoor. Die ervaring betaalt zich nu uit. Het goud was aan ons.
We hopen op basis hiervan in de wereld van het terrorisme mee te gaan tellen en de ambities op dit toneel op korte termijn verder te verwezen-+-lijken.’

Categorieën: Maatschappij

6 reacties

Kwiezel · 23 september 2010 op 17:23

Schorpioen, ik begrijp niet zo goed wat je de lezer wil bieden met dit stuk. Mij heeft het geen moment kunnen boeien. Een onvoldoende dit keer wat mij betreft. Je kunt beter!

LouisP · 23 september 2010 op 18:03

S.
de inleiding zou best wel eens voor veel lezers kunnen zorgen, want die ziet er tamelijk interessant uit…..
‘k hou van het genre..iets bekends gebruiken en er wat grapigs van te maken maar dit is niet echt grappig, vind ik…wat een vreemde uitsmijter..

gr.
L.

Mien · 24 september 2010 op 10:37

Cynisch lefcolumnpie.
De invalshoek is scherp.
De uitwerking wat minder.
Misschien had je de Gemenebestspelen er even bij moeten betrekken.

Mien (doet alleen [b][url=http://www.youtube.com/watch?v=amd9P3pgktA]bommetjes[/url][/b] in het zwembad)

origin · 24 september 2010 op 12:08

ksnapmnie

Schorpioen · 24 september 2010 op 14:52

Bedankt voor de (gedeeltelijke)support Mien. Ik ben met je eens dat de vorm beter had gekund. Daar was ik bij het inzenden eigenlijk ook (nog) niet tevreden over. Maar ik was bang dat het zoeken naar de juiste teveel tijd in beslag zou nemen. Daarom hoopte ik dat bijvoorbeeld het beeld van “iemand die op een hinderlaagbaan niet voor een verrassing kan zorgen”, het stuk zou kunnen dragen.
Moet je open voor staan, besef ik.

* Wel heb ik een reactie van CX’er origin uitgelokt. De moeite van het inloggen neemt ze niet voor iedereen. En ik moet zeggen; met haar 6e post in twee jaar weet de filosofe feilloos de vinger op de zere plek te leggen.

DriekOplopers · 13 oktober 2010 op 11:54

Met een vette grijns op m’n bek gelezen. Wat mij betreft is de missie wél geslaagd.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder