Ik had er tot voor kort niet eerder bewust bij stil gestaan. Totdat schilders bezig waren de stoplichten niet opnieuw grijs te verven, maar zwart/wit. Het bekende zebramotief. Al heel wat keren had ik voor het bewuste stoplicht gestaan. Soms sta ik er wel 10 keer op een dag. Maar waar ik tijdens die momenten naar had gekeken was alleen het ronde glas – wat na even wachten groen zou kleuren – en de omgeving. Wat de kleur van de paal betreft, daar had ik dus niet op gelet. En ja, wat maakte het voor mij ook voor verschil? Wat het stoplicht betreft zijn voor mij alleen de kleuren oranje, rood en vooral groen belangrijk. Kortom: gaan ze over 2 jaar de kleuren zwart/wit weer veranderen, bijvoorbeeld naar rood, dan heb ik daar dus niets aan. Conclusie: grote onzin wat die schilders daar aan het doen waren. Nu kan ik die schilders moeilijk de schuld geven, zij doen tenslotte hun werk. Maar hun opdrachtgever uiteraard wel. Wie dat is, laat zich deze keer makkelijk raden: de overheid. En wie heeft deze onzinklus betaald? Ik, en mijn landgenoten. Dat laatste is nog het ergst. En dan gaat het in deze situatie nog niet eens om verkwisting op grote schaal. Wat te denken van nieuwe beleidsregels die na een jaar al weer worden teruggedraaid? Dat gebeurt ook en kost ons helemaal veel geld. Gelukkig sprong het stoplicht snel op groen en kon ik verder. Andere dingen vroegen weer mijn aandacht. Toch kon ik het niet nalaten bij het wegrijden te verzuchten: me’n goeie geld!

Categorieën: Maatschappij

10 reacties

arta · 2 september 2007 op 20:35

Stoplichten zijn van ijzer, dus als die niet af en toe een nieuw likje verf krijgen gaan ze roesten. Roesten ze door, dan heb je grote kans op kortsluiting, doordat er electrische bedrading doorheen loopt. Kortom, dan moeten ze vervangen worden en dat is stukken duurder dan die schilder eens in de drie tot vijf jaar (en dat hij dan ook nog zorgt voor wat kleurvariatie: lekker toch?)
[quote]Conclusie: grote onzin wat die schilders daar aan het doen waren. [/quote]

Conclusie: Waar heb je het over??? ( en dit is op-en onder-bouwend bedoeld 😀 )

WritersBlocq · 2 september 2007 op 20:56

[quote]Me’n goeie geld[/quote]

Als er geen moeite is gedaan om de titel foutloos te schrijven, dan doe ik geen moeite om de rest te lezen.

lisa-marie · 2 september 2007 op 22:45

Over een zebramotief is nagedacht.Over het onderhoud ook.
Eigenlijk wordt het mij niet geheel duidelijk wat je met deze stoplichtencolumn wilt zeggen.
Als je bedoelt dat ze geld over de balk willen gooien had ik toch een heel ander voorbeeld genomen.
En nog een alinea in je column zou niet misstaan.

lagarto · 3 september 2007 op 07:55

Dames, dames, kom op zeg, niet zo zurig aub !
Kardol: misschien had je er bij kunnen verzinnen dat die palen vorige maand pás geverfd waren in een andere kleur, dan had je verhaal sterker geweest. Een beetje kleuren van de werkelijkheid, dat mag toch wel Kardol??

FatTree · 3 september 2007 op 09:55

Ik vind het onderwerp in principe goed gekozen, verkwisting van de overheid, daar kunnen we allemaal wel wat mee.

Inderdaad is het gestelde voorbeeld iets zwak.
Schrijftechnisch zou een alinea niet misstaan.

Ik ben het overigens niet eens met het commentaar over de titel. Het is niet ongewoon om uit te schijven hoe iemand iets denkt.

[quote]Toch kon ik het niet nalaten bij het wegrijden te verzuchten: me’n goeie geld! [/quote]

In deze context moet het toch kunnen?

Ik weet zeker dat als je je volgende columns met wat meer alinea’s vult, en als je het onderwerp iets beter kiest, dat je een hele goede column neer kan zetten. Heel veel succes!

WritersBlocq · 3 september 2007 op 12:19

@ FatTree:
[quote]me’n [/quote]
is niks. Daar is wat mis mee.

Mijn of m’n, tussen die 2 kun je kiezen 😉

Daan_ · 3 september 2007 op 16:48

Bedankt voor alle reactie’s!

Ik heb willen benadrukken dat ook verkwisting van overheidsgeld in het klein, verkwisting is van ons geld.

En dan stel ik nog een keer de vraag: wat maakt het nu uit of een paal de kleur grijs heeft of zwart/wit?

Het zal een idee zijn geweest van een van de ambtenaren die er een hele goede reden voor gehad zal hebben.

Wat de titel betreft, die heb ik uit de Elsevier. Elke week staat er een artikel met linksbovenin de kop ‘Me’n goeie geld’.

Nogmaals dank voor het commentaar. Ik neem het mee.

Succes allen! Gr, Daan

Li · 3 september 2007 op 18:45

Er was vast nog geld over in het zebrapadenstoplichtpotje want bij ons in A worden ze ook al overgeschilderd. Daar kwam ik achter toen me’n hand ineens wit was 🙄

Li

FatTree · 3 september 2007 op 19:40

[quote]Daar kwam ik achter toen me’n hand ineens wit was [/quote]
haha 😆 😆

@Writerssblocq: Dat het een spelfout is, staat buiten kijf, ik bedoelde aleen dat het een intentionele fout was. Als een uitroep van een persoon, of om een persoonlijkheid weer te geven lijkt mij dit legitiem.

In dit geval is het dus een verwijzing naar iets wat wij over het hoofd gezien hebben (of niet weten).

SIMBA · 3 september 2007 op 20:49

[quote]En dan stel ik nog een keer de vraag: wat maakt het nu uit of een paal de kleur grijs heeft of zwart/wit? [/quote]

Volgens mij is het gewoon een Europese regel dat alle verkeerslichten zwart/wit zijn.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder